Stiri despre tompa gabor

  33 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Deschiderea stagiunii la Opera Maghiară din
Cluj-Napoca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deschiderea stagiunii la Opera Maghiară din Cluj-Napoca

  În vremurile de restrişte ale acestui adevărat al „treilea război mondial”, bacteriologic, cu inamici nevăzuţi, teatrul de pe malul Someşului s-a încumetat la o premieră, „Flautul fermecat” de Mozart, cu care a inaugurat sezonul 2020-21.

 • Teatru online. Marea dramaturgie românească pe scenă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru online. Marea dramaturgie românească pe scenă

  Astăzi, cronici la spectacolele cu  ‘’O scrisoare pierdută ‘’ ,pus în scenă de Tompa Gábor la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca şi ‘’Ultima oră de Mihail Sebastian ’’, regizat de Anca Ovanez-Doroşenco la Teatrul Naţional din Bucureşti.

 • Teatru
online. GENERAŢII
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru online. GENERAŢII

  Comentez azi două spectacole difuzate online. Cel cu “Alcoolicii” de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj- Napoca şi cel “Copiii soarelui”, examen de licenţă al generaţiei 2009 de la UNATC.

 • Recomandări FNT de duminică, ultima zi a sărbătorii Thaliei. Dialoguri despre libertate cu Silviu Purcărete VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recomandări FNT de duminică, ultima zi a sărbătorii Thaliei. Dialoguri despre libertate cu Silviu Purcărete VIDEO

  Una dintre cele mai interesante dezbateri din cadrul Festivalului Naţional de Teatru va avea loc astăzi, de la ora 12.00, la HUB FNT. Protagoniştii sunt regizorul Silviu Purcărete şi directorul FNT Marina Constantinescu, care vor discuta despre libertate. Printre atracţiile ultimei zile de festival se mai numără "Chiriţa în concert", cu Ada Milea, şi "Iona", după Marin Sorescu, în regia lui Tompa Gabor.

 • De partea lui Shylock
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De partea lui Shylock

  Nu s-a prea jucat pe scenele româneşti de teatru „Neguţătorul din Veneţia“, piesa pe care Shakespeare a scris-o în jurul anului 1597. Motivele ţin atât de complexitatea şi dificultatea piesei cât şi de problema delicată pe care aceasta o conţine. Aceea a antisemitismului scrierii lui Shakespeare, antisemitism pe seama căruia exegeza literar-teatrală a emis opinii contradictorii.

 • Weekend plin la Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Weekend plin la Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe

  Spectacole de teatru, proiecţii de film, concerte, vernisaje, discuţii cu artiştii, acestea sunt doar câteva dintre evenimentele de weekend pe care publicul le poate vedea la Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj până pe 4 decembrie.

 • Livada, ca o
bibliotecă arsă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Livada, ca o bibliotecă arsă

  Două imagini-cheie, imagini-şoc, străjuiesc spectacolul cu celebra piesă cehoviană Livada de vişini, montat de Tompa Gábor, în scenografia Carmencitei Brojboiu, la Teatrul Naţional Sloven din Maribor.

 • Dezlănţuită
sarabandă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezlănţuită sarabandă

  Se vor împlini curând 60 de ani de când Max Frisch a scris Biedermann şi incendiatorii, unul dintre cele mai puternice texte ce-i poartă semnătura. Definit chiar de autor, şi ironic, dar şi chemând la multă luare-aminte drept o piesă didactică fără morală cu un epilog.

 • O parte
dintr-un impresionant CV artistic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O parte dintr-un impresionant CV artistic

  Volumul Din opera unui regizor – De la Trei surori la Livada de vişini apărut în anul 2016 la Editura Institutului Cultural Român (curator: Mirela Sandu) îl are drept protagonist pe marele artist Gábor Tompa.

 • Fără scăpare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără scăpare

  Frecvent citatul Marin Esslin socotea în cartea Teatrul absurdului, o scriere-cult a cărei consultare e absolut obligatorie pentru oricine vrea să aibă o cunoaştere fie şi numai aproximativă a fenomenului absurdului în literatura dramatică universală, că Sfârşit de partidă e scrierea ce ne arată epuizarea unui mecanism care ajunge să se oprească.

