VIDEO Un spectacol despre viaţa lui Paganini, sâmbătă şi duminică, la Teatrul Metropolis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 19 şi 20 decembrie, de la ora 16.00, respectiv 20.00, la Teatrul Metropolis, va avea loc spectacolul „Paganini“, în regia lui Mick Davis, cu participarea pe coloana sonoră a violonistului Alexandru Tomescu. Din distribuţie fac parte Tudor Istodor, Gelu Nitu, Mihai Gruia Sandu, Claudiu Bleonţ şi Ana Ciontea.

„Paganini“, spectacolul care se va desfăşura la Teatrul Metropolis, despre viaţa muzicianului italian Niccolò Paganini (1782-1840), include episodul tensionat dintre celebrul violonist şi biserica de rit catolic. Evenimentul marchează 175 de ani de la dispariţia artistului.

   

Regizorul Mick Davis s-a născut pe 1 august 1961 la Glasgow, în Scoţia. După ce s-a mutat la Los Angeles, Davis a fost cunoscut pentru scenariile filmelor „Războiul Vampirilor“/ „Vampire War“ (1996), „Dragoste la Paris“/ „Love in Paris“ (1997), „Meciul“/ „The Match“ (1999), „Invizibil“/ „The Invisible“ (2007). În 1999, Davis a debutat ca regizor cu filmul „Meciul”, o comedie romantică filmată în Scoţia. În 2004, Mick Davis a regizat filmul „Modigliani”, o biografie a pictorului italian Amedeo Modigliani. Filmul a fost realizat la studiourile din Buftea, iar distribuţia include alături de Andy Garcia mai mulţi actori români, printre care Mihai Gruia Sandu, George Ivaşcu şi Lia Bugnar. 

După 10 ani, Mick Davis revine la Bucureşti pentru a spune povestea unui alt artist emblematic, Niccolo Paganini, de data aceasta pe scena Teatrului Metropolis. Fascinat încă din copilărie de violonistul numit „muzicianul diavolului”, pe care îl vedea ca pe un fel de star rock, un Mick Jagger sau Jim Morrison al vremii sale, Davis scrie un scenariu despre viaţa lui Paganini. Mick Davis montează la Metropolis acest scenariu considerat de Martin Scorsese unul dintre cele mai bune din cele pe care el le-a citit la Hollywood.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite