Stiri despre plan de salvare

  52 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Grecia riscă să ajungă din nou fără finanţare, după eşecul dicuţiilor cu creditorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grecia riscă să ajungă din nou fără finanţare, după eşecul dicuţiilor cu creditorii

  Discuţiilor de deblocare a finanţării între guvernul de la Atena şi creditori au eşuat după ce aceştia au propus Greciei o nouă serie de măsuri de austeritate. În absenţa unor fonduri ce ar fi trebuit să provină din programul de salvare a Greciei, există riscul ca rezervele de numerar ale statului elen să fie epuizate rapid, potrivit unui oficial din Ministerul de Finanţe al Greciei.

 • Grecia le propune creditorilor un plan de salvare pe trei ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grecia le propune creditorilor un plan de salvare pe trei ani

  Guvernul grec a trasat planul pentru un alt ajutor, aducându-l în faţa creditorilor. Potrivit „Wall Street Journal“ (WSJ), Grecia solicită fonduri de la Mecanismul pentru Stabilitate Europeană (ESM), cunoscut şi ca fondul de salvare al Europei.

 • Yanis Varoufakis, inamicul planului de salvare a Greciei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Yanis Varoufakis, inamicul planului de salvare a Greciei

  Demisia ministrului grec de Finanţe de extremă stânga Yanis Varoufakis, în vârstă de 54 de ani, reprezintă probabil o surpriză pentru numeroşi alegători, în urma victoriei zdrobitoare în referendumul de duminică asupra planului de salvare al ţării, relatează BBC News online.

 • Der Spiegel: care sunt consecinţele deciziei Curţii Constituţionale din Germania asupra planului de salvare a zonei euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Der Spiegel: care sunt consecinţele deciziei Curţii Constituţionale din Germania asupra planului de salvare a zonei euro

  Hotărârea luată săptămâna trecută de Curtea Constituţională din Germania asupra mecanismului european de stabilitate (ESM) marchează înrăutăţirea crizei de guvernare a  Europei, care are potenţialul de a obliga Germania să se retragă din zona euro. Conflictul dintre politicile Băncii Centrale Europene şi cele ale Germaniei scoate în evidenţă incompatibilitatea între legea federală germană şi „umbrela de salvare” a Europei.

 • Irlanda va pune
capăt planului de salvare al UE-FMI în decembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Irlanda va pune capăt planului de salvare al UE-FMI în decembrie

  Irlanda este pe punctul de a ieşi din cadrul planului de salvare al Uniunii Europene şi Fondului Monetar Internaţional la mijlocul lunii decembrie, a anunţat sâmbătă prim-ministrul irlandez, Enda Kenny, atrăgând atenţia că statul din insule mai are până a-şi reveni complet.

 • FMI a deblocat
770 de milioane de euro pentru Irlanda
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FMI a deblocat 770 de milioane de euro pentru Irlanda

  Fondul Monetar Internaţional a anunţat miercuri că a deblocat 770 de milioane de euro pentru Irlanda în cadrul planului de salvare internaţional al ţării, care se încheie la sfârşitul anului.

 • Parlamentul din Grecia a votat noi disponibilizări în sectorul public
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentul din Grecia a votat noi disponibilizări în sectorul public

  Coaliţia de guvernământ din Grecia a votat joi în favoarea unui proiect de lege care vizează noi disponibilizări în sectorul public. În aceeaşi zi, grecii nemulţumiţi s-au adunat în faţa parlamentului de la Atena şi au scandat mesaje de protest faţă de măsurile dure de austeritate.

 • Premierul portughez a încheiat planul pentru remanierea guvernului. Criza politică ia sfârşit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierul portughez a încheiat planul pentru remanierea guvernului. Criza politică ia sfârşit

  Premierul portughez Pedro Passos Coelho a anunţat sâmbătă planurile de remaniere guvernamentală şi încheierea unui acord între cele două partide din coaliţia de guvernare, punând capăt unei crize politice care s-a prelungit timp de o săptămână şi care a ameninţat capacitatea Portugaliei de a-şi îndeplini condiţiile impuse de troica internaţională.

 • Poate supravieţui Ucraina fără ajutorul FMI?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poate supravieţui Ucraina fără ajutorul FMI?

  Piaţa globală a obligaţiunilor guvernamentale a salvat Ucraina de la deficitul bugetar, în prima jumătate a acestui an, ceea ce a ajutat-o să îndeplinească condiţiile impuse de creditorii străini. Guvernul ucrainean a emis o serie de obligaţiuni suverane, dar şi interne, care au fost subscrise în totalitate. Deşi acest influx financiar a evitat un plan de salvare al FMI, succesul Ucrainei nu garantează soluţii pe termen lung.

 • UE se află în impas: viitorul băncilor falimentare este incert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE se află în impas: viitorul băncilor falimentare este incert

  Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană nu au reuşit să stabilească condiţiile în care vor fi salvate de la faliment băncile cu probleme, în cazul în care vor mai fi afectate de o nouă criză economică, potrivit postului de televiziune BBC.

 • Miniştrii de Finanţe din UE hotărăsc viitorul băncilor falimentare din zona euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miniştrii de Finanţe din UE hotărăsc viitorul băncilor falimentare din zona euro

  Miniştrii de finanţe din UE au început joi negocierile privind normele care aplicate în cazul falimentelor bancare. Fiind considerate un element esenţial pentru asigurarea stabilităţii financiare în regiune, reglementările urmează să stabilească cine suportă costurile de salvare sau de închidere a băncilor falimentare.

 • Putin cumpără Belarusul bucată cu bucată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin cumpără Belarusul bucată cu bucată

  Belarus are probleme să-şi achite datoriile, ziarul „Financial Times“ estimând că republica ex-sovietică are nevoie de un „plan de salvare“ în valoare de 3,1 miliarde de dolari pentru a ieşi din încurcătură. Problema guvernului de la Minsk e că nu are de unde să scoată atâţia bani, iar în Belarus miroase tot mai tare a faliment.

 • Criza din zona euro capătă noi puteri. Austeritatea ar putea să nu mai fie o soluţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza din zona euro capătă noi puteri. Austeritatea ar putea să nu mai fie o soluţie

  Miniştrii de Finanţe din zona euro reuniţi vineri în Dublin vor pune în discuţie actuala criză, reînnoită pe mai multe fronturi şi care se manifestă printr-o reacţie puternică împotriva regimului de austeritate. Actuala situaţie riscă să îngreuneze şi mai mult evoluţia negocierilor privind extinderea planurilor de salvare adoptate de Portugalia şi de Irlanda, în timp ce Slovenie pare a fi următoarea ţară în pragul colapsului financiar.

 • Curtea Constituţională din Portugalia pune în pericol respectarea acordului de urgenţă încheiat cu UE şi FMI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curtea Constituţională din Portugalia pune în pericol respectarea acordului de urgenţă încheiat cu UE şi FMI

  Guvernul de la Lisabona a criticat duminică Instanţa Supremă din Portugalia din cauza hotărârilor care au creat „dificultăţi serioase”  în îndeplinirea condiţiilor prevăzute în împrumutul internaţional de 78 de miliarde de euro. Curtea Constituţională din Portugalia a respins mai multe măsuri de austeritate care aveau scopul de a îndeplini obiectivele de reducere a deficitului bugetar.