Ioana Petrescu: Nu e treaba Guvernului să creeze locuri de muncă, treaba noastră este să creăm cadrul stimulativ

Ioana Petrescu: Nu e treaba Guvernului să creeze locuri de muncă, treaba noastră este să creăm cadrul stimulativ

Ioana Petrescu spune că reducerea CAS cu 5 puncte procentuale va duce la crearea de locuri de muncă FOTO David Muntean

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a declarat, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple a ACL, că nu crede că este treaba Guvernului să creeze locuri de muncă, ea apreciind că treaba Executivului e să creeze un cadru stimulativ, un mediu de afaceri propice pentru crearea de locuri de muncă, transmite Mediafax.

„Eu nu cred că este treaba Guvernului să creeze locuri de muncă. Eu cred că treaba noastră este să creăm un cadru stimulativ, un mediu de afaceri propice pentru crearea de locuri de muncă şi încurajarea ocupării în mediul privat. Iar Guvernul din care fac parte face exact acest lucru“, a spus Ioana Petrescu, la dezbaterea moţiunii simple a ACL intitulată „Ministerul MTO-minciună, taxare, oprirea economiei“.
 
Ea a arătat că scutirea pe profitul reinvestit şi reducerea CAS vor avea un efect benefic asupra creşterii locurilor de muncă.
„Ambele măsuri privind reducerea poverii fiscale pe muncă şi scutirea de la plată a profitului reinvestit vor avea impact benefic asupra creării de noi locuri muncă, încurajarea angajărilor, oficializării angajărilor din economia nedeclarată sau subdeclarată“, a susţinut Ioana Petrescu.
 
Ea a spus că efectele măsurilor stimulative se resimt în creşterea numărului de persoane ocupate prin serviciul public de ocupare în primele şapte luni ale anului 2014, realizându-se încadrarea unui număr de 234.000 de persoane.
 
Moţiunea simplă a PNL şi PDL a fost semnată de 108 deputaţi din cele două partide.

Mai puteţi citi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările