Actriţa Ana Ularu: „Filmele în care am jucat m-au construit spiritual“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Ularu   FOTO: Eduard Enea
Ana Ularu   FOTO: Eduard Enea

Actriţa, care a jucat în spectacolul „Constelaţii“, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, spune că şi-a păstrat modestia dincolo de succesul din teatru şi din filmele internaţionale, unde apare alături de Keenu Reeves şi de Tom Hanks.

Ana Ularu (33 de ani), care joacă alături de starul american Keanu Reeves în thrillerul romantic „Siberia“, regizat de Matthew Ross, nu renunţă la dragostea ei pentru teatru, fiind distribuită în mai multe spectacole regizate de Andrei Şerban şi Radu Iacoban. În film, cu rolul vrăjitoarei din Vest din serialul „Emerald City, Ana Ularu a dat, şi pe plan internaţional, măsura talentului ei. „Am încercat să mă ridic la nivelul lui Vincent D’Onofrio, pe care îl admir  nespus şi alături de care mi-a plăcut la nebunie să joc“, spune ea.

Actriţa a mărturisit ieri, la „Adevărul Live“, că vedetele cu care joacă sunt oameni foarte normali în viaţa de zi cu zi.

„E foarte bine ca la finalul unei zile de filmări să rămâi un om bun, să nu ţi se urce la cap. Asta îţi asigură continuitate şi longevitate.  Aceste nume uriaşe, alături de care joc în filme, nu au accese de dive, şi-au păstrat modestia, şi-au iubit meseria, şi-au respectat partenerii. Am rămas foarte respectuoasă faţă de valorile imane şi artistice pe care le-am întâlnit.

Ana Ularu a debutat în film la nouă ani, în două coproducţii româno-franceze, „Meurtres par procuration“ şi „Passion mortelle“, iar la 17 ani a fost distribuită în rolul Lolitei, unde a jucat alături de Ştefan Iordache, în spectacolul Cătălinei Buzoianu. A jucat în „Tinereţe fără bătrâneţe“ al lui Francis Ford Coppola, în „The Borgias“, de Neil Jordan, în „Turkey Girl“ de Cristian Mungiu, în„Inferno“, cel de-al treilea film din franciza „Codul lui Da Vinci“, în care rolul principal este interpretat de Tom Hanks.

„Filmele în care am jucat m-au construit spiritual. Noi suntem aleşi să fim invitaţi la dans. E o muncă continuă, mă interesează ce voi face de aici înainte, nu ceea ce am făcut. Ne uităm înainte. E maraton, nu e suta de metri“, a spus actriţa la Adevărul Live.

„Constelaţiile“ din FNT

Spectacolul „Constelaţii“, care se joacă, luni seara, la Teatrul Act ( după ce a fost reprezentat şi pe 21 octombrie), în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (19 octombrie - 29 octombrie), are marea calitate de a sparge bariere. E vorba despre un cuplu în toate variantele lui de eroare – un cuvânt greşit, o atitudine prea rece sau prea explozivă, nepăsare, infidelitate. Textul lui Nick Payne este o partitură excelentă pentru actori şi o provocare continuă pentru spectatori,  consideră regizorul Radu Iacoban, care este şi partenerul de scenă al Anei Ularu, în spectacol.

„Dincolo de precizia acestui spectacol, e vorba de un cuplu, căruia universul îi dă posibilitatea să îşi repare eşecurile. Jucăm cu o poftă dementă de joc, am dus acest spectacol şi în ţară.  Radu Iacoban are o dublă ipostază şi poartă o adevărată olimpiadă de actorie. E greu să te dedublezi şi să te obiectivezi, sa fii şi actor, şi regizor. Am tratat acest spectacol ca pe o problemă de matematică.  Am scris pe n caieţel sceneşe. Am avut pentru fiecare scenă conjecturi, minciuni. Prima parte de lucru asupra spectacolului a fost cerebrală, nu a fost deloc artistică“, a declarat actriţa la „Adevărul Live“.

„A contat şi contează foarte mult că-l cunosc bine pe Radu Iacoban. În teatru, contează echipele, energiile umane care se leagă cu actorul cu care joci. Când cunoşti omul de lângă tine, nu ai nicio barieră, poţi să ţipi din toate baierele, nu ai simţul penibilului“, a conchis actriţa.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite