Stiri despre principii

  37 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Derapaje controlate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Derapaje controlate

  Problema este una de principiu şi este gravă, nu mai ţine doar de credibilitatea şi imaginea politicianului, ci de demnitatea de ministru al Justiţiei! Nu mai este vorba acum nici de campania electorală, când mulţi dintre candidaţii bălăcăriţi, atacaţi îşi justificau prezenţa la haznale media, prin faptul că trebuie să convingă şi electoratul privitor la tembelizoare!

 • Întoarcerea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întoarcerea

  Timp de 32 de ani, nici mai mult şi nici mai puţin, s-a gândit la un singur lucru: să revină acasă. Nu a plecat de drag, dar nici întoarcerea nu este simplă. Pe cât sunt de clare principiile, pe atât de furtunos peisajul sufletesc.

 • Ca să dureze, prosperitatea are nevoie de principii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ca să dureze, prosperitatea are nevoie de principii

  ­­Mai sunt câteva zile până la momentul alegerilor europene şi până la referendum. Dacă mai este ceva de adăugat sau nu, nu ştiu. Vreau să vă propun însă o perspectivă, ca de obicei, uitându-mă şi la mediul social şi la cel de afaceri pentru că, azi, nu cred că le mai putem separa nici dacă ne-am dori. Aş vorbi despre prosperitate.

 • Întoarcerea Regelui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întoarcerea Regelui

  Deşi ne aşteptam cu toţii în ultimele luni ca starea de sănătate a Regelui Mihai să se agraveze pe zi ce trece, totuşi vestea stingerii din viaţă a fostului suveran al României ne-a copleşit realmente pe fiecare dintre noi.

 • Cum am devenit idiot
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum am devenit idiot

  Mă invită un amic să vorbesc tineretului social-democrat despre valorile stîngii. Curios de felul meu, zic: merg să văd cum e. Poate, poate: noua generaţie, le mai deschidem ochii asupra valorilor şi principiilor.

 • Politica nu se face în haită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politica nu se face în haită

  Am sentimentul că politica românească se află la o răscruce. Zilele acestea pot constitui un punct de cotitură, şi, din păcate, nu într-o direcţie bună. O generaţie de politicieni dispare, biologia îşi spune cuvântul. Au fost oameni care, cu toate limitările lor - şi uneori şi cu păcatele lor - au avut nişte principii şi o imagine încă sănătoasă despre ce înseamnă politica: valori şi principii, proiecte şi politici publice.

 • Principiile de „bună guvernare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Principiile de „bună guvernare“

  Conceptul „bună guvernare“ a fost îmbrăţişat, mai întâi, de elitele reformiste internaţionale în contextul unei insatisfacţii tot mai acute faţă de lideri şi practici politice din ţările în curs de dezvoltare şi cele eliberate de comunism.

 • Tudorel Toader, mesaj voalat către Kovesi: „Orice persoană invitată la Comisia de anchetă trebuie să participe, indiferent de rang sau demnitate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tudorel Toader, mesaj voalat către Kovesi: „Orice persoană invitată la Comisia de anchetă trebuie să participe, indiferent de rang sau demnitate“

  Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că orice persoană citată sau invitată de o comisie parlamentară de anchetă, indiferent de funcţie, trebuie să meargă la audieri. El a precizat că nu se referă la o persoană anume, deşi aluzia e clară, în condiţiile în care şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a refuzat de mai multe ori să se prezinte în faţa Comisiei de anchetă dominată de PSD, motivând că s-ar încălca separaţia puterilor în stat.

 • Principiile UK pentru negocierea Acordului BREXIT
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Principiile UK pentru negocierea Acordului BREXIT

  În aşteptarea documentului pe care, săptămâna viitoare, Donald Tusk, Preşedintele Consiliului European, îl va trimite celor 27 de şefi de state şi guverne pentru a expune liniile directoare ale mandatului de negociere pe care-l va primi Comisia Europeană în vederea ajungerii la un acord cu Marea Britanie în privinţa BREXIT, să vedem care sunt acestea din perspectiva deja anunţată oficial de Theresa May, Primul Ministru al Marii Britanii.

 • Seducţia, luciditatea şi cinismul în geopolitică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seducţia, luciditatea şi cinismul în geopolitică

  „Nu există român care să nu aibă cele mai bune idei pentru absolut orice problemă frământă omenirea”. Fraza aceasta este scrisă în anii 1920, deschizând un capitol dintr-unul din cele mai bune cursuri de Drept administrativ al României.

 • Pojghiţa
principiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pojghiţa principiilor

  De ce e civilizaţia Occidentală un model? Simplu. Pentru setul de principii corecte, chiar dacă perfectibile, pe care le clamează. De exemplu, pentru că Tăricenii trebuie să stea la coadă ca toţi ceilalţi cetăţeni când vine vorba de probleme personale. Sau pentru că musulmanii, catolicii, evreii sau ortodocşii sunt liberi să-şi urmeze credinţa şi obiceiurile. Atât timp cât nu contravin legilor laice ale statului unde fac ce fac.

 • Mârlănia şi
egoismul „lorzilor“ Brexit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mârlănia şi egoismul „lorzilor“ Brexit

  Dincolo de argumentele pragmatice pro şi contra ieşirii Marii Britanii din UE se iţeşte dispreţul bine fardat al multor britanici (rămâne de văzut dacă o majoritate) faţă de principiile generoase ale democraţiei şi civilizaţiei occidentale pe care le-au clamat insularii atât timp cât au avut numai de câştigat.

 • Cât de importante sunt mirosurile din viaţa noastră?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de importante sunt mirosurile din viaţa noastră?

  90% din gustul unui aliment este dat, de fapt, de miros. De altfel, mirosul are prioritate în faţa tuturor celorlalte simţuri. Pe acest principiu se bazează industria parfumurilor, dar şi aromaterapia. Totuşi, terapiile pe bază de mirosuri nu sunt atât de simple pe cât par.

 • Europa realităţilor pune la zid Europa principiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa realităţilor pune la zid Europa principiilor

  Frumoase principii europene, neplăcută realitate în Europa! Cum se va alege? Ce se va alege? Noi cum şi ce ar trebui să alegem? Întrebări deloc uşoare cărora liderii europeni vor încearca să le găsescă, dacă se va mai putea, un răspuns la Consiliul European de săptămâna viitoare.

 • „Poţi fi fericit orice s-ar întâmpla“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Poţi fi fericit orice s-ar întâmpla“

  Am primit cu oarecare strângere de inimă provocarea Editurii ACT şi Politon de a vorbi la lansarea cărţii „Poţi fi fericit orice s-ar întâmpla“, scrisă de Richard Carlson, autorul unei celebre serii bestseller New York Times. Unu, pentru că nu mă consider un mare specialist în fericire, iar doi, recunosc, privesc cu un soi de prudenţă genul acesta de cărţi motivaţionale cu tiraje uriaşe.

 • Constantin Vică: Cîteva principii ale lumii digitale online
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constantin Vică: Cîteva principii ale lumii digitale online

  Participăm, de mulţi ani, la revoluţia informaţională digitală; unii dintre noi sînt veterani, alţii se lasă tot mai repede cuprinşi de fiorul (sau febra?) reţelei, iar cu fiecare zi apar noi şi noi nativi digitali. Nu se depăşesc doar limite ale vitezei şi ubicuităţii, ci, mai ales, limite ale cunoaşterii umane.

 • Mobilul şi pretextul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mobilul şi pretextul

  Cele două cuvinte, „mobilul” şi „pretextul”, sunt cuvinte obişnuite, cu care ne întâlnim toată ziua, uneori chiar şi noaptea. Cum nu strică să ne uităm uneori şi în dicţionar, luăm „Dicţionarul general al limbii române” al lui Vasile Breban, şi deschidem la cuvintele cu pricina.

 • Trădări contra principii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trădări contra principii

  Retrospectiv, observăm două tipuri de politică urmate în România: politica principială, de promovare a interesului naţional şi politica conjuncturală subsumată intereselor politicianiste de tot soiul. Între altele, aceasta din urmă se fundează pe trădarea misiunii politice. În prezent traversăm o perioadă de maximă inflorire a trădării care la rându-i, justifică întrebarea încotro?, unde vom ajunge?

Modifică Setările