Ameninţare cu bombă la Parlamentul Norvegiei. Clădirea a fost evacuată

0
Publicat:

Parlamentul Norvegiei a primit o ameninţare cu bombă, ceea ce a determinat forţele de ordine să sporească măsurile de securitate în perimetrul clădirii, a anunţat poliţia din Oslo, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Oslo s-a confruntat în 2022 cu un atac terorist. FOTO EPA EFE
Oslo s-a confruntat în 2022 cu un atac terorist. FOTO EPA EFE

În ciuda amenințării, membrii parlamentului şi-au continuat deliberările, după cum rezultă dintr-o transmisiune video din sala de şedinţe a forului legislativ de la Oslo.

„Suntem la faţa locului... pentru a securiza parlamentul şi a preveni eventualele incidente. Până în prezent nu avem informaţii că ar exista o ameninţare la adresa unor terţe părţi", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al poliţiei.

Un purtător de cuvânt al parlamentului a declarat că nu a fost posibil să se intre în clădire, iar cei prezenţi au părăsit, între timp, clădirea, în timp ce poliţia investighează la faţa locului.

Amintim că, în 2022, un norvegian de origine iraniană - membru al unei reţele islamiste - a tras în mulţime, în apropierea unui club gay, în centrul capitalei norvegiene, unde a ucis două persoane şi a rănit alte 21 cu arma de foc. Atacul de atunci a fost tratat ca „un act de terorism islamist”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite