Compania aeriană Dan Air mută operațiunile de pe aeroportul Brașov pe cel din Bacău

0
Publicat:

Compania aeriană Dan Air a anunțat că își va muta toate operațiunile de pe aeroportul din Brașov pe cel din Bacău, și va renunța la toate zborurile de pe acest aerport.

avion Dan Air
Dan Air își muta operațiunile de pe aerporul din Brașov pe cel din Bacău

Compania aeriană Dan Air anunță că va renunțat la zborurile de pe aeroportul din Brașov, pe fondul deciziei aeroportului din Brașov de amânare a extinderii orarului de funcționare pentru luna ianuarie 2024.

Compania organizează o conferință de presă maine, 1 noiembrie, când va anunța mai multe detalii privinde decizia de a opri operațiunile de la Brașov și planurile de extindere și operare exclusivă pe aeroportul din Bacău.

Nu este prima oară când Dan Air spune că va renunța la zborurile de pe aeroportul din Brașov.

Dan Air anunța în vara acestui an că ar pute suspenda zborurile de pe aeroportul din Brașov, după repetatele incidente care au dus la întârzieri și aterizări pe alte aeroporturi. 

Ce a dus la această schimbare

Operatorul aerian Dan Air spune că a pierdut 2,6 milioane de euro din cauza programului redus al aeroportului de la Brașov. Autoritățile au decis să mărească programul de la 12 la 16 ore.

Compania aeriană Dan Air acuză Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG) și ROMATSA că a pierdut 2,6 milioane de euro până acum, din cauza programului redus al aeroportului de la Brașov. Operatorul aerian spune că programul de 12 ore, de la ora 7.00 la ora 19.00, nu este fezabil și va conduce la închiderea aeroportului.

„Acest program redus restricționează operatorii aerieni în a-și putea desfășura activitatea corespunzător și în a garanta pasagerilor că vor ajunge la destinația lor finală. Din cauza acestui program de lucru limitat, DAN AIR cât și alți operatori aerieni s-au văzut nevoiți ca să aterizeze la alte aeroporturi deoarece aeroportul Brașov se închide conform programului de lucru. Aceste situații generează un disconfort foarte mare pasagerilor și generează pierderi semnificative operatorilor aerieni”, a transmis Dan Air.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite