CEFC China va achiziţiona o participaţie de 20 puncte în compania americană de brokeraj Cowen

CEFC China va achiziţiona o participaţie de 20 puncte în compania americană de brokeraj Cowen

FOTO Arhivă

Acţiunile companiei de brokeraj Cowen Group Inc. au crescut cu 19 procente miercuri, după ce conglomeratul chinez CEFC China a afirmat că a fost de acord să achiziţioneze o participaţie de aproximativ 20 procente din compania americană pentru 100 milioane de dolari, scrie Reuters.

Tranzacţia, cea mai recentă din seria de investiţii ale firmelor chinezeşti în companiile americane, va oferi, de asemenea, dreptul CEFC de a desemna trei directori în consiliul de administraţie a companiei din New York.

Anunţul companiei CEFC vine la o zi după ce producătorul american de maşini electrice Tesla Inc. a declarat că firma chinezească Tencent Holdings Ltd a achiziţionat o participaţie de 5 procente din companie pentru suma de 1,78 miliarde de dolari.

Compania privată CEFC China va oferi 175 milioane de dolari pentru finanţarea datoriilor Cowen, conform declaraţiilor companiilor.

„Acest parteneriat va accelera creşterea în zonele principale de expertiză ale companiei Cowen: servicii bancare de investiţii, acţiuni, cercetare şi managementul investiţiilor“, a declarat Peter Cohen, directorul executiv al Cowen.

CEFC va plăti 17 dolari pentru fiecare acţiune Cowen de clasă A, reprezentând o valoare cu 29,5% mai mare faţă de preţul de închidere a acţiunilor de marţi.

Acordul, care va fi finalizat până la finalul celui de-al treilea trimestru al anului 2017, vor fi supuse aprobărilor instituţiilor de reglemantare şi celor guvernamentale, conform declaraţiilor companiilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: