Stiri despre vaccinare obligatorie

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Soluţia vaccinării obligatorii poate fi (trebuie) oare decisă în caz de forţă majoră?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţia vaccinării obligatorii poate fi (trebuie) oare decisă în caz de forţă majoră?

  Problema este deosebit de sensibilă şi a început să precupe de mai mult timp înalţii repsonsabili din mai multe armate ale lumii, preocupaţi că, legalmente, NU există o prevedere legislativă general valabilă (deci inclusiv la populaţia civilă) şi, în orice caz, măcar una specifică permiţând comandantului şef să dea un ordin valabil (deci care să nu poată fi refuzat sau contestat ca fiind ilegal) pentru a obliga trupele să se vaccineze.

 • Vaccinarea obligatorie a copiilor - încă o ofensivă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vaccinarea obligatorie a copiilor - încă o ofensivă

  Vaccinarea obligatorie este o prioritate şi o susţinem, a anunţat ministrul Sănătăţii Victor Costache, oficialul amintind de perioada dinainte de Revoluţie când vaccinarea se realiza în şcoli, era obligatorie şi „era un program de succes”.

 • Ministrul Sănătăţii, Victor Costache: Eu nu cred în nimic din ce este restrictiv şi ce este impus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Sănătăţii, Victor Costache: Eu nu cred în nimic din ce este restrictiv şi ce este impus

  Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, spune că nu este de acord cu introducerea vaccinării obligatorii, ci mai degrabă în campanii ample de conştientizare. Costache a precizat că aproape un milion de persoane au fost vaccinate cu vaccinul antigripal achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, dar a afirmat că şi în acest an dozele au ajuns prea târziu în teritoriu, la pacienţi.

 • Pedeapsa cu închisoarea ar putea fi reintrodusă în legea vaccinării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pedeapsa cu închisoarea ar putea fi reintrodusă în legea vaccinării

  Pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 10 ani pentru refuzul vaccinării şi decăderea din drepturile părinteşti este doar una dintre propunerile care ar putea să apară în legea vaccinării. Proiectul intră mâine în primele dezbateri în Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor, for decizional.

 • Cum vor senatorii să impună vaccinarea obligatorie a copiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum vor senatorii să impună vaccinarea obligatorie a copiilor

  Pusă în situaţia de a face faţă celei mai mari epidemii de rujeolă din ultimii ani, România pare că ia în sfârşit măsuri. Senatorii au votat Legea vaccinării prin care au decretat că este timpul să interzică accesul copiilor nevaccinaţi în creşele şi grădiniţele de stat. În plus, părinţii care vor refuza să-şi vaccineze copiii riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Şi asta nu e tot.

 • Vaccinarea obligatorie, pe masa senatorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vaccinarea obligatorie, pe masa senatorilor

  Dezbatere cu scântei la Senat, unde proiectul Legii vaccinării a fost luat în discuţie de aleşi şi de reprezentanţi ai societăţii civile. Deşi România este cap de afiş la numărul de îmbolnăviri prin rujeolă, boală care a provocat şi 43 de decese doar în acest sezon, ţara noastră nu e încă pregătită să ia exemplul altor state europene unde vaccinarea a devenit obligatorie în urma unor epidemii soldate cu consecinţe grave.

 • FOTO Aproximativ 100 de persoane au manifestat împotriva vaccinării obligatorii: „Pe copii îi protejează părinţii, nu politicienii corupţi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Aproximativ 100 de persoane au manifestat împotriva vaccinării obligatorii: „Pe copii îi protejează părinţii, nu politicienii corupţi“

  Aproape 100 de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de legea privind vaccinarea obligatorie. Manifestanţii au venit cu pancarte pe care erau scrise mesaje precum „Vaccinarea obligatorie egal moarte obligatorie şi “Liberi să alegem“. Protestul a fost împânzit de familii cu copii, preoţi şi oameni îmbrăcaţi în costume populare. Miercuri, Executivul a adoptat un anumit set de vaccinuri obligatorii.

 • Specialişti, despre introducerea vaccinării obligatorii în Italia: „E o măsură foarte bună, România ar trebui să facă la fel”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Specialişti, despre introducerea vaccinării obligatorii în Italia: „E o măsură foarte bună, România ar trebui să facă la fel”

  A doua ţară europeană lovită de epidemia de rujeolă, Italia, devansată doar de ţara noastră într-un clasament întocmit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a decis să condiţioneze intrarea copiilor în colectivitate de vaccinare şi să le aplice sancţiuni dure părinţilor care refuză să-şi imunizeze micuţii. Specialiştii de la noi salută decizia italienilor şi spun că modelul lor ar trebui urmat şi de România

 • Specialişti, despre amendarea părinţilor care refuză vaccinarea: „Ar trebui să se meargă mai departe de atât. Către dosar penal”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Specialişti, despre amendarea părinţilor care refuză vaccinarea: „Ar trebui să se meargă mai departe de atât. Către dosar penal”

  Pentru a combate campaniile antivaccinare care i-au determinat pe toţi mai mulţi părinţi să refuze imunizarea celor mici, Ministerul Sănătăţii a pus la punct Legea Vaccinării, care prevede amenzi pentru părinţi, medici şi instituţii. Specialiştii susţin că România ar trebui să facă un pas înainte, impunând vaccinarea obligatorie, aşa cum se întâmplă în alte state unde regulile sunt şi mai dure.

 • Ministerul Sănătăţii îşi va asuma efectele vaccinării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministerul Sănătăţii îşi va asuma efectele vaccinării

  Ministerul Sănătăţii îşi va asuma efectele vaccinării. Aşa a declarat luni şeful de la Sănătate, Nicolae Bănicioiu, precizând că instituţia pe care o conduce va asigura partea de tratament în cazul în care vor fi identificate probleme privind efectele vaccinului.

 • Vaccinarea copiilor rămâne obligatorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vaccinarea copiilor rămâne obligatorie

  Micuţii vor fi acceptaţi în grădiniţe şi şcoli şi de acum încolo numai dacă vor fi imunizaţi. Curtea Constituţională a constatat că această condiţie nu contravine Legii Supreme

Modifică Setările