Ciolacu: E o ipocrizie cinică să minţi şi să sperii oamenii doar pentru a câştiga voturi. Vaccinarea nu va fi niciodată obligatorie

0
Publicat:

Premierul României a precizat, într-o intervenție de la Palatul Victoria, faptul că vaccinarea nu a fost și nu va fi niciodată obligatorie, iar cei care induc această idee caută doar să obțină capital electoral.

Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos
Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos

Cred că este o ipocrizie cinică, aş spune dezgustătoare, să minţi şi să sperii oamenii doar pentru a câştiga voturi. Vaccinarea în România nu a fost şi nu va fi niciodată obligatorie. Înţeleg perfect reţinerile românilor după tot ceea ce s-a întâmplat în pandemia COVID. Însă aici vorbim despre nişte vaccinuri pe care le facem noi, toţi, părinţii noştri, bunicii noştri, de zeci de ani în România. Sunt vaccinuri împotriva unor boli extrem de grave”, a afirmat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern. 

Liderul de la Palatul Victoria a explicat că Strategia Naţională de Vaccinare este despre o informare corectă şi a menţionat că nimeni nu va fi vaccinat forţat. 

Strategia Naţională de Vaccinare pusă în dezbatere de Ministerul Sănătăţii este despre informare corectă şi obligaţia statului român ca toţi românii să aibă acces echitabil la vaccin, mai ales cei aflaţi în grupurile vulnerabile. Atât şi nimic mai mult. Repet, ca să înţeleagă foarte clar, nimeni nu va fi vaccinat forţat. Îi mulţumesc domnului ministru Rafila pentru că a ieşit să explice, să detalieze tot acest program naţional de vaccinare şi îl încurajez să iasă în continuare, a completat premierul Românei. 

Protest de care s-a lipit și AUR

AUR a fost formațiunea cea mai vocală în susținerea unui protest organizat joi în fața Ministerului Sănătății. 

„Alianţa pentru Unirea Românilor s-a alăturat astăzi unei acţiuni civice de protest organizată de reprezentanţi ai societăţii civile. În cadrul acestei manifestaţii la care au luat parte membri ai mai multor organizaţii civice, precum şi oameni simpli, am subliniat că suntem împotriva vaccinării obligatorii, atât acum, cât şi pe viitor.Protestul din faţa Ministerului Sănătăţii a avut loc ca urmare a îngrijorărilor legitime exprimate în spaţiul public cu privire la Strategia Naţională de Vaccinare”, susținea formațiunea, printr-un comunicat de presă.

Încercarea de denigrare a protestului AUR este încă o dovadă a faptului că se doreşte mutarea atenţiei de la o temă care a generat o îngrijorare în rândul societăţii româneşti înspre un circ mediatic”, mai arată sursa citată.

Și din partea PNL au venit critici la adresa AUR. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a subliniat că liderul AUR, George Simion, „dezinformează românii”, dat fiind că „în timp ce îndeamnă oamenii la nevaccinare, declară nonșalant că și-ar vaccina copiii”, în contextul protestului din față de la Ministerul Sănătății.

Asistăm astăzi la un nou protest marca AUR, cu violențe, îmbrânceli și scandal. George Simion dezinformează românii și folosește populația în propriul interes electoral, cu unicul scop de a destabiliza societatea și de a semăna ură și dezbinare. Vedem și astăzi duplicitatea liderului AUR: în timp ce îndeamnă oamenii la nevaccinare, declară nonșalant că și-ar vaccina copiii. Cu alte cuvinte, siguranță pentru ai lui și haos și riscuri de sănătate pentru români”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Ionuț Stroe.

Este periculos deja că astfel de episoade apar frecvent, din cauza dezinformărilor făcute cu bună știință de formațiuni politice nocive, cu un discurs clar împotriva intereselor românilor.  Noi toți trebuie să condamnăm ferm astfel de acțiuni. Ele au un potențial destabilizator care nu are ce căuta într-o societate europeană democratică puternică”, a completat purtătorul de cuvânt al PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite