Istoricul Florian Bichir, la Bookfest: „A câta oară am fost traşi pe sfoară?“

Istoricul Florian Bichir, la Bookfest: „A câta oară am fost traşi pe sfoară?“

Comandor dr. Marian Moşneagu (şeful serviciului istoric al Armatei), dr. Florian Bichir, şi dr Mihail E. Ionescu           FOTO: Florin Ghioca

La Bookfest, la standul Editurii RAO, a fost rescrisă istoria alături de dl. dr. Florian Bichir şi invitaţii săi, alături de care şi-a lansat două cărţi. Au fost prezenţi la lansare general maior (r) dr. Mihail E. Ionescu (directorul Institutului de Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară) şi comandor dr. Marian Moşneagu (şeful serviciului istoric al Armatei).

Ştiri pe aceeaşi temă


Volumul "Atentat la Mareşal - Olăneşti, 28 iulie 1944, Ion Antonescu – ţinta paraşutistilor sovietici" dezvăluie date până acum nedescoperite despre încercarea de lichidare a mareşalului Ion Antonescu cu câteva luni înainte ca episodul 23 august 1944 să aibă loc.


„În noaptea de 27 spre 28 iulie 1944, N.K.V.D.-ul a paraşutat lângă Olăneşti cinci legionari cu intenţia clară de a-l suprima pe mareşalul Antonescu, care urma să vină la tratament în această localitate.
Au existat atentate la adresa lui Hitler, a lui Churchill etc.Şansa mea a fost să descopăr, după doi ani de trudă şi cercetări încrucişate în dosarele din Arhiva Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (ACNSAS), adevărul despre Atentatul de la Olăneşti. Iar Arhiva CNSAS are nu mai puţin de 28 de kilometri liniari. Cu toate „periajele” făcute de sovietici, tot au rămas urme! Adevărul nu dispare niciodată!


Acest demers ştiinţific ridică o întrebare fundamentală pentru istoriografia românească, la care de acum încolo va trebui să se răspundă. Dacă mareşalul negocia cu Aliaţii, deci inclusiv cu sovieticii, de ce s-a încercat lichidarea fizică a lui? Să fi fost toate discuţiile doar o şaradă? A câta oară am fost traşi pe sfoară?”, a spus Florian Bichir, Membru al Colegiului CNSA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările