Previziuni sumbre ale unui fost bancher: Dolarul se va prăbuşi în viitorul apropiat. La ce nivel va ajunge

Previziuni sumbre ale unui fost bancher: Dolarul se va prăbuşi în viitorul apropiat. La ce nivel va ajunge

Fostul preşedinte al uneia dintre cele mai cunoscute bănci din lume a făcut câteva supoziţii privind evoluţuia monedei americane, susţinând că aceasta se va prăbuşi în viitorul apropiat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Stephen Roach, fostul preşedinte al Morgan Stanley Asia,  crede că dolarul american se va prăbuşi în iunie 2021, scăzând cu 35% faţă de marile monede de schimb în următorii doi ani. El spune că există o probabilitate de 50% ca economia Statelor Unite să se confrunte cu o recesiune dublă din cauza pandemiei de coronavirus, scrie Mediafax, citând CNBC.
 
Stephen Roach îşi bazează predicţia pe o serie de elemente istorice, subliniind că 8 din ultimele 11 cicluri de recuperare ale business-urilor au înregistrat o scădere dublă.
 
„Rata netă a economiilor la nivel naţional, care însumează economiile tuturor indivizilor, business-urilor şi sectorului guvernamental, a înregistrat un declin record în al doilea trimestru, intrând în teritorii negative pentru prima dată de la criza financiară din 2009”, spune Stephen Roach, care în prezent lucrează pentru Universitatea Yale.
 
„Pe măsură ce ne îndreptăm către sezonul gripal, rata de infecţie va începe să crească din nou, numărul deceselor va ajunge la un nivel inacceptabil de mare, riscul unei a doua scăderi economice reprezintă un lucru pe care nu îl putem ignora”, a arătat economistul într-o intervenţie la CNBC.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările