"Silvia" revine pe scena Operetei

"Silvia" va avea două reprezentaţii, cu distribuţii diferite, pe 20 şi 21 martie, în noua clădire a Operetei

„Silvia”, unul dintre cele mai îndrăgite spectacole de operetă ale Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, revine în repertoriu. Primele două reprezentaţii se vor desfăşura pe noua scenă a Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, în zilele de 20 şi 21 martie, începând cu ora 19:00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compusă cu exact un secol în urmă, opereta în trei acte „Silvia” (titlu original „Die Csárdásfürstin” - „Prinţesa Ceardaşului”) este una dintre cele mai aplaudate lucrări ale compozitorului Emmerich Kálmán. De la debutul său din 17 noiembrie 1915 pe scena „Johann Strauss” Theater din Viena, a devenit un titlu de succes din repertoriile teatrelor de profil din întreaga lume.
 
Spectacolul de la Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” împrumută numele protagonistei sale, Silvia, un personaj fascinant şi extrem de complex care cucereşte prin expresivitatea partiturii muzicale şi dramatice. Spectacolul, creat de regizorul Kerényi Miklós Gábor - KERO® într-o viziune clasică, accentuează esenţa operetei, iar personajele cuceritoare, ariile, duetele şi cvartetele condimentate cu valsuri şi ceardaşuri antrenante evocă atmosfera plină de farmec a perioadei Belle Époque şi fac din opereta lui Kálmán una dintre cele mai populare lucrări muzicale de acest  gen.
 
Distribuţii:
 
Vineri, 20 martie 2015, ora 19.00
 
Silvia: Tina Munteanu
Edwin: Florin Budnaru
Stazi: Irina Baianţ
Boni: Victor Bucur
Feri von Kerekes: Cristian Caraman
Leopold Maria: Marius Mitrofan
Anhilte: Mioara Manea-Arvunescu
Mişka: Orest Pîslariu-Ranghilof
Arnold Schulteis: George Călin
Rohnsdorf: Anton Zidaru
Kiss: Viorel Ciurdea
 
 
Sâmbătă, 21 martie 2015, ora 19.00
 
Silvia: Tina Munteanu
Edwin: Florin Budnaru
Stazi: Amelia Antoniu
Boni: Cătălin Petrescu
Feri von Kerekes: Ştefan Popov
Leopold Maria: Marius Mitrofan
Anhilte: Gladiola Niţulescu
Mişka: Mihnea Lamatic
Arnold Schulteis: George Călin
Rohnsdorf: Ernest Fazekas
Kiss: Viorel Ciurdea
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: