O chinezoaică şi un suedez, botezaţi ortodocşi de episcopul Macarie al Europei de Nord

O chinezoaică şi un suedez, botezaţi ortodocşi de episcopul Macarie al Europei de Nord

FOTO: Episcopia Europei de Nord

Utto Xia Wu a primit numele de botez Maria. A fost una dintre cele cinci taine ale Botezului oficiate de episcopul Macarie Drăgoi în ultimele zile în Episcopia Europei de Nord (BOR).

În Biserica Paraclis Episcopal din Copenhaga (Danemarca), tânăra chinezoaică Utto Xia Wu a primit numele de botez Maria, Taina a fost oficiată duminică, 22 mai, chiar de episcopul Macarie. În aceeaşi zi, alţi doi copii ai comunităţii de români au primit taina intrării în creştinism.
 
„Atunci când ne botezăm, ne naştem la o viaţă nouă. Ne naştem cu o viaţă pământească, istorică, însă renaştem în Taina Botezului cu o naştere eternă din apă şi din duh. Tocmai de aceea cristelniţa simbolizează pântecele Maicii Bisericii”, spune episcopul citat de Basilica.
 
Despre botezul lui Utto Xia Wu, ierarhul a arătat că, deşi este făcut la maturitate, „ea chiar s-a născut din nou, s-a îmbrăcat în Hristos şi este fericită şi bucuroasă”.
 
„Este o binecuvântare şi totodată o mare bucurie pentru mine să primesc Sfântul Botez în Biserica Ortodoxă. Sunt recunoscătoare Preasfinţitului Părinte Macarie pentru sprijin şi ajutor”, a mărturisit Utto Xia Wu.
 
FOTO: Episcopia Europei de Nord
 
Cu o zi înainte, pe 21 iunie, chiar în ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, în Biserica Paraclis Episcopal din Göteborg (Suedia), episcopul Macarie l-a botezat pe suedezul Constantin Zettergren, care a primit numele de botez al împăratului Constantin cel Mare. În aceeaşi zi, şi o fetiţă a unei familii de români din Suedia a fost botezată primind numele de Eva-Sofia.
 
Preasfinţitul Părinte Macarie a botezat anul acesta opt adulţi care au îmbrăţişat credinţa ortodoxă: suedezi, români, o chinezoaică, precum şi un tânăr evreu.
 

Vă recomandăm şi:  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările