Directorii institutelor culturale străine din Paris o susţin pe directoarea ICR Paris demisă de Marga

Într-o scrisoare deschisă adresată lui Andrei Marga, preşedintele Institutului Cultural Român, mai mulţi directori de institute culturale din capitala Franţei cer anularea deciziei de eliberare din funcţie a directooarei ICR Paris, Katia Dănilă, şi a adjunctei Simona Rădulescu.

În scrisoarea deschisă semnată, printre alţii, de directorul Institutului Goethe din Paris, directorul Institutului Cultural Italian din Paris sau directorii centrelor culturale canadian, elveţian, egiptean din Paris se spune: "Menţinerea deciziei de eliberare din funcţie va duce la nefinalizarea programului cultural multianual al Katiei Dănilă şi Simonei Rădulescu şi ele nu vor mai putea dirija participarea României la Salonul de Carte de la Paris, din 2013".

România este pentru prima dată invitată de onoare la Salonul de Carte de la Paris, care va avea loc în martie 2013, performanţă obţinută în urma demersurilor Katiei Dănilă, care a fost eliberată din funcţie de Andrei Marga în luna septembrie.. „Obținerea statutului de țara invitată de onoare la Salonul Cărții din 2013 este un succes al întregii echipe a ICR Paris dar și unul personal. E un eveniment complex la care munca nu începe mâine, cu o nouă conducere, ci a fost începută de luni bune, de echipa condusă de mine", declara Katia Dănilă, la eliberarea ei din funcţie.

"Pentru a le permite să-şi ducă până la capăt mandatul ce le-a fost încredinţat şi pentru a continua să facă parte din comitetul director, vă rugăm să vă reconsideraţi decizia de eliberare din funcţie a directorului ICR Paris" - se mai menţionează în scrisoarea deschisă a directorilor de institute culturale.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările