Se schimbă podiumul mondial al miliardarilor. Elon Musk îl depăşeşte pe Mark Zuckerberg

Se schimbă podiumul mondial al miliardarilor. Elon Musk îl depăşeşte pe Mark Zuckerberg

Averea lui Elon Musk a crescut spectaculos în 2020, FOTO Getty Images

Elon Musk este acum a treia cea mai bogată persoană de pe planetă, acesta atingând o valoare netă de 115 miliarde de dolari, depăşindu-l pe fondatorul Facebook, Mark Zucerberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Averea lui Musk a cunoscut o sporire semnificativă după ce valoarea acţiunilor Tesla au crescut spectaculos, luni, cu 12%. Conform Indexul Miliardarilor întocmit de Bloomberg, singurele persoane cu o avere mai mare decât Musc sunt acum Bill Gates şi Jeff Bezos, cei trei fiind urmaţi de Zuckerberg şi Bernard Arnault, CEO-ul Louis Vitton.  

Creşterea valorii acţiunilor Tesla de luni vine după ce în 2020 compania a cunoscut o creştere de aproape 500%, atingând în prezent valoarea de 475 miliarde de dolari. Acţionarii Tesla au aprobat, în 2018, ca Elon Musk să nu primească niciun salariu ori bonusurri, ci milioane de acţiuni în valoare de miliarde de dolar. 

Elon Musk deţine mai mult de 18% din numărul total de acţiuni al companiei, de trei ori mai mut decât următorul acţionar. În consecinţă, pe măsura ce Tesla a cunoscut un avânt spectaculos, valoarea netă a lui Musk a crescut cu aproape 90 de miliarde doar anul acesta. Conform estimărilor Forbes şi Bloomberg din ianuarie 2020, valoarea netă a lui Musk era atunci de 32 de miliarde de dolari, doar jumătatea din aceasta fiind reprezentată de acţiuni Tesla. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările