Dacia retrimite sute de angajaţi în şomaj tehnic

Dacia retrimite sute de angajaţi în şomaj tehnic

Dacia a retrimis în şomaj tehnic câteva sute de angajaţi, din cauza vânzărilor slabe de autoturisme, care au diminuat comenzile pentru fabrică, scrie profit.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Circa 300 de angajaţi de la Automobile Dacia, în Uzina Mecanică şi în Presaj, care au apucat să revină în activitate încă din 21 mai, când a fost repornită activitatea uzinei Dacia, sunt în acest moment în şomaj tehnic. Este vorba de angajaţi din schimbul trei. Ei sunt plătiţi cu 85% din salariu, scrie profit.ro.

„În Uzina de Vehicule lucrăm în 3 schimburi, în continuare, şi asigurăm măsuri de protecţie pentru angajaţi. Din păcate, cea mai mare parte a producţiei, circa 80%, o exportăm, iar la export situaţia este aşa cum o ştim, cumpărătorii stau în expectativă”, a explicat pentru ărofit.ro Ion Iordache, unul dintre liderii de sindicat de la Dacia. „Problema este la Uzina Mecanică, unde se fac şi comenzi pentru Renault, iar acolo comenzile sunt mai slabe”, a adăugat acesta.

Contactaţi de Profit.ro, reprezentanţii companiei au precizat că se adaptează cererii, fără să ofere informaţii despre angajaţii trimişi în şomaj.

Săptămâna trecută, Renault a anunţat că va renunţa la aproximativ 15.000 de angajaţi în întreaga lume şi va pune pe pauză proiectele de creştere a capacităţii de producţie din România şi Maroc.

Potrivit HotNews, ar putea avea de suferit şi producţia de cutii de viteze din România, fiindcă Renault vorbeşte despre un studiu pentru „raţionalizarea activităţilor de fabricaţie a cutiilor de viteze în lume”.

Ulterior, premierul Ludovic Orban spunea că producătorul auto Renault nu şi-a anunţat intenţia de a face concedieri şi de a restrânge activitatea din România, pentru că aceasta este una extrem de profitabilă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: