Stiri despre produse bio

  54 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Agricultura BIO, Agricultura viitorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Agricultura BIO, Agricultura viitorului

  Agricultura bio, organică sau eco, nu mai este văzută ca fiind o nişă în Europa. Consumul de produse BIO a devenit un nou trend, un stil de viaţă cât şi o piaţă de viitor. Tendinţa de consum se îndreaptă din ce în ce mai mult spre produse de proveninenţă locală, cultivate în condiţii prietenoase cu mediul înconjurător: fără substanţe chimice de sinteză, fără pesticide, erbicide sau îngrăşăminte, adică spre produsele BIO.

 • Acordul pentru reducerea TVA de la 9% la 5% pentru produsele bio şi tradiţionale româneşti a fost semnat la sediul MADR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acordul pentru reducerea TVA de la 9% la 5% pentru produsele bio şi tradiţionale româneşti a fost semnat la sediul MADR

  Acordul pentru reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele româneşti a fost semnat luni la sediul Ministerului Agriculturii de către Asociaţia Bio România şi Federaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Asociaţia pentru Promovarea Alimentului Românesc în cadrul unei întâlniri de consultare a sectorului de produse bio şi tradiţionale româneşti.

 • Teodorovici ia în calcul reducerea TVA pentru produsele bio şi cele tradiţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teodorovici ia în calcul reducerea TVA pentru produsele bio şi cele tradiţionale

  Produsele bio şi cele tradiţionale ar putea fi mai ieftine, în urma reducerii TVA de la 9%, la 5%, anunţul fiind făcut de ministrul Eugen Teodorovici, după reuniunea ECOFIN de la Bucureşti. Problema fusese ridicată anterior de Liviu Dragnea, cu ocazia inaugurării unui proiect de irigaţii.

 • Ce compuşi ar trebui să regăsim pe eticheta produselor bio pentru protecţia solară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce compuşi ar trebui să regăsim pe eticheta produselor bio pentru protecţia solară

  Ceaiul, indiferent că e roşu, alb sau verde, aduce pielii un aport de minerale şi antioxidanţi care face pielea mai fină şi mai fermă. Specialiştii vorbesc despre ingredientele pe care ar trebui să le regăsim pe eticheta produselor bio care promit să ne protejeze pielea de agresivitatea razelor soarelui.

 • UE: noi reguli pentru produsele bio începând din 2021
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE: noi reguli pentru produsele bio începând din 2021

  Europarlamentarii au votat, joi, un set de noi reguli pentru certificarea şi controlul produselor alimentare bio care vor intra în vigoare în Uniunea Europeană începând cu anul 2021,

 • Produsele bio de la raft, bombe cu E-uri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Produsele bio de la raft, bombe cu E-uri

  Produsele bio care se găsesc pe rafturile magazinelor sunt îmbuibate cu aditivi alimentari. E-urile se găsesc în băutura vegetală, în ciocolată, în iaurt cu fructe, în napolitane, maioneză şi chiar în supa instant de tip bio.

 • Soluţiile naturale pentru curăţenia casei. Cum se poate desfunda chiuveta cu o soluţie banală făcută doar din apă şi sare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţiile naturale pentru curăţenia casei. Cum se poate desfunda chiuveta cu o soluţie banală făcută doar din apă şi sare

  Mai e puţin până în luna martie, până când oficial va fi primăvară. E momentul perfect pentru o curăţenie generală, aşa că e bine de ştiut ce fel de produse puteţi folosi. Adevărul.ro vă prezintă câteva soluţii practice, pe care le puteţi găsi chiar în gospodăria dumneavoastră, iar astfel puteţi să vă feriţi de produsele chimice.

 • Volanul cu aer condiţionat şi săpunurile cu marcă permanentă, două invenţii spectaculoase ale unui gălăţean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Volanul cu aer condiţionat şi săpunurile cu marcă permanentă, două invenţii spectaculoase ale unui gălăţean

  La 57 de ani, gălăţeanul Doru Neacşu se poate lăuda cu două invenţii din domenii total diferite – cosmetică şi industrie auto. A fost mereu pasionat să descopere lucruri, să deschidă drumuri şi să meargă acolo unde toţi nu ar avea curajul. Perseverenţa lui şi capacitatea de a vedea lucrurile dintr-o nouă perspectivă au fost premiate.

 • Ce trebuie să faci ca să ai o fermă bio şi în cât timp devine businessul profitabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce trebuie să faci ca să ai o fermă bio şi în cât timp devine businessul profitabil

  Oana Gorbanescu, o tânără care se ocupă de marketing şi comunicare în una dintre cele mai mari companii de consultanţă şi audit de pe piaţă locală, se gândea în urmă cu un an la ideea de a lansă o afacere cu produse bio, dar care să aibă preţuri accesibile. Gândurile ei au prins contur, iar din iulie de când a început livrările Nutrivega a vândut legume de 10.000 de euro.

 • Machiajul BIO - 12 produse pe care trebuie să le încerci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Machiajul BIO - 12 produse pe care trebuie să le încerci

  Machiajul a devenit o rutină pentru aproximativ toate femeile, de aceea pentru o mai bună grijă a tenului. Pentru evitarea erupţiilor, acneei, rosetei, iritaţiei sau dermatitei îţi propunem să renunţi la  fardurile, fondurile de ten sau pudrele care conţin chimicale nocive, care pot conduce la astfel de probleme, în favoarea machiajului BIO, care, datorită ingredientelor au grijă de tenul tău în timp ce îţi evidenţiază frumuseţea.

 • Cum se îmbogăţesc olandezii în „Utopia“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se îmbogăţesc olandezii în „Utopia“

  „Utopia“, reality show-ul care va debuta în această toamnă la Prima TV, oferă participanţilor, pe lângă şansa de a-şi crea societatea perfectă în viziunea proprie, şi posibilităţi nelimitate de a face bani.

 • Iarmaroc tradiţional în weekend la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iarmaroc tradiţional în weekend la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”

  Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” va găzdui, în perioada 19-20 iulie, un Iarmaroc organizat cu ocazia sărbătorii Sfântului Mare Proroc Ilie. Evenimentul se deschide vizitatorilor începând cu ora 12.00 şi propune amatorilor unei atmosfere tradiţionale un periplu în universul târgurilor de altădată, manifestări foarte importante, cu rol de negoţ, comunicare şi creativitate, care se desfăşurau mai ales în ajunul marilor sărbători creştine.

 • FOTO Târg “Bio-Eco-Natural”, la Vaslui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Târg “Bio-Eco-Natural”, la Vaslui

  Agenţia pentru Protecţia Mediului, în parteneriat cu Primăria Vaslui, a organizat cea de-a doua ediţie a Târgului “Bio-Eco-Natural”, care se va desfăşura timp de patru zile în piaţa Traian, din municipiul Vaslui.

 • Ştii cu adevărat ce înseamnă alimente bio?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştii cu adevărat ce înseamnă alimente bio?

  Suntem ceea ce mâncăm, spune o vorbă înţeleaptă. Alimentele bio – organice, sau ecologice -  par a fi o opţiune „curată” şi sănătoasă într-o lume invadată de chimicale. Dar ştii ce presupune certificarea bio?

 • Cât de bio sunt produsele bio: bebeluşii se bucură de alimente eco doar în reclame. Prima livadă bio certificată în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de bio sunt produsele bio: bebeluşii se bucură de alimente eco doar în reclame. Prima livadă bio certificată în România

  În ultimii ani, România a fost împânzită de numeroase magazine pe rafturile cărora sunt expuse spre vânzare produse şi de două ori mai scumpe decât cele convenţionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Pâine, peşte, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianţi ca alimente mult mai sănătoase decât cele obişnuite şi care fac adevărate minuni pentru cei care îşi permit să le consume.

 • VIDEO Cât de naturale sunt, de fapt, produsele bio de pe piaţa românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cât de naturale sunt, de fapt, produsele bio de pe piaţa românească

  Profesorul nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi, preşedintele Asociaţiei Bio România, Avraham Marian Cioceanu, şi Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor, au discutat la Adevărul Live despre ce înseamnă cu adevărat produsele bio. Se justifică sau nu preţurile ridicate ale acestor produse? Cât de sănătoase sunt?

 • Cât de sănătoase sunt produsele bio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de sănătoase sunt produsele bio

  „Bio“, „organic“ sau „eco“ ar trebui să definească acelaşi tip de produse alimentare, şi anume pe acelea care nu au în conţinut mai mult de 5% ingrediente sintetice, chimice, hormoni şi care nu au deloc în compoziţie organisme modificate genetic. Precizarea „natural“ poate să ne inducă uşor în eroare, deoarece, practic, nu există nicio regulă cu privire la condiţiile necesare pentru a considera un produs drept „natural“.

 • Fructele bio, 
o păcăleală toxică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fructele bio, o păcăleală toxică

  Nu există diferenţe între fructele bio, din ce în ce mai căutate de români, şi cele tradiţionale. Aşa arată un studiu recent al cercetătorilor români de la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca. Din contră, cercetarea subliniază că în coaja fructelor bio analizate s-a găsit un E foarte toxic într-o concentraţie ce depăşea de 13 ori valoarea maximă admisă de reglementările de la noi.

 • Expoziţie de produse
tradiţionale la Bistro 2003
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţie de produse tradiţionale la Bistro 2003

  Miercuri, 30 ianuarie, de la ora 11.00, Prefectura Braşov, în colaborare cu Direcţia pentru Agricultură Judeţeană şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor organizează o expoziţie care are ca scop promovarea  produselor tradiţionale şi ecologice din judeţul Braşov.

Modifică Setările