Stiri despre oslo

  171 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Românul rămas fără job în Norvegia după ce a spus că „Occidentul l-a ucis pe Dumnezeu”, despre manifestul trupei Taxi: „E ieftin, e populist”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românul rămas fără job în Norvegia după ce a spus că „Occidentul l-a ucis pe Dumnezeu”, despre manifestul trupei Taxi: „E ieftin, e populist”

  Românul care a condus mai multe unităţi de învăţământ din Norvegia şi a demisionat după ce a intrat în conflict cu sistemul norvegian, ca urmare a criticilor aduse Protecţiei Copilului din Ţara Fiordurilor şi a declaraţiei prin care a spus că „Occidentul l-a ucis pe Dumnezeu”, a avut o reacţie dură după manifestul trupei Taxi „Despre smerenie”.

 • Copiii, între procesul juridic şi procesul geopolitic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copiii, între procesul juridic şi procesul geopolitic

  Motto: Iisus: „Lăsaţi copiii să vină la mine!“. Oricât de puţin le-am cunoaşte, ţările nordice, şi mai ales cele numite scandinave, sunt asociate, în reprezentarea noastră, cu frigul, dar şi cu sobrietatea şi corectitudinea. În anumite condiţii, seriozitatea poate deveni chiar severitate. Am fost o singură dată în Suedia, ca excursionist. Între multe altele, m-a impresionat un detaliu.

 • Locuri de muncă pentru români în Norvegia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Locuri de muncă pentru români în Norvegia

  Tot mai mulţi români îşi caută un loc de muncă într-una dintre ţările nordice datorită salariilor atractive oferite. Norvegia este una dintre aceste ţări, care caută printre români şoferi, zugravi, mecanici auto, dulgheri, dar şi dansatoare. „Adevărul“ îţi prezintă câteva locuri de muncă pentru români în Norvegia, pe baza informaţiilor de pe portalul specializat tjobs.ro.

 • De ce Norvegia nu e în UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce Norvegia nu e în UE

  De ce Norvegia nu e în UE. Norvegienii au spus „NU“ Uniunii Europene nu o dată, ci de două ori. Principalele motive ar fi că nu vor ca Bruxelles să se amestece în politica lor agricolă şi de pescuit şi se descurcă foarte bine datorită veniturilor din petrol. Totuşi, Norvegia participă pe deplin la Spaţiul Economic European şi la Acordul Schengen, neavând însă, sub aspect strict tehnic, drept de vot în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne al UE.

 • Carte de reportaj. Jucătorii magici (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carte de reportaj. Jucătorii magici (I)

  Prima poveste începe, în plină noapte polară, pe aeroportul din Alto, departe, foarte departe în nordul Norvegiei. De acolo urma să plecăm, cu o călăuză locală, să vizităm un tărâm legendar, cel în care trăieşte încă populaţia Sami, autohtonii cu o istorie ce se pierde în mileniile gheţii şi vremurilor despre care nu povestesc decât legendele.

 • Mihai Negrea, „tatăl“ romilor din Norvegia: gorjeanul care are grijă de mii de romi din ţara fiordurilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Negrea, „tatăl“ romilor din Norvegia: gorjeanul care are grijă de mii de romi din ţara fiordurilor

  Mihai Negrea (31 de ani), originar din oraşul gorjean Târgu Cărbuneşti, a emigrat în Norvegia în 2008, iar un an mai târziu a devenit liderul neoficial al comunităţii de romi de acolo. Anul acesta şi-a înfiinţat o fundaţie prin care are grijă să le ofere un acoperiş deasupra capului, el fiind şi omul de legătură al autorităţilor norvegiene în relaţia cu romii

 • Candidaţii cu cele mai mari şanse să câştige Premiul Nobel pentru Pace anul acesta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Candidaţii cu cele mai mari şanse să câştige Premiul Nobel pentru Pace anul acesta

  Săptămâna viitoare, pe 10 octombrie , va fi anunţat la Oslo cel de-al 96-lea laureat al Premiului Nobel pentru Pace. Un număr record de 278 de candidaţi s-au înregistrat în acest an, printre care 47 de organizaţii. Chiar dacă lista candidaţilor trebuie să fie păstrată secretă, pe unele nume presa internaţională insistă.

 • TOP Cele mai scumpe oraşe din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TOP Cele mai scumpe oraşe din lume

  Singapore este cel mai scump oraş din lume în 2014. Urmat de Paris şi Oslo. Bucureştiul este pe locul 124 din 131.

 • Norvegienii finanţează proiecte de îmbunătăţire a vieţii romilor din Buzău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Norvegienii finanţează proiecte de îmbunătăţire a vieţii romilor din Buzău

  Primăria Buzău beneficiază de sprijin financiar din partea autorităţilor din Oslo, capitala Norvegiei, pentru dezvoltarea unui proiect de îmbunătăţire a pregătirii şi nivelului de educaţie în rândul romilor. La 900.000 de euro se ridică ajutorul nordicilor, destinat Buzăului, iar primii vizaţi de proiectul de educare şi pregătire vor fi copiii de etnie romă din familiile care locuiesc pe Aleea Grădinilor.

 • FOTO Oslo, oraşul în care spui „A-ha“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Oslo, oraşul în care spui „A-ha“

  Vizita în capitala Norvegiei în luna decembrie presupune experienţa interesantă a vieţii trăite la multe zeci de grade sub zero. Oraşul îngheaţă însă numai la suprafaţă. Sufletul îi rămâne cald şi prietenos.

 • Cum şi-au însuşit românii un premiu Nobel pentru Pace controversat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum şi-au însuşit românii un premiu Nobel pentru Pace controversat

  adevarul.ro demontează mitul unicului premiu Nobel pentru Pace câştigat de România şi ascuns de Nicolae Ceauşescu. Ioan Moraru, presupusul laureat, a fost glorificat de legendele construite în presa postdecembristă. Ce s-a întâmplat, de fapt? A luat România premiul Nobel?

 • Agenda Nordică – Artă şi Educaţia adulţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Agenda Nordică – Artă şi Educaţia adulţilor

  Agenda Norvegiei/ Educaţie, Ştiinţă şi Cultură: Munch rămâne mândria norvegienilor, anul acesta lansându-se o expoziţie şi un film. Educaţia în rândul adulţilor  atinge unul dintre cele mai înalte niveluri din Europa. – Corina Berceanu

 • Ce-i
mai preocupă pe norvegieni – rromii, românii şi alţi imigranţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce-i mai preocupă pe norvegieni – rromii, românii şi alţi imigranţi

  Agenda Norvegiei, Imigranţi – Problema rromilor rămâne importantă pentru locuitorii norvegieni şi influneţează în prezent relaţiile Norvegia – România. Companiile norvegiene preferă să angajeze cetăţenii proprii în detrimentul străinilor. - Corina Berceanu

 • 70%
din hoţii din Norvegia sunt români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  70% din hoţii din Norvegia sunt români

  Şapte din zece hoţi din oraşul Oslo, capitala Norvegiei, sunt români. Aşa arată statisticile oficiale prezentate de ziarul norvegian Norwaypost, ediţia online.

 • FOTO Cerşetorii români fac proteste antidiscriminare în Norvegia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Cerşetorii români fac proteste antidiscriminare în Norvegia

  Sunt cu miile în Oslo şi, în cel mai bun caz, se ocupă cu cerşitul. Se simt discriminaţi pentru că Primăria din capitala Norvegiei nu le oferă cazare. Spun că ar fi în stare chiar să plătească chiria din ce câştigă cerşind. Chestiunea ţiganilor din România e prezentă aproape zilnic în presa din Norvegia.

 • UE, printre favoriţii la câştigarea premiului Nobel pentru Pace
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE, printre favoriţii la câştigarea premiului Nobel pentru Pace

  Uniunea Europeană, în pofida crizei pe care o traversează, şi militanţii pentru drepturile omului în Europa de Est se numără printre favoriţii premiului Nobel pentru Pace, care va fi decernat vineri la Oslo, relatează AFP.

Modifică Setările