Warren Buffett pariază 1,4 miliarde dolari pe industria petrolieră la final de an

Warren Buffett pariază 1,4 miliarde dolari pe industria petrolieră la final de an

Warren Buffet, supranumit „Oracolul din Omaha” datorită previziunilor sale adeverite, pariază pe industria petrolieră

Berkshire Hathaway, holdingul controlat de miliardarul american Warren Buffett, va preschimba acţiuni în valoare de aproximativ 1,4 miliarde de dolari la operatorul american de rafinării Philips 66 pentru preluarea integrală a diviziei de servicii pentru conducte petroliere a aceleiaşi companii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Berkshire Hathaway va preschimba cele 19 milioane de acţiuni pe care le deţine la Philips 66, preluând în schimb toate acţiunile diviziei Philips Specialty Products, care livrează produse chimice menite să eficientiezeze transportul de petrol prin conducte, potrivit unui anunţ al Philips 66, citat de Bloomberg, transmite Mediafax. 
 
Acţiunile Philips 66 au închis luni la New York la 74,72 dolari, astfel că pachetul preschimbat de Buffett are o valoare de piaţă de aproximativ 1,4 miliarde dolari.
 
"Berkshire pariază pe aceste produse pentru că multe conducte din SUA operează deja la capacitate maximă. Reprezintă o soluţie pentru majorarea capacităţii acolo unde este nevoie fără investiţii mari de bani şi de timp pentru noi aprobări şi permise", comentează pentru Bloomberg un analist american.
 
Philips 66 s-a desprins anul trecut din ConocoPhilips, preluând activităţile downstrean (rafinare şi marketing) ale gigantului petrolier. Acţiunile noii companii au crescut în acest an cu 41%. Sediul companiei este în statul Texas, cu divizii de marketing îîn Belgia şi Rusia. La finele lunii septembrie, Buffett deţinea, prin Berkshire, peste 27 milioane de acţiuni Philips 66.
 
Warren Buffett încheie anul 2013 cu o avere evaluată la aproape 60 miliarde de dolari. Potrivit datelor companiei de cercetare Wealth-X, citate de CNBC, averea miliardarului a crescut cu 12,7 miliarde de dolari de la începutul acestui an până la 11 decembrie, la 59,1 miliarde de dolari.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: