CNADNR dă startul pentru Autostrada Ogra - Câmpia Turzii

CNADNR dă startul pentru Autostrada Ogra - Câmpia Turzii

Lucrările efective la tronsonul de autostradă Ogra – Câmpia Turzii ar trebui să înceapă în luna septembrie a acestui an FOTO Adevărul

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a emis miercuri ordinul de începere a lucrărilor pentru cele trei contracte de proiectare şi execuţie aferente Autostrăzii Ogra - Câmpia Turzii, parte din Autostrada Braşov – Târgu-Mures - Cluj - Oradea.

„Odată cu aplicarea prevederilor Ordonanţei nr. 7/2016 privind unele măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură transeuropeană de transport, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Ministerul Transporturilor şi CNADNR au reuşit să creeze premisele începerii lucrărilor în cadrul acestor contracte, prin reglementarea acordării avansului şi obţinerea avizelor necesare autorizării lucrărilor într-un termen scurt“, se arată într-un comunicat transmis de CNADNR.
 
Tronsonul de autostradă Ogra – Câmpia Turzii este împărţit în trei loturi. 
 
Astfel, contractul de proiectare şi execuţie a Lotului 1 Ogra – Iernut, cu o lungime de 3,6 kilometri, a fost atribuit asocierii Geiger Transilvania SRL - Wilhelm Geiger GmbH & Co.KG, pentru 55,78 milioane de lei, fără TVA. 
 
Contractul de proiectare şi execuţie a Lotului 2 Iernut-Cheţani, cu o lungime de 17,9 kilometri, a fost atribuit asocierii Astaldi SPA – Max Boegl Romania SRL – Astalrom SA – Consitrans SRL, pentru 437,63 milioane de lei, fără TVA. 
 
Iar contractul de proiectare şi execuţie a Lotului 3 Cheţani – Câmpia Turzii, cu o lungime de 15,69 kilometri, a fost atribuit asocierii S.C. Straco Grup S.R.L. - S.C. Specialist Consulting S.R.L. - S.C. Total Road S.R.L., valoarea acestuia fiind de 279,74 milioane de lei, fără TVA. 
 
Durata de execuţie a fiecărui contract este de 16 luni de la data de începere a lucrărilor, perioada de proiectare fiind de patru luni, iar cea de execuţie de 12 luni. Astfel, lucrările efective la tronsonul de autostradă Ogra – Câmpia Turzii ar trebui să înceapă în luna septembrie a acestui an. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: