„Trilogia Aureliu Manea“ deschide stagiunea Teatrului Naţional din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala Teatrului Naţional din Cluj   FOTO ziuadecj.realitatea.net
Sala Teatrului Naţional din Cluj   FOTO ziuadecj.realitatea.net

Avanpremiera spectacolului „Trilogia Aureliu Manea“, în regia lui Tompa Gabor, va deschide stagiunea 2013-2014 a Teatrului Naţional din Cluj. Reprezentaţia va avea loc pe 10 septembrie, la Studioul „Euphorion“.

Regia spectacolului „Trilogia Aureliu Manea“ este semnată de Tompa Gabor, dramaturgia de Visky Andras, iar scenografia îi aparţine Carmencitei Brojboiu. Cele trei piese, scrise de Aureliu Manea şi puse în scenă de către Tompa Gabor, sunt „Penelopa rămâne îngândurată“, „Repetiţia de teatru“ şi „Zâna de la răsărit“.

Regizorul Tompa Gabor este de părere că frumuseţea acestui spectacol constă tocmai în dificultatea punerii în scenă, fiindcă textele lui Aureliu Manea nu au o logică convenţională după care regizorul ar fi putut să se ghideze. „Logica lor este autonomă, o logică pe care noi nu ar trebui să o transformăm şi să o traducem într-o altă logică proprie înţelegerii noastre. Piesele lui trebuiesc luate ca atare, ca nişte viziuni extraordinare, care de fapt nu vorbesc despre un singur obiect, ci vorbesc despre un eu dar şi despre un univers“, mai adaugă regizorul.

De asemenea, Tompa Gabor a mai explicat că în acest „eu“ pe care Aureliu Manea a încercat să-l suprindă, este suprins întreg universul. Una dintre principalele teme, regăsite în fiecare dintre cele trei piese, este moartea, însă într-o viziune diferită.

Spectacolul „Trilogia Aureliu Manea“ se va juca pe 13 şi 22 septembrie.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite