Privilegiile de la ASF, „mărul discordiei” între deputaţii PNL şi USR. Florin Roman şi Claudiu Năsui şi-au aruncat vorbe grele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Florin Roman de la PNL (stânga) şi Claudiu Năsui de la USR-PLUS (dreapta) s-au certat pe tema privilegiilor din CA al ASF. Imagine: Digi24
Deputatul Florin Roman de la PNL (stânga) şi Claudiu Năsui de la USR-PLUS (dreapta) s-au certat pe tema privilegiilor din CA al ASF. Imagine: Digi24

Deşi USR-PLUS şi PNL văd un parcurs împreună şi îşi propun să colaboreze în viitorul Guvern, membrii acestor formaţiuni par să aibă din ce în ce mai multe dispute. Deputatul Claudiu Năsui şi Florin Roman au iscat astăzi un scandal în Parlamentul României.

Cearta a pornit de la un proiect iniţiat de liberal, referitor la modificarea legii Autorităţii de Supraveghere Financiară care le sporea privilegiile celor de la ASF, transmite Digi 24.

Florin Roman, PNL: Domnul deputat, sau tovarăşul Năsui, un băiat din stele, a venit să ne spună azi că poate fi cel mai mare lansator de fake news. Minţiţi spunând că liberalii dau privilegii. Să vă fie ruşine, domnule Năsui!

Claudiu Năsui, USR: Sustineţi să fie privilegii pentru cei mai mari bugetari. Aveţi tupeul să ziceţi că suntem bolşevici?? Daţi privilegii mai mari... Trebuie să nu ne mai batem joc de taxe şi impozite şi să facem beneficii speciale...

Florin Roman, PNL: Teminaţi cu populismele dacă vreţi să fiţi în conducerea ţării...

Claudiu Năsui, USR: Doar voiam să menţionez că acest proiect e ruşinos. Trece cu susţinerea PNL şi PSD - o frăţie pe care am mai văzut-o, şi aş spera că se va termina.

Florin Roman, PNL: La alegeri, procentul dumneavoastră e la limită pentru intrarea în parlament ca alianţă. Nu vă puteţi opri din minciunile din online? Credeam că sunteţi pregătiţi, dar sunteţi praf şi pulbere.

Anterior, deputatul USR Claudiu Năsui i-a reproşat liderului deputaţilor PNL Florin Roman că doreşte, printr-un proiect de lege, să introducă privilegii pentru membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), care deja au salarii de peste 10.000 euro pe lună, şi anume introducerea unor diurne şi „decontarea cheltuielilor pentru politrucii care nu au domiciliul în Bucureşti”.

„Încă un privilegiu pus pe ascuns pe ordinea de zi. Se anunţă azi, deodată, şedinţă pentru buget-finanţe şi primul punct pe ordinea de zi ce e? Un proiect semnat doar de domnul Florin Roman, liderul grupului PNL, prin care se introduc noi privilegii pentru membrii Consiliului de Administraţie ASF. Cei care au deja salarii de peste 10.000 de euro pe lună. Se introduc diurne şi decontarea cheltuielilor pentru politrucii care nu au domiciliul în Bucureşti. Care e şmecheria? Dacă declari că nu ai domiciliu în Bucureşti, primeşti diurne suplimentare. E de fapt o mare ipocrizie. Senatori, deputaţi şi alţi demnitari aleşi în Bucureşti îşi mută domiciliul în acte în alt judeţ pentru a beneficia de sume importante în plus. Acum pe final de mandat, parlamentarii sunt neatenţi. Grupurile de interese mizează pe asta pentru a-şi mai trece câteva privilegii”, a scris Claudiu Năsui marţi pe Facebook. 

Acesta a adăugat că va avea un amendament pentru eliminarea prevederii.

„Norocul este că eu chiar citesc ce votez şi am văzut acest punct azi dimineaţă când a fost anunţată comisia. Voi avea amendament de eliminare. Vă ţin la curent dacă trece sau nu”, a conchis Năsui.

„Membrii Consiliului ASF care nu au domiciliul în Bucureşti beneficiază de decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu, cazarea, diurnă şi transport, în condiţiile stabilite prin lege şi prin reglementările proprii”, arată un nou alineat introdus prin proiectul de lege.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite