Topul Forbes al celebrităţilor internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Forbes“ prezintă primele 100 de vedete ale lumii atât din punct de vedere al câştigurilor din ultimul an, cât şi al notorietăţii. Puţine staruri rămân în top mai mult de un sezon. Cele mai longevive sunt Oprah Winfrey, Tiger Woods, Michael Jordan, Steven Spielberg şi David Letterman.

Mulţumită câştigurilor de 315 milioane de dolari şi a freneziei media din jurul noii sale reţele de televiziune, Oprah Winfrey se află din nou în vârful clasamentului anual de celebrităţi al Forbes, o ierarhie a puterii bazată pe câştiguri şi pe faimă.

Noii intraţi pe listă: superstarurile din saga „Amurg", Kristen Stewart şi Robert Pattinson, precum şi Conan O'Brien de la „Tonight Show", al cărui câştig de 32 de milioane de dolari de la NBC reprezintă mai mult decât adună multe staruri într-o viaţă întreagă.

Cea mai spectaculoasă nou-venită rămâne, însă, Lady Gaga, cu 62 de milioane de dolari câştigaţi într-un singur an, în urma unui fenomen media de care nimeni de pe planetă nu a reuşit să scape. Au fost tipărite peste 11.500 de materiale de presă, şi asta luând în considerare strict publicaţiile consacrate.

Hitul său single „Just Dance" a fost vizualizat de 87 de milioane de ori pe YouTube, iar melodiile i-au fost descărcate de pe internet de 20 de milioane de ori. Chiar mai mult, „Poker Face" a devenit melodia cu cel mai mare număr de descărcări din istoria muzicii digitale din Marea Britanie.

Într-un singur an, Stefani Germanotta (pe numele său adevărat) a câştigat aproape 170.000 de dolari pe zi, transformându-se într-un superstar de talia Madonnei. O ascensiune spectaculoasă, pe care fanii înrăiţi ar pune-o oricând pe seama statutului său de „copil minune" al muzicii (la patru ani cânta deja la pian), dar care îşi are locul mai curând într-un manual de marketing modern decât într-o enciclopedie a marilor artişti.

„Lady Gaga înţelege principiile marketingului viral mai bine decât orice alt artist al zilelor noastre", crede Simon Dumenco,
un veteran al presei de business din SUA. 

Excentricitatea vinde

Adevărata artă o reprezintă modul în care înţelege să le pună în practică. Fie coborând din tavan la Video Music Awards în lenjerie intimă din care picură sânge, fie purtând pe cap un cuib de pasăre ori doar acoperindu-şi chipul cu dantelă neagră. „Anticipează de fiecare dată ce vor comenta oamenii după ce va face un anumit gest nebunesc", explică Dumenco. F

iecare postare pe Twitter este o sărbătoare pentru cei 1,6 milioane de „urmăritori" şi, chiar dacă tot ce atinge se transformă în aur, prea multă atenţie din partea lui Lady Gaga poate avea şi... consecinţe neplăcute. După o simplă postare pe Twitter a unui link către site-ul regretatului designer Alexander McQueen, fanii au dat năvală, provocând prăbuşirea serverelor. Chiar şi aşa, să împartă luminile rampei cu Lady Gaga este visul oricărui artist sau creator de modă.

Până acum, Gaga şi-a asociat numele cu pălărierul Frank Gehry, a cântat la un pian pictat de artistul Damien Hirst, a făcut un featuring cu Beyoncé şi a cântat „Murder My Heart" cu Michael Bolton. Videoclipurile sale sunt renumite pentru plasarea aproape neruşinată de produse.

„Paparazzi": Chanel, „Bad Romance": Monster Headphones, Nemiroff Vodka şi laptopul HP Envy. Cu „Telephone", Gaga şi-a făcut plinul, prezentând o întreagă panoplie de branduri, de la site-uri de matrimoniale până la o marcă de pâine integrală.

Şi România se „înfruptă", indirect, din gloria personajului. De curând, Lady Gaga a fost fotografiată purtând o bluză din colecţia creatoarei de modă românce Ingrid Vlasov.

IDOLUL AMERICII

Ryan Seacrest (35 de ani), prezentatorul American Idol este, după propriile afirmaţii „un bărbat fără niciun talent". Nu interpretează, nu cântă, nu dansează. Totuşi, şi-a tradus inteligenţa în afaceri şi o ambiţie supraomenească în 51 de milioane de dolari.

Mai puteţi citi în numărul 36 al revistei „Forbes România":

Prizonierii creditelor. Cei care au împrumuturi în valute exotice şi doresc să opteze, în al doisprezecelea ceas, pentru lei, nu au nicio soluţie.

Datoria noastră cea de toate zilele. Datoria externă a României s-a triplat în ultimii trei ani şi continuă să urce ameninţător. Fără reforme de substanţă şi cu măsuri de austeritate care nu aduc suficiente venituri la buget, România va fi nevoită să-şi rostogolească datoriile prin noi împrumuturi.
Până când?

Cum tratează criza un CFO. Analiza, anticiparea şi viteza de reacţie au luat locul rapoartelor, statisticilor şi rutinei cifrelor. Recesiunea i-a forţat pe directorii financiari să-şi schimbe aproape radical modul de lucru şi atitudinea.

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite