Nelu Tătaru: Anul 2021 nu mai e un an al părerilor despre pandemie. Vedem un val 4 destul de violent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru susţine vaccinarea obligatorie şi spune că vor avea loc discuţii pe această temă şi că valul 4 al pandemiei ar trebui să fie al „asumării şi al deciziilor”.

„Sunt discuţii la nivelul Grupului Tehnico-Ştiinţific şi aceste decizii vor ajunge în CNSU unde se va lua şi o decizie finală. În continuare cred că evoluţia acestei pandemii ne dă motive să spunem că anul 2021 nu mai e un an al părerilor despre pandemie. Anul 2021 şi acest val 4 e al asumării şi al deciziilor. Vedem un val 4 destul de violent, în condiţiile în care avem o transmitere comunitară accentuată. În acest moment avem o creştere exponenţială, avem deja aproape 1000 de pacienţi în terapie intensivă. La nivelul Grupului Tehnico-Ştiinţific discuţii sunt în fiecare zi. Premierul va lua decizia finală care va fi transformată apoi într o hotărâre de guvern”, a spus la Digi24 Tătaru, fost ministru al Sănătăţii şi, în prezent, consilier onorific al premierului.

Întrebat dacă testarea o dată pe săptămână rămâne o alternativă, Tătaru a spus: „Da, se discută foarte mult şi se puneau ca alternative acele vaccinări care sunt gratuite, se fac pe banii statului, sau testările săptămânale care să fie pe contribuţie proprie”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite