Stiri despre radu iacoban

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Îndoiala şi preţul
acesteia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îndoiala şi preţul acesteia

  Aflat la prima lui colaborare cu Teatrul „Regina Maria“ din Oradea binecunoscutul actor, regizor şi scriitor de literatură dramatică Radu Iacoban ne propune un spectacol de tip dezbatere intitulat „Creştini“.

 • Banalitatea
crimei şi a răului. Urgenţa avertismentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Banalitatea crimei şi a răului. Urgenţa avertismentului

  Înainte de a fi critic de teatru, sunt licenţiat în Filologie, având ca primă specializare Limba şi literatura franceză. Din 1981 încoace din asta îmi câştig pâinea. Predau Limba şi literatura franceză.

 • Cântăreaţa
cheală, în alb şi negru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cântăreaţa cheală, în alb şi negru

  Cred că prima dorinţă a lui Radu Iacoban, atunci când a decis să monteze „Cântăreaţa cheală“ la sala Studio a Teatrului „Maria Filotti“ din Brăila, a fost aceea de a demonstra că, înainte de a fi absurdă, piesa lui Ionesco este o comedie în stare pură. La care poţi râde cum nu se poate mai liber, mai în voie şi mai sănătos.

 • Programul spectacolelor selecţionate în Festivalul Naţional de Teatru 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Programul spectacolelor selecţionate în Festivalul Naţional de Teatru 2018

  A fost anunţat programul ediţiei din acest an a Festivalului Naţional de Teatru (FNT) care va debuta pe 19 octombrie. Cea de-a 28-a ediţie îi va fi dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu (80 de ani) care, prin propunerile sale artistice şi prin activitatea susţinută dedicată învăţământului teatral şi sceni, în integralitatea ei, a influenţat profund teatrul românesc în ultimii 50 de ani.

 • INTERVIU Radu Iacoban, regizor şi actor: „Eu nu ştiu să fac entertainment. Învăţ să ţin în priză un public care este inteligent”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Radu Iacoban, regizor şi actor: „Eu nu ştiu să fac entertainment. Învăţ să ţin în priză un public care este inteligent”

  Actorul Radu Iacoban, protagonist în „Charleston”, regizat de Andrei Creţulescu, povesteşte, într-un interviu pentru „Adevărul”, despre rolul din film, despre cum a ajuns să se ocupe şi cu regia în teatru, despre cum a învăţat să ţină în priză un public inteligent şi despre relaţia de partener de scenă cu actriţa Ana Ularu.

 • CRONICĂ Reflecţii şi râsete. Doi bărbaţi îndoliaţi îşi dau întâlnire în ”Charleston”, regizat de Andrei Creţulescu VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Reflecţii şi râsete. Doi bărbaţi îndoliaţi îşi dau întâlnire în ”Charleston”, regizat de Andrei Creţulescu VIDEO

  Pe 8 iunie, în cinematografele româneşti intră „Charleston”, debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Creţulescu. Filmul a fost proiectat în premieră, la TIFF, în secţiunea Zilele Filmului Românesc, unde a fost primit cu mult entuziasm. Deopotrivă dramă şi comedie neagră, ”Charleston” ţine spectatorul captivat, printr-o atmosferă diferită de cea prezentă în filmele noului val românesc.

 • CRONICĂ Radu Iacoban, omul care regizează „Constelaţii“, arată în ce feluri se poate trăi aceeaşi iubire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Radu Iacoban, omul care regizează „Constelaţii“, arată în ce feluri se poate trăi aceeaşi iubire

  Weekend-ul acesta, la Teatrul Act, a avut loc premiera spectacolului „Constelaţii”, în regia lui Radu Iacoban, cu scenografia semnată de Tudor Prodan, şi cu regizorul şi Ana Ularu în rolurile principale, după textul lui Nick Payne. Spectacolul spune povestea felului în care se întâlnesc o femeie şi un bărbat, a felului în care ajung să fie împreună, însă cu toate variantele acestei poveşti de iubire.

 • Reţete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţete

  Lipsit de subtilităţi şi când îşi propune să amuze, şi când intră pe terenul observaţiilor privind inechităţile societare din Franţa contemporană, şi când cele două coincid (e cazul singurelor eleve mai silitoare din clasa doamnei Géquil, care ies în evidenţă şi prin culoarea mai deschisă a pielii, sau al directorului şcolii, când se referă la soţul protagonistei ca fiind un om extrem de curajos, deoarece e casnic şi astfel

 • Jurnal de
premiere bucureştene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal de premiere bucureştene

  Însemnările mele de azi sunt prilejuite de câteva spectacole produse de Teatrele bucureştene. De Teatrul Metropolis, de Teatrul Odeon şi Teatrul de Comedie. Montate de regizori aparţinând unor generaţii diferite - Mariana Cămărăşan, Dragoş Galgoţiu şi, respectiv, Radu Iacoban. Vom vedea mai jos şi cu ce rezultate.

 • Interviurile FNT. Dramaturgul şi actorul Radu Iacoban:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interviurile FNT. Dramaturgul şi actorul Radu Iacoban: "Trebuie să oferim publicului poveşti"

  Spectacolul Casa cu pisici, după un text semnat şi montat de Radu Iacoban, se joacă în cadrul Festivalului Naţional de Teatru pe 24, 26, 28, 29 octombrie, la Teatrul Foarte Mic. Din distribuţie fac parte Emilia Dobrin, Andreea Gramoşteanu, Ilinca Manolache. Spectacolul "The History Boys", unde Radu Iacoban joacă, va fi reprezentat a la Teatrul Excelsior, pe 25 şi pe 31 octombrie.

 • Actorul şi regizorul Radu Iacoban:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actorul şi regizorul Radu Iacoban: "Teatrul s-a dus înspre amantlâc, servim unei clase care nu vrea neapărat să vină la teatru, dar de fapt vrea"

  BRD-Groupe Société Générale, partener al Festivalului Ideo Ideis, face cunoscuţi artiştii implicaţi în cadrul evenimentului desfăşurat între 1 şi 9 august, la Alexandria, prin intermediul unui proiect editorial care include o serie de 10 interviuri publicate de adevarul.ro. Astăzi, adevarul.ro continuă seria cu un interviu cu actorul şi regizorul Radu Iacoban.

 • Ana Ularu, în rolul Veronicăi
Micle sau al Miţei Biciclista
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ana Ularu, în rolul Veronicăi Micle sau al Miţei Biciclista

  Ana Ularu are rolul principal feminin în piesa “În parc”, o comedie scrisă şi regizată de Radu Iacoban, unde o interpretează pe Veronica Micle, Miţa Biciclista sau pe o vicrimă a criminalului în serie Râmaru.

 • Duminică târzie cu Ana Ularu şi Istvan Teglas, la Godot Café-Teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duminică târzie cu Ana Ularu şi Istvan Teglas, la Godot Café-Teatru

  Actorii Ana Ularu (28 de ani) şi Istvan Teglas (32 de ani) vor interpreta rolurile principale în spectacolul „În parc“, o comedie scrisă şi regizată de Radu Iacoban (31 de ani). Spectacolul va avea loc duminică, 6 aprilie, de la ora 22.00, la Godot Café-Teatru.

Modifică Setările