Stiri despre privilegii

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cazurile de la Caracal duc la noi piste de cercetare pentru alte dosare nedeschise
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cazurile de la Caracal duc la noi piste de cercetare pentru alte dosare nedeschise

  Face valuri, este omniprezent pe sticla televizoarelor, activ în lupta cu instituţiile pentru pedepsirea clanurilor de interlopi din ţară şi pentru aflarea vinovaţilor şi pedepsirea lor. Ar putea să fie luat la întrebări, pentru a se afla dacă a beneficiat de privilegii nemeritate din partea unor instituţii importante ale statului, dacă este implicat el cât şi reprezentanţi ai statului în cazuri de corupţie la nivel înalt!

 • Graşii,
slabii, bugetarii sau cum a încurcat dl. Cîţu borcanele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Graşii, slabii, bugetarii sau cum a încurcat dl. Cîţu borcanele

  Un premiu întâi cu coroniţă a cărui menire ar fi aceea de a răsplăti inabilităţile probate în comunicarea publică ar merita cu prisosinţă senatorul PNL Florin Cîţu, îndeobşte prezentat drept unul dintre cei mai redutabili specialişti în economie ai partidului.

 • În România, frica nu mai păzeşte pepenii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În România, frica nu mai păzeşte pepenii

  În domeniile sănătăţii, educaţiei, economiei, al siguranţei naţionale şi ordinii publice, în toate zonele unde se întinde necontenit caracatiţa corupţiei, aceasta este întărită prin intermediul fricii. Frica de a-şi pierde locurile de muncă, frica de a-şi pierde privilegiile, frica de sărăcie, frica de şef de patron, frica de a-şi pierde viaţa şi de alte sumedenii de frici, care guvernează şi cancerizează societatea în ansamblul ei.

 • Privilegii pentru
unguri sau drepturi pentru minorităţi? Legea UDMR aprobată de Dragnea pentru
impunerea limbii maghiare ca limbă oficială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Privilegii pentru unguri sau drepturi pentru minorităţi? Legea UDMR aprobată de Dragnea pentru impunerea limbii maghiare ca limbă oficială

  UDMR trece pe tăcute prin Parlamentul României o lege prin care va bloca absolut orice proiect de reorganizare administrativă, inclusiv crearea regiunilor, iar limba maghiară, dar şi limba rromani, vor deveni limbi oficiale în România. Dragnea, PSD şi ALDE vând ţara pe mâna UDMR-ului pentru a nu pierde guvernarea. Nimeni dintre parlamentari nu a citit cu atenţie legea propusă de UDMR şi nu a văzut capcanele ei.

 • Cum sunt
parlamentarii noştri mai presus de lege
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum sunt parlamentarii noştri mai presus de lege

  Nu cred să existe cetăţean român cât de cât informat cu ceea ce se întâmplă în viaţa politică a României căruia să nu-i fie cunoscut numele d-lui Mihăiţă Calimente. Pentru simplul motiv că dl. Calimente este una dintre cele mai frecvente prezenţe în emisiunile tv de dezbateri politice. Acolo unde dl. Calimente combate bine şi loveşte vârtos în ciocoi.

 • Viaţa clujenilor din Evul Mediu: îşi alegeau primarul, judecătorul şi preotul. Locuitorii aveau „imunitate diplomatică“ în regat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa clujenilor din Evul Mediu: îşi alegeau primarul, judecătorul şi preotul. Locuitorii aveau „imunitate diplomatică“ în regat

  Îşi alegeau singuri judecătorul, primarul şi preotul. Puteau fi judecaţi numai în oraşul natal, chiar dacă săvârşeau fărădelegi pe teritoriul regatului. Negustorii nu plăteau niciun fel de taxe sau impozite în ale oraşe. Acestea sunt câteva dintre privilegiile clujenilor din vremea când Clujul era oraş liber regesc care l-au făcut pe istoricul Lukács József să spună că locutorii de atunci aveau mai multe drepturi decât cei de astăzi.

 • Cine sunt saşii şi cum au contribuit la dezvoltarea Transilvaniei. Cine le-a dat denumirea de saşi coloniştilor germani aduşi în Ardeal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine sunt saşii şi cum au contribuit la dezvoltarea Transilvaniei. Cine le-a dat denumirea de saşi coloniştilor germani aduşi în Ardeal

  Saşii au fost timp de sute de ani şi sunt în continuare o populaţie care a influenţat decisiv istoria Transilvaniei. Colonizaţi în scopuri economice şi militare, saşii au fost de-a lungul timpului o populaţie privilegiată, în dauna celei româneşti, majoritare. Au construit sate şi oraşe, biserici şi cetăţi care se păstrează şi astăzi, iar în perioada comunistă cei mai mulţi au ales să plece în Germania.

 • Ţara arde şi voi vă puneţi „bigudiuri” la adăpost!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara arde şi voi vă puneţi „bigudiuri” la adăpost!

  De câteva zile tot citesc despre parlamentarii care îşi votează pensii speciale. Mă oripilez şi nu îmi vine să cred cum pot ofensa o întreagă naţiune cu aceste propuneri. Deunăzi, am repetat că ţara arde şi este măcinată de probleme mari, iar unii se joaca de-a pescuitul. Aruncă momeli, iar mulţimea muşcă. Unde este societatea civilă în ecuaţia asta?

 • Suedia, mon amour
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suedia, mon amour

  Stau de vorbă cu un vecin întors din Suedia, ţara lui adoptivă, aflată pe locul 5 în rândul suratelor fericite de pe mapamond. S-a întors în România,  aflată pe locul 90 în materie, nu mai jos, ceea ce mi se pare exagerat. „Nu am putut să mai stau! Peste tot domneşte Ordinea şi Disciplina!”, se plânge amicul meu.

 • Jurnal de (in)actualităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal de (in)actualităţi

  Trăim într-o vreme în care, cu cît ai mai puţină substanţă, dispui de mijloace mai somptuoase. Tot soiul de nătărăi „isteţi“ se îmbogăţesc peste măsură, tot soiul de combinagii rudimentari ajung să conducă ţara, tot soiul de nulităţi inarticulate şi bombănitori de duzină au la îndemînă tribune media de la „înălţimea“ cărora dăscălesc naţiunea şi fac impure, dar influente jocuri electorale.