Rusia pregătită să trimită trupe „pacificatoare” în Ucraina

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, ar fi trebuit să susţină în faţa naţiunii un discurs prin care să anunţe un eveniment important: trimiterea de trupe dincolo de graniţele Federaţiei Ruse, binenţeles într-o misiune Pacificatoare.

Amânarea discursului cu câteva zile ţine de incapacitatea armatei ruse de a se mobiliza conform termenelor prognozate. Nu e nimic, ce mai contează puţin când a trecut mult.

După ce au trimis trupe pacificatoare în Republica Moldova, în Georgia şi în regiunea ce separă Armenia de Azerbaidjan, acum Federaţie Rusă se pregăteşte să trimită şi în Ucraina.

Asemenea lui Iosif Stalin şi Vladimir Putin este gata să elibereze întreaga Europă şi dacă este posibil chiar întreaga lume. Nu contează câte sacrificii vor exista atâta timp cât odată cu trupele ruse va veni şi Libertatea mult visată de ţările democrate. Ea a fost adusă şi de sovietici.

Este vorba de "dreptul suveran" al Federaţiei Ruse de a interveni oriunde în afara graniţelor, atâta timp cât securitatea etnicilor ruşi este ameninţată. Nu contează dacă ameninţarea vine chiar din partea trupelor de securitate ale Federaţiei Ruse.

Dacă un scenariu a funcţionat odată, a funcţionat de două ori, a funcţionat de trei ori, devine evident că nu are rost să îl schimbi şi merită să îl foloseşti cu prisosinţă şi a patra oară.

Cu toate acestea, conjunctura este total diferită.

Ucraina se află astăzi în situaţia Poloniei din pragul celui de al doilea război mondial, cu garanţii de securitate din partea SUA şi ale Angliei. Şi în 1939 cele două mari puteri ale Europei credeau că statele democratice vor sta deoparte.

Federaţia Rusă va interveni în Ucraina deoarece Vladimir Putin este pe val şi se consideră chiar un Mesia. Viaţa lui deja nu mai are importanţă, contează doar ceea ce va lăsa în urmă pentru poporul său.

Liderul de la Kremlin, asemenea lui Hitler după primele victorii, este total rupt de realitate.

În momentul în care armata rusă va pune în mod oficial piciorul pe teritoriul Ucrainian, avioanele NATO din Polonia, Turcia şi România vor lansa primele atacuri asupra unor ţinte militare deja înregistrate.  Vor urma apoi altele mai din interiorul continentului.

Este vorba de un scenariu, dar de cel mai probabil si mai apropiat de realitate.

Tot în acel moment va veni şi un ultimatum adresat trupelor de ocupaţie ruse din estul celui de al doilea stat românesc, existând interesul legitim şi comun al Republicii Moldova-România şi al Ucrainei de a-şi asigura flancul Vestic.

Este ceea ce Putin speră să nu se întâmple, dar este ceea ce se pregăteşte.

Începe un nou război al Crimeii, iar acest lucru se va întâmpla în următoare lună, astfel încât operaţiunile să fie gata până la venirea iernii.

Mi-aş dori să nu fie aşa, dar şansele sunt mici.

Citiţi mai multe despre Universitatea de vară de la Izvorul Mureşului, unde se vor discuta soluţii concrete pentru şi cu românii din afara graniţelor. Pe agenda principală a discuţiei se află problematica Reunirii celor două state româneşti, dar de prim rang sunt şi problemele românilor din Ucraina şi Serbia.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite