stiri despre schimba romania

Înaintea summitului Biden-Putin, părţile s-au poziţionat în perspectiva celei mai importante bătălii diplomatice a momentului: Bătălia pentru Ucraina. Statele Unite au aprobat vineri, 11 iunie, 150 milioane dolari ajutor militar „letal defensiv” Ucrainei din bugetul curent, ridicând la 2,3 miliarde de dolari ajutorul militar acordat începând din 2014.

acum 11 ore · comentarii (37)

Azi, peste doar câteva ore, va fi dat publicităţii Comunicatul final al reuniunii G7, text aflat la această oră încă în negocieri deoarece se caută formula de compromis între dorinţele lui Biden de a se promova un plan de măsuri globale care să îndiguiască ofensiva enormă a Chinei care a luat un avans considerabil cu al său Nou Drum al Mătăsii, recuperarea nemaifiind posibilă doar folosind resursele americane.

acum 14 ore · comentarii (22)

Se întâmplă ce am anticipat. După 3 semestre de şcoală pierdute (un an şi jumătate), elevii care urmau să dea examene de absolvire renunţă la ele. Şi de data asta nu este vina lor. Am avut o parodie de învăţământ online, din lipsa echipamentelor la elevi şi la şcoli, cu profesori nepregătiţi pentru acest tip de învăţământ.

acum 2 zile · comentarii (20)

Maria, dar nu orice Maria. Ci “Maria de Buenos Aires”. Inima senzualităţii muzicale şi a inocenţei păcătoase. Aşa cum au imaginat-o compozitorul Astor Piazzolla şi libretistul Horacio Ferrer, într-o operetă-tango lansată în capitala Argentinei în 1968 şi preluată în teatrele din întreaga lume, mai ales după 1990.

acum 5 ore · comentarii (0)

„1000 de avocaţi şi 10.000 de medici au intentat un proces pentru încălcări ale codului de la Nüremberg” au titrat zeci de pagini sau postări pe reţelele de socializare ale unor pretinse publicaţii online în ultimele zile. Informaţia a încins grupurile conspiraţioniste şi antivacciniste şi a fost distribuită de mii de ori pe reţelele de socializare.

acum 3 zile · comentarii (42)

Românilor nu le prea plac rezultatele bune. Pentru cei mai mulţi dintre români, chiar şi pentru cei de la case mai "mari", care o fac pe atleţii binelui, dreptăţii, adevărului, un "rezultat bun” înseamnă să-i fie lui bine, indiferent cum, indiferent de situaţia celorlalţi. Acest "bine", în cea mai mare măsură, se traduce prin alăptarea, până la indigestie, dacă se poate, într-o formă sau alta, de la bugetul statului.

acum 2 zile · comentarii (7)

Nu toate guvernele au aceeaşi putere. Întâmplarea face ca Guvernul Cîţu să fie unul istoric. Pentru că istoria e o suma de evenimente, cu plus sau cu minus. Iar Guvernul Cîţu ia decizii pentru 30 de ani. Planul National de Redresare şi Rezilienţă aruncă România în braţele prim-ministrului Florin Cîţu pe termen lung.

acum 3 zile · comentarii (18)

Prima dată l-am prins pe Valer Dorneanu minţind uluitor la începutul lui 2017, în contextul Ordonanţei 13. Ca să o umilească pe judecătoarea care contestase Ordonanţa 13 la CCR, Valer Dorneanu a strecurat în decizie o frază cum că aceasta nu ar fi respectat o anumită procedură obligatorie (nu intru în detalii tehnice), deşi din actele dosarului aflat la CCR rezulta fix contrariul: judecătoarea respectase procedura cu asupra de măsură.

acum 4 zile · comentarii (87)

Viitorul summit de la Geneva este o oportunitate de a explora dacă crizele acumulate din ultimii ani pot fi gestionate, dacă nu rezolvate. Invazia Rusiei în Ucraina şi amestecul în alegerile din SUA au fost extraordinar de destabilizante. Din păcate, ele nu pot fi anulate. Ele pot fi gestionate doar diplomatic, ceea ce la rândul lor necesită conversaţii sincere între lideri.

acum 4 zile · comentarii (53)
Modifică Setările