Stiri despre piesa de teatru

  113 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Necuprinsul Eminescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Necuprinsul Eminescu

  A scrie o piesă de teatru despre Mihai Eminescu este ca şi cum ai încerca să prinzi o stea cu o mână. Titanismul lui Eminescu este dovedit prin uriaşa sa operă şi nemărginita profunzime a scrisului său. Mihai Eminescu spunea că un geniu apare mai rar decât o nouă stea pe cer.

 • Trei
spectacole în primul weekend din februarie

la
Teatrul Dramatic „Fani Tardini”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei spectacole în primul weekend din februarie la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”

  Vineri, 1 februarie, Teatrul „Andrei Mureşanu” Sfântu Gheorghe prezintă în faţa publicului gălăţean „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, după Ken Kesey, în regia lui Eugen Gyemant. Sâmbătă, 2 februarie, şi duminică, 3 februarie, trupa Dramaticului joacă două spectacole inspirate din realităţile balcanice: „Butoiul cu pulbere”, de Dejan Dukovski, în regia lui Vlad Massaci, şi „Take, Ianke şi Cadâr”, de Victor Ion Popa, în regia lui Eugen Făt.

 • Teatrul sau viaţa!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul sau viaţa!

  A trǎi periculos. Pe linia subţire dintre a fi şi a nu mai fi. Fiindcǎ te afli prea aproape de centrul puterii şi totuşi nu eziţi sǎ spui adevǎrurile incomode ale momentului. Ce conducǎtor autocrat acceptǎ supuşi inteligenţi, care nu vor sǎ tacǎ, chiar dacǎ sunt plǎtiţi?

 • Filme vechi, spectacole noi. Fluturii sunt liberi la Teatrul Excelsior
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filme vechi, spectacole noi. Fluturii sunt liberi la Teatrul Excelsior

  Bine sau rău succesul unor spectacole de teatru e uneori anticipat de faima unor filme care au făcut respectivele piese celebre. E şi cazul spectacolului „Fluturii sunt liberi”, premieră recentă la Teatrul Excelsior care aminteşte de un film celebru în epocă realizat după piesa americanului Leonard Gershe scrisă în 1969.

 • Spectacolul „Iona“, după Marin Sorescu se joacă în Londra, cu casa închisă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul „Iona“, după Marin Sorescu se joacă în Londra, cu casa închisă

  Unul dintre cele mai apreciate monologuri ale dramaturgiei româneşti, „Iona” de Marin Sorescu, va fi jucat joi şi vineri, la Londra, la sediul Institutului Cultural Român (ICR)). Biletele pentru spectacolul de joi s-au epuizat, rămânând doar câteva locuri libere pentru reprezentaţia de vineri.

 • PREMIERĂ „Totul  e relativ”, la Nottara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PREMIERĂ „Totul  e relativ”, la Nottara

  Regizorul Felix Alexa revine la Teatrul Nottara cu spectacolul „Totul e relativ”, prin programul „Regizori mari pe bulevard”. Spectacolul va avea loc vineri şi sâmbătă, de la ora 19.00, dar şi pe 21 mai, de la ora 17.00, ca parte a programului aniversar Nottara '70.

 • O sărbătoare teatrală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O sărbătoare teatrală

  Luni seara, 3 aprilie 2017, Chris Simion, în opinia mea cel mai important reprezentant al tinerei generaţii de oameni de teatru români, ne-a invitat în spaţiul atât de elegant al Teatrului Metropolis la un protocolar, intenţionat restrâns, eveniment, învestit prin determinarea şi mesajul lui atât de originale să facă istorie.

 • Puterea visului sau Kimberly la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea visului sau Kimberly la Teatrul de Comedie

  Kimberly e o fetiţă, o adolescentă despre care regizoarea ne spune că are 16 ani şi merge pe 60. Asta pentru că în visele ei (aici, personajul Andreea Vulpe ia locul eroinei, sau invers) Timpul nu există, ci doar un fel de maşină a Timpului cu care călătorim prin lume dacă suntem în stare. Sau dacă ea e în stare.

 • Cu Avarul la proces
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu Avarul la proces

  Avarul după Molière, cum stă scris pe afişul spectacolului la care ne vom referi, poate să însemne nu numai o raportare/distanţare la/de opera clasică a marelui comediograf indiferent în ce termeni, ci şi referirea la o posteritate critică a acesteia. Cu alte cuvinte, ce-a rămas astăzi după/din piesa Avarul de Moliere, capodoperă a genului care a trimis în lume o tipologie valabilă până-n zilele noastre.

 • Andreea Bibiri la Teatrul de artă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andreea Bibiri la Teatrul de artă

  Cui îi e dor de Andreea Bibiri, această actriţă specială şi deosebit de talentată poate să o vadă revenind pe scenă după retragerea într-o misterioasă penumbră, la Teatrul de artă.