Idei de afaceri cu 10.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Idei de afaceri cu 10.000 de euro. Un magazin online ar putea fi uşor construit, dar trebuie alimentat cu marfă pe placul clienţilor
Idei de afaceri cu 10.000 de euro. Un magazin online ar putea fi uşor construit, dar trebuie alimentat cu marfă pe placul clienţilor

Ai ceva bani puşi deoparte şi vrei să te lansezi în afaceri, dar nu ştii în ce domeniu? Vrei să aplici la unul dintre programele statului prin care sunt sprijiniţi antreprenorii debutanţi? Nicio problemă, „Adevărul“ îţi prezintă o serie de idei de afaceri cu 10.000 de euro.

Idei de afaceri cu 10.000 de euro. Magazin online cu electronice

Telefoanele, tabletele, gadgeturile şi electronicele în general sunt tot mai populare în România, astfel că o afacere de succes se poate derula prin importarea de astfel de produse şi vânzarea lor pe un magazin online. Evident, astfel de produse trebuie importate din China, deoarece acolo sunt produse majoritatea. 

De asemenea, dacă produsele pe care vrei să le imporţi nu sunt de top, atunci preţul este cel mai important criteriu pentru consumatori, astfel că va trebui să gaseşti produse ieftine şi bune. Până la a ajunge la relaţii directe cu fabricile din Shenzen, există foarte multe site-uri de unde puteţi procura electronice la preţuri bune pentru a le revinde ulterior în România, cum ar fi Aliexpres.com, Gearbest.com, Tinydeal.com sau Geekbuying.com.

Spre deosebire de unul clasic, varianta online de magazin are mult mai puţine cheltuieli, poate fi cât de mare doreşti, poate fi vizitat de un număr nelimitat de clienţi 24 de ore pe zi şi poate prelua comenzi oricând. 

Magazinul online este, de fapt, un website, deci va avea nevoie de un domeniu pe care îl poţi cumpăra cu sume mai mici de 100 de euro pe an. Al doilea pas îl reprezintă cumpărarea hostingului (spaţiul pe un server pe care va exista site-ul tău) pentru care vei plăti în jur de 40-50 de euro pe an. După toate acestea, ai nevoie de site-ul în sine pe care îl poţi cumpăra la preţuri începând cu 150 de euro. Trăgând linie, îşi dai seama că investiţia nu este una atât de mare. Însă lucrurile nu se opresc aici. Pentru a adăuga produse pe rafturile magazinului tău online, va trebui să le fotografiezi şi să le incluzi pe site pentru ca ele să fie vizualizate de potenţialii clienţi. Pentru şi mai mulţi vizitatori pe site-ul tău, va trebui să îl optimizezi pentru motoarele de căutare şi, în plus, poţi cumpăra publicitate pe diferite site-uri. 

De asemenea, va trebui să aloci o anumită sumă pentru crearea unui stoc de marfă iniţail, dar şi pentru asigurarea transportului comenzilor către clienţi. 

Există deja pe piaţă firme care oferă pachete complete pentru crearea unui magazin online, punând la dispoziţie atât site-ul în sine, cât şi platforma de control.

Idei de afaceri cu 10.000 de euro. Cultura de lavandă

Plantaţiile de lavandă au început să apară şi la noi după ce agricultorii şi-au dat seama că din punct de vedere financiar este o afacere din care se poate obţine profit destul de repede. 

După ce este cultivată, perioada de exploatare a plantaţiei de lavandă este de până la 18 ani. De asemenea, trebuie menţionat şi că o plantaţie de lavandă are cheltuieli minime de întreţinere. Sunt estimări ale unor agricultori care arată că au câştigat chiar şi 8.000 de euro la un hectar de lavandă.

Ionel Malacu (40 ani) este primul cultivator de lavandă din judeţul Vaslui. A plantat primul hectar de lavandă în localitatea Ivăneşti, comuna Pădureni. A achiziţionat de la un centru de cercetare din Buftea- Bucureşti 15.000 de butaşi pe care a plătit 22.500 lei (1,5 lei/bucată). Încă 1.000 de lei a cheltuit pentru pregătirea terenului (arat, discuit, nivelat etc.) şi cu 5.000 de lei a cumpărat o motosapă. A plantat un soi de lavandă numit “Bârsana” şi a fost adaptat climei din ţara noastră prin modificări genetice. Parte din investiţia de 28.000 de lei a fost recuperată deja.

Idei de afaceri cu 10.000 de euro. Firmă de curăţenie

Cererea pentru serviciile de curăţenie este în continuă creştere şi, cel mai important, un client odată servit poate reveni cu noi şi noi comenzi. Iar dacă un client este mulţumit, acesta poate acţiona ca un agent de promovare.

Andreea Matei, business development manager la compania Prologicfm, spune că în faza de start-up, în cazul în care nu există deja contracte compelxe, trusa minimă trebuie să conţină:

 •      Ergodisc profesional, dotat cu perie de mochetă, perie de pardoseală dură, precum şi cele 3 paduri specifice pentru diferitele nivele de duritate ale pardoselii;

 •      Aspirator injecţie-extracţie, pentru spălarea mochetelor;

 •      Aspirator profesional de lichide;

 •      Aspirator de praf;

 •      Trusă pentru spălarea de geamuri;

•      Scară de minimum 4 m;

 •      Consumabile (lavete, mopuri, bureţi industriali, mănuşi etc.);

 •      Găleţi specifice, cărucioare multifuncţionale etc.

Antreprenoarea estimează un capital minim de 5.000 de euro pentru utilajele enumerate mai sus. Pe lângă acestea, este obligatoriu să aveţi o maşină cu cinci locuri şi spaţiu depozitare în portbagaj (spre exemplu, un Logan MCV) pentru deplasarea echipelor la locul unde are loc curăţenia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite