Stiri despre regiunea transnistreana

  91 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Europa şi regiunea transnistreană: o iubire imposibilă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa şi regiunea transnistreană: o iubire imposibilă!

  Carnegie Europe prezintă situaţia actuală a regiunii transnistrene, prin intermediul unei analize controversate. Regiunea separatistă a Republicii Moldova este văzută în studiul făcut de organizaţia cu sediu la Bruxelles ca având o orientare europeană, dar singurul proiect european rămas pe masă pentru R.Moldova este Unirea cu România.

 • România finanţează Regiunea Transnistreană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România finanţează Regiunea Transnistreană

  România finanţează la acest moment Regiunea Separatistă Transnistria, chiar dacă acest lucru se face indirect prin tranşe de împrumut acordate Republicii Moldova. Banii trimişi de statul român trebuie să se constituie într-un fond privat de investiţii, în caz contrar ei nefăcând altceva decât să finanţeze corupţia din Republica Moldova.

 • Parada militară de la Tiraspol atentează la procesul de reglementare a conflictului transnistrean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parada militară de la Tiraspol atentează la procesul de reglementare a conflictului transnistrean

  Biroul pentru Reintegrare al Guvernului de la Chişinău apreciază manifestaţiile desfăşurate astăzi, 2 septembrie, la Tiraspol, ca fiind orientate spre subminarea integrităţii, suveranităţii şi indepentenţei Republicii Moldova şi a procesului de reglementare a conflictului transnistrean. Instituţia menţionează totodată că ideologia acestor evenimente îngrijorează prin accentul ei pronunţat militarist.

 • Rusia a introdus blocada economică împotriva Transnistriei, nu Ucraina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia a introdus blocada economică împotriva Transnistriei, nu Ucraina

  Pe 24 august, cu ocazia Zilei Independenţei Ucrainei, a avut loc ceremonia de arborare a drapelului de stat la ambasada Kievului la Chişinău.  Într-un interviu pentru Adevărul, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în Republica Moldova, Ghenadii Altuhov, a declarat că formatul actual de menţinere a păcii nu contribuie la reglementarea conflictului transnistrean şi că acesta trebuie schimbat pe o misiune internaţională.

 • PIB-ul regiunii transnistrene ar putea scădea cu până la 15%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PIB-ul regiunii transnistrene ar putea scădea cu până la 15%

  În 2016, Produsul Intern Brut în regiunea transnistreană se poate reduce cu 10-15% dacă regimul special de comerţ cu UE nu va fi păstrat. Potrivit unei prognoze economice, avizată de aşa-zisul executiv din stânga Nistrului, în cazul în care scenariul negativ nu se va adeveri, PIB-ul în regiune ar urma în anul viitor să se majoreze cu 0,4%, transmite IPN.

 • Tiraspolul a impus taxe de import pentru lactate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tiraspolul a impus taxe de import pentru lactate

  Importul de lactate în regiunea transnistreană este supus taxării. Administraţia regiunii anunţă că această decizie este temporară şi are ca scop susţinerea producătorilor locali, care sunt afectaţi de reducerea preţurilor la lactatele din dreapta Nistrului şi cele din Ucraina, transmite IPN.

 • Rusia va face un pod aerian pentru aprovizionarea trupelor din Transnistria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia va face un pod aerian pentru aprovizionarea trupelor din Transnistria

  Rusia intenţionează să creeze un pod aerian pentru a face legătura cu regiunea transnistreană, după ce Ucraina a retras dreptul de tranzit al armatei ruse pe teritoriul său. Generalul Iurii Iakubov, coordonatorul Direcţiei Inspectorilor Generali din cadrul ministerului Apărării de la Moscova, a declarat că legătura aeriană va fi creată cu scopul de a aproviziona armata rusă staţionată în Transnistria şi pacificatorii din regiune.

 • Lucrările de demontare a funicularului de la Rezina au fost reluate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucrările de demontare a funicularului de la Rezina au fost reluate

  Lucrările de demontare a funicularului dintre oraşele Rezina şi Râbniţa, aflat în stare avariată, au fost reluate luni, 18 mai. Podul din cabluri de metal folosit în perioada sovietică pentru aprovizionarea fabricii de ciment din Râbniţa cu materie primă reprezintă un pericol pentru populaţie datorită stării în care se află.

 • Rusia nu va respecta decizia CEDO în cazul tânărului ucis în Transnistria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia nu va respecta decizia CEDO în cazul tânărului ucis în Transnistria

  Decizia CEDO, prin care Federaţia Rusă a fost condamnată pentru asasinarea unui tânăr moldovean de către un militar al forţelor pacificatoare ruse ar putea să rămână neexecutată. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

 • Tiraspolul vrea să şantajeze Chişinăul prin introducerea asigurării obligatorii pentru automobile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tiraspolul vrea să şantajeze Chişinăul prin introducerea asigurării obligatorii pentru automobile

  Decizia Tiraspolului de a introduce asigurarea obligatorie pentru automobilele înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova reprezintă o problemă inventată de separatişti pentru a şantaja Chişinăul în procesul de negocieri. Concluzii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV, transmite IPN.

 • Incident cu tentă provocatoare la frontiera cu Ucraina pe segmentul transnistrean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Incident cu tentă provocatoare la frontiera cu Ucraina pe segmentul transnistrean

  Un cetăţean moldovean a fost rănit la frontiera dintre Moldova şi Ucraina pe segmentul transnistrean, necontrolat de autorităţile constituţionale de la Chişinău. Presa din Ucraina scrie că grănicerii transnistreni au deschis focul asupra a doi cetăţeni moldoveni, rănindu-l grav pe unul dintre ei, transmite IPN.

 • România „nu dezgheaţă“ conflictul transnistrean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România „nu dezgheaţă“ conflictul transnistrean

  Preşedintele României, Klaus Johannis, a făcut o scurtă vizită oficială la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko. În cadrul declaraţiei de presă de la sfârşitul întâlnirii, preşedintele statului vecin a susţinut că a stabilit cu omologul român eforturi comune pentru dezgheţarea conflictului transnistrean.

 • Asociaţia pentru Politică Externă: un spaţiu economic comun ar apropia cele două maluri ale Nistrului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Asociaţia pentru Politică Externă: un spaţiu economic comun ar apropia cele două maluri ale Nistrului

  Directorul executiv al APE, Victor Chirilă, consideră necesar ca guvernarea de la Chişinău să insiste pe crearea unui spaţiu economic comun cu regiunea transnistreană şi să atragă expertiza europeană în acest proces. Acest fapt, potrivit expertului, ar duce la apropierea celor două maluri ale Nistrului şi la rezolvarea treptată a conflictului transnistrean, în condiţiile în care negocierile politice au ajuns în impas.

 • Rusia pregătită să trimită trupe „pacificatoare” în Ucraina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia pregătită să trimită trupe „pacificatoare” în Ucraina

  Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, ar fi trebuit să susţină în faţa naţiunii un discurs prin care să anunţe un eveniment important: trimiterea de trupe dincolo de graniţele Federaţiei Ruse, binenţeles într-o misiune Pacificatoare.

 • Tot mai mulţi locuitori din regiunea transnistreană solicită paşapoarte biometrice moldoveneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot mai mulţi locuitori din regiunea transnistreană solicită paşapoarte biometrice moldoveneşti

  În anul curent s-a majorat cu peste 4.500 numărul cererilor pentru obţinerea de paşaport al cetăţeanului Republicii Moldova depuse de solicitanţi din stânga Nistrului. La data de 31 iulie 2014, locuitorilor din raioanele de est le-au fost eliberate 13.727 paşapoarte comparativ cu 9.207 în aceeaşi perioadă a anului trecut, a comunicat pentru IPN Centrul Resurselor Informaţionale de Stat „Registru”.

 • SUA cere Rusiei să se retragă din regiunea transnistreană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA cere Rusiei să se retragă din regiunea transnistreană

  Senatul american a votat o rezoluţie prin care cere Federaţiei Ruse să îşi respecte angajamentele asumate, să nu mai sprijine trupele separatiste din regiunea transnistreană şi să părăsească estul celui de al doilea stat românesc.

 • Experţii propun depolitizarea economiei de pe ambele maluri ale Nistrului şi crearea unui spaţiu economic comun cu UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Experţii propun depolitizarea economiei de pe ambele maluri ale Nistrului şi crearea unui spaţiu economic comun cu UE

  Domeniul economic de pe ambele maluri ale Nistrului trebuie depolitizat, iar crearea unui spaţiu economic comun, prin aderarea ambelor maluri la Zona de Comerţ Liber cu UE, ar contribui la acest lucru, consideră participanţii la conferinţa internaţională cu genericul: „Crearea Spaţiului Economic Unic/Comun între ambele maluri ale Nistrului: oportunităţi şi provocări“, care se desfăşoară la Chişinău, transmite IPN.

 • Ofiţer român în Republica Moldova: Rusia ne va ataca. E o problemă de timp
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ofiţer român în Republica Moldova: Rusia ne va ataca. E o problemă de timp

  Locotenent-colonel Anatolie Caraiman, ofiţer român din armata Republicii Moldova, a declarat în cadrul unei dezbateri desfăşurate la Bran, că Rusia va ataca Republica Moldova şi se fac pregătiri în acest sens în regiunea transnistreană, totul fiind o problemă de timp scurt.

 • Tiraspolul ameninţă că nu va participa la negocierile 5+2 din aprilie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tiraspolul ameninţă că nu va participa la negocierile 5+2 din aprilie

  După aproape patru ore de discuţii între vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, şi şefa diplomaţiei de la Tiraspol Nina Ştanski, ultima a anunţat că Tiraspol ar putea să nu participe la negocierile în formatul 5+2 din 10-11 aprilie la Viena, dacă Parlamentul de la Chişinău nu va anula până atunci o prevedere legislativă ce se referă la stabilirea accizelor pentru produsele din regiunea transnistreană.

 • Eroii zilelor noastre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eroii zilelor noastre

  Câţi copii din şcolile din partea dreaptă a Nistrului ştiu prin ce trec semenii lor din şcolile cu predare în limba română din regiunea transnistreană? De câte ori la ora clasei profesorii le-au vorbit despre eroii zilelor noastre – cei peste 2.000 de elevi de la cele 8 şcoli româneşti din regiunea transnistreană şi profesorii lor care înfruntă zi de zi un regim ostil?

 • INTERVIU Nicu Popescu: „E halucinant faptul că nu avem ministru al Apărării, când Ucraina e în război cu Rusia, care deţine trupe pe teritoriul Moldovei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Nicu Popescu: „E halucinant faptul că nu avem ministru al Apărării, când Ucraina e în război cu Rusia, care deţine trupe pe teritoriul Moldovei“

  Nicu Popescu, expert în relaţii cu Rusia şi spaţiul post-sovietic, la Institutul pe Studii de Securitate din Paris, spune că tărăgănarea, mai bine de două săptămâni, a numirii unui nou ministru al Apărării, în condiţiile în care Ucraina este invadată ilegal de Rusia, care are forţe militare pe teritoriul Republicii Moldova, denotă disfuncţionalitatea sistemului politic şi imaturitatea guvernanţilor.

Modifică Setările