Stiri despre teatrul metropolis

  68 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Contra maşinăriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Contra maşinăriei

  În 1962 apărea romanul lui Ken Kessey, rapid devenit bestseller, roman căruia, 12 ani mai târziu, Dale Wasserman avea să-i schimbe în mod fundamental croiul, transformându-l într-un text de teatru al cărui impact la marele public sporea şi datorită prezenţei în distribuţia premierei absolute a marelui actor Kirk Douglas.

 • Hamlet -
actorul, Hamlet - lucidul, Hamlet - cruciatul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hamlet - actorul, Hamlet - lucidul, Hamlet - cruciatul

  1.Se prea poate să aibă dreptate cei ce vorbesc despre inutilitatea aşa-numitului complex Hamlet. În fond de ce să se stârnească atâtea aşteptări, atâtea spaime, atâtea controverse care apar chiar înaintea primei ridicări de cortină a unei noi premiere cu atât de cunoscuta piesă shakespeariană.

 • Romeo şi Julieta, iubindu-se şi murind sub ochii noştri
pentru a patruzecişişasea oară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Romeo şi Julieta, iubindu-se şi murind sub ochii noştri pentru a patruzecişişasea oară

  O prezenţă, din păcate, de doar câteva zile, la cea de-a treia ediţie a Festivalului de teatru pentru adolescenţi Teen Fest, organizat de Teatrul bucureştean „Excelsior“, mi-a oferit prilejul de a vedea un spectacol mai vechi. Cel cu Romeo şi Julieta, pus în scenă de regizorul Victor Ioan Frunză, scenografa Adriana Grand şi celebra, minunata lor „trupă fără nume“ la „Metropolis“.

 • O sărbătoare teatrală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O sărbătoare teatrală

  Luni seara, 3 aprilie 2017, Chris Simion, în opinia mea cel mai important reprezentant al tinerei generaţii de oameni de teatru români, ne-a invitat în spaţiul atât de elegant al Teatrului Metropolis la un protocolar, intenţionat restrâns, eveniment, învestit prin determinarea şi mesajul lui atât de originale să facă istorie.

 • „Mama” - eseu fotografic despre iubire, vernisat pe 8 martie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Mama” - eseu fotografic despre iubire, vernisat pe 8 martie

  Pe 8 martie, fotografa Cătălina Flămînzeanu aniversează „Ziua Femeii” într-o notă artistică şi intimă, prin noua sa expoziţie, în care 21 de actori şi regizori sunt portretizaţi alături de mamele acestora.

 • Jurnal de
premiere bucureştene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal de premiere bucureştene

  Însemnările mele de azi sunt prilejuite de câteva spectacole produse de Teatrele bucureştene. De Teatrul Metropolis, de Teatrul Odeon şi Teatrul de Comedie. Montate de regizori aparţinând unor generaţii diferite - Mariana Cămărăşan, Dragoş Galgoţiu şi, respectiv, Radu Iacoban. Vom vedea mai jos şi cu ce rezultate.

 • Arta
prostirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arta prostirii

  Când în urmă cu aproape doi scriam despre spectacolul cu piesa lui Mihail Sebastian Steaua fără nume, montat de Victor Ioan Frunză, în scenografia Adrianei Grand, la Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Bălcescu din Bucureşti, simţeam nevoia de a-mi începe însemnările printr-o mărturisire.

 • Regizorul Victor Ioan Frunză: „Tinerii de care se
face atâta strigare nu au unde să se manifeste“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Victor Ioan Frunză: „Tinerii de care se face atâta strigare nu au unde să se manifeste“

  FORMATOR Regizorul Victor Ioan Frunză, care a iniţiat  o trupă extraordinară de actori la Centrul Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu“, din cauza vitregiilor politice s-a mutat cu aceştia la Teatrul Metropolis, unde în această toamnă va avea două premiere:  „Amadeus“, de Peter Shaffer, şi „O scrisoare pierdută“, de I.L. Caragiale.

 • Cronicile
FITS - Exact cum ne dorim şi cum ne place
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronicile FITS - Exact cum ne dorim şi cum ne place

  A douăsprezecea noapte, piesă scrisă în jurul anului 1600 a însemnat un „nou refugiu în comedie al lui Shakespeare”, după cum nota Haig Acterian. O scriere în care, după părerea aceluiaşi exeget‚ câteva din temele unor comedii anterioare sunt reluate în forme mai precise şi îmbinate într-o singură acţiune. Siguranţa meşteşugarului îmbracă întâmplările mai vechi într-o broderie de amănunte noi, izbutind o capodoperă.

 • Tudor Aaron Istodor intră în pielea lui Paganini, „violonistul diavolului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tudor Aaron Istodor intră în pielea lui Paganini, „violonistul diavolului“

  Regizorul filmului „Modigliani“, Mick Davis, a montat în premieră mondială un spectacol despre viaţa lui Niccolò Paganini, considerat cel mai mare violonist din istoria muzicii, la Teatrul Metropolis. Duminică, 19 iunie, de la ora 19.00, se va juca pentru prima oară spectacolul.

 • Homo viator
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Homo viator

  Pe la mijlocul anilor 70 ai secolului trecut i-au fost redescoperite piesele şi au fost publicate în volum, iar în anii 80 una dintre ele a avut parte de o reprezentare meteorică la Teatrul Dramatic din Braşov. Aşa că Gellu Naum, cel mai înzestrat suprarealist român a trebuit să aştepte anii 90 pentru a fi reprezentat pe scenă.

 • Teatru, în plină vară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru, în plină vară

  Dacă vă gândeaṭi că ne cam tulbură somnul preṭurile crescânde ale utilităṭilor ṣi ale carburanṭilor, care, nu-i aṣa, trebuie aliniate cu cele europene, în timp ce salariile „joacă” tot pe loc sau înregistrează un increment nesemnificativ , mă tem că aveṭi dreptate.

 • Asta-i muzica ce-mi place!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Asta-i muzica ce-mi place!

  Văzut la mai bine de 7 luni de la premieră, adică după ce Nicoleta Hâncu, excelenta interpretă a lui Elmire şi-a adjudecat pe bună dreptate premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, spectacolul cu Tartuffe, şi după, dar şi de Molière, regizat de Victor Ioan Frunză la Teatrul Metropolis din Bucureşti, are pentru mine semnificaţia unei extrem de utile, dar şi de benefice recuperări.

 • Amurgul secolului Beligan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amurgul secolului Beligan

  Acest articol ar fi trebuit să fie un tribut adus lui Radu Beligan la 95 de ani de viaţă şi 75 de ani de teatru. O incursiune la cele trei spectacole în care joacă în această stagiune a deturnat articolul către o întrebare: care e limita actorilor? Când ar trebui să se oprească?

Modifică Setările