 • FNT 2015. Adevărul.ro transmite, în direct, de la ora 20.00, „UBUZDUP“, în
regia lui Gabor Tompa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FNT 2015. Adevărul.ro transmite, în direct, de la ora 20.00, „UBUZDUP“, în regia lui Gabor Tompa

  În această seară, de la ora 20.00, spectacolul „UBUZDUP“, adaptare de Gábor Tompa după „Ubu înlănţuit” şi alte texte de Alfred Jarry, o producţie a Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, care va fi prezentat la Sala Majestic a Teatrului Odeon, poate fi urmărit în live streaming pe Adevărul.ro. Evenimentul se desfăşoară în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT), care se desfăşoară între 23 octombrie şi 1 noiembrie.

 • Thomas
Ostermeier deschide festivalul „Interferenţe”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Thomas Ostermeier deschide festivalul „Interferenţe”

  Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, se deschide mâine seară, cu spectacolul „Un duşman al poporului” de Thomas Ostermeier, unul dintre cei mai importanţi regizori ai lumii în acest moment.

 • Memorie
salvată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Memorie salvată

  Mă număr printre fericiţii spectatori ce au avut ocazia să vadă spectacolul cu Noul locatar înscenat de Tompa Gábor în anul 2004, la Northern Stage Ensemble din Newcastle. Prilejul mi-a fost oferit de prezenţa montării în România, într-una dintre cele mai consistente ediţii ale Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

 • Interviurile FNT: Ada Navrot, „portăreasa” lui Ionesco din „Noul locatar” de la Nottara: „E o capcană să joci absurdul”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interviurile FNT: Ada Navrot, „portăreasa” lui Ionesco din „Noul locatar” de la Nottara: „E o capcană să joci absurdul”

  Spectacolul "Noul Locatar" după textul lui Eugène Ionesco, în regia lui Gábor Tompa, se va juca la Teatrul „Nottara” joi, de la ora 18.30 şi vineri, de la 18.00, la Sala Horia Lovinescu, în cadrul festivalului Naţional de Teatru (FNT). Actriţa Ada Navrot, care interpretează personajul Portăreasa, va vorbi de la ora 15.00, la Adevarul Live, în cadrul Interviurilor FNT, despre acest spectacol de excepţie de la Teatrul Nottara.

 • Există o criză de oameni motivaţi şi nu numai în teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Există o criză de oameni motivaţi şi nu numai în teatru

  Gábor Tompa este unul dintre regizorii care nu au nevoie de prezentare. Este, din 1990, director general al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, un regizor apreciat la nivel internaţional şi profesor universitar. În timpul directoratului său, Teatrul Maghiar de Stat a primit numeroase premii UNITER şi multe premii internaţionale. De asemenea, începând cu anul 2008, Teatrul Maghiar a devenit membru al Uniunii Teatrelor din Europa.

 • Cum se leagă totul la Visky András
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se leagă totul la Visky András

  Am citit „Cel ce vede glasul- Márti Sipos de vorbă cu András Visky“ înainte ca scrierea în cauză să devină carte în lege.

 • Stagiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stagiune "spectaculoasă" la Teatrul Naţional Cluj-Napoca

  Silviu Purcărete, Gábor Tompa, Roberto Bacci, Eli Simon, Vasile Şirli, Ada Milea sunt câţiva dintre artiştii ce vor încânta publicul în stagiunea 2013/2014, care se deschide în data de 10 septembrie 2013. Conducerea Teatrului Naţional promite una dintre cele mai spectaculoase stagiuni.

 • CRONICĂ Susurul naţional al notelor informative
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Susurul naţional al notelor informative

  De Ziua Naţională, Festivalul Internaţional de Teatru „Interferenţe”, organizat de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, cu o a treia ediţie aflată în plină desfăşurare, a programat un spectacol despre specificul naţional.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Dialogul între voci" se face la Cluj, la Festivalul "Interferenţe"

  Cea de-a treia ediţie a festivalului "Interferenţe", care va avea loc în perioada 27 noiembrie – 9 decembrie la Cluj, coincide şi cu aniversarea a 220 de ani de la înfiinţarea Teatrului Maghiar de Stat din Cluj. Tema este dialogul dintre muzică şi teatru, festivalul fiind sub semnul „Dialogului între voci”.

 • Interferenţele de la Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interferenţele de la Cluj

  Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe, iniţiat în 2007, se deschide astăzi la Cluj, având în program spectacole de referinţă, printre care „Leonce şi Lena“ sau „Strigăte şi şoapte“. Festivalul desfăşurat până la 12 decembrie îşi propune să devină un brand al Clujului, această iniţiativă favorizând proiectul Cluj - Capitală Culturală Europeană.

Modifică Setările