Mircea Tiberian cântă la Gala Concursului de Dramaturgie „Valentin Nicolau”

0
0

Prima ediţie a Galei Concursului Naţional de Dramaturgie „Valentin Nicolau”, va avea loc luni, 28 septembrie, la ora 19.00, la sala nouă a Teatrului Metropolis. În acdrul acesteia vor fi decernate cele trei premii pentru cele mai bune piese ale anului.

Manifestarea care urmăreşte promovarea dramaturgiei contemporane din România, va cuprinde un spectacol-lectură, în regia lui Mihai Lungeanu, după piesa care va câştiga Marele Premiu. Aceasta va fi editată într-un volum publicat de Editura Nemira, partener al evenimentului. De asemenea, invitatul specia al serii va fi pianistul Mircea Tiberian.

Evenimentul este organizat de Fundaţia EST-ETICA, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, în parteneriat cu Editura Nemira, şi va avea loc la sala nouă a Teatrului Metropolis din Bucureşti (strada Mihai Eminescu, nr.89, sector 2).

Juriul ediţiei din 2015 a Concursului Naţional de Dramaturgie „Valentin Nicolau” este format din: Victor Ioan Frunză – regizor, George Ivaşcu – actor, directorul Teatrului Metropolis din Bucureşti, George Costin – actor, Monica Andronescu – critic de teatru, redactor-şef al revistei Yorick şi Dana Ionescu, redactor-şef al Editurii Nemira.

Pe 15 septembrie se vor anunţa 10 piese finaliste care vor intra în deliberările finale pentru acordarea a trei premii:

1. Marele Premiu „Valentin Nicolau”, în memoria dramaturgului Valentin Nicolau, în valoare de 1000 de lei.

2. Premiul Yorick, în valoare de 700 de lei.

3.Menţiunea Yorick, în valoare de 300 de lei.

Concursul Naţional de Dramaturgie „Valentin Nicolau” este o competiţie iniţiată de Revista Yorick în anul 2013, menită a sprijini şi a promova dramaturgia contemporană autohtonă, a facilita drumul ei către scenă şi a dezvolta un cadru de dialog pentru creatorii de teatru.

Ediţia de anul acesta s-a desfăşurat în perioada 1 iulie – 31 august. S-au înscris în concurs 89 de piese care nu au fost publicate în volum sau reprezentate pe vreo scenă din România.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite