Spectacolul „Salba dracului” al Dramaticului gălăţean, selectat la Festivalul Naţional de Teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din spectacolul ”Salba dracului ” Foto: Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”
Scenă din spectacolul ”Salba dracului ” Foto: Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”

Pentru Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi, aceasta este a doua selecţie la Festivalul Naţional de Teatru, după cea din anul 2015, cu spectacolul „Cerere în căsătorie”, regia: Felix Alexa.

Spectacolul „Salba dracului”, regia: Alexandru Dabija, a fost selectat, alături de alte 40 de spectacole româneşti, la cea de-a XXIX-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru, care va avea loc în perioada 18-27 octombrie 2019, la Bucureşti.

Selecţia naţională a fost anunţată miercuri, 3 iulie 2019, de către Marina Constantinescu, directorul Festivalului Naţional de Teatru. Lista celor 41 de spectacole selectate la FNT poate fi consultată pe http://bit.ly/SelectieFNT.

„Suntem bucuroşi şi onoraţi să participăm la unul dintre evenimentele-reper din teatrul românesc – Festivalul Naţional de Teatru. Este o recunoaştere a muncii de două luni depuse de echipă la construirea spectacolului „Salba dracului” sub îndrumarea regizorului Alexandru Dabija. Este, de asemenea, o recunoaştere a efortului continuu al trupei de a deveni mai buni cu fiecare proiect şi al conducerii de a atrage regizori interesanţi, de a investi în producţii valoroase atât pentru public, cât şi pentru critica de specialitate. Participarea la FNT pentru a doua oară în ultimii ani este un semnal că teatrul nostru se află pe un drum bun. Vreau să le mulţumesc spectatorilor pentru că sunt alături de noi, întregii trupe pentru munca depusă, dar şi ordonatorului principal de credite, sponsorilor şi partenerilor, care sprijină constant activitatea teatrului”, a declarat Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Spectacolul selectat anul acesta la Festivalul Naţional de Teatru, „Salba dracului”, după piesa „Iorgu de la Sadagura sau Nepotu-i Salba Dracului” de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija, a avut premiera pe 20 aprilie 2019, la 175 de ani de la întâia premieră a piesei lui Vasile Alecsandri.

„Este un spectacol de atitudine. Vorbeşte despre o temă universală, despre o temă foarte veche – ruşinea când aparţii unei civilizaţii extrem de diferite, mai primitivă decât societatea occidentală. Când diferenţele sunt atât de mari, se cultivă o stare a ruşinii, care are ca revers un tip de fudulie şi un tip de revoltă a populaţiei respective: dar ce, noi nu suntem oameni, obiceiurile noastre nu sunt bune?”, declara regizorul Alexandru Dabija înaintea premierei din aprilie.

Detalii despre spectacol găsiţi pe http://www.fanitardini.ro/spectacole/salba-dracului/.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite