România visează la Euro 2020: Tricolorii au fost conduşi cu 2-0, dar au plecat cu un punct după un final electrizant de meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Keşeru
Claudiu Keşeru

Naţionala pregătită de Cosmin Contra a fost surclasată mai bine de 60 de minute de Norvegia, însă cele două goluri înscrise de Claudiu Keşeru menţin speranţele unei calificări la Euro 2020.

Naţionala României a avut până acum trei meciuri în preliminariile Euro 2020, însă doar două dintre ele pot fi luate în considerare pentru a evalua echipa pregătită de Cosmin Contra. Iar asta pentru că marea victorie obţinută cu Feroe e, oricum, irelevantă, această naţională urmând a fi „sacul de box“ al grupei.

Şi, dacă scoatem partida cu feroezii din ecuaţie, atunci rămânem cu cele două meciuri cu Suedia şi cu Norvegia. Iar în ambele jocuri, naţionala României a avut o prestaţie de-a dreptul dezolantă în prima repriză. De altfel, s-a şi spus că meciul cu Suedia, la Stockholm, s-a pierdut în primele 45 de minute.

La Oslo, reduta tricoloră a rezistat fără gol primit până la pauză, însă doar datorită intervenţiilor salvatoare ale lui Tătăruşanu. Iar când şi acesta a fost învins, un fanion ridicat pentru un ofsaid eronat semnalizat a oprit bucuria gazdelor (9).

Norvegia, învinsă în Spania în prima etapă (1-2) şi doar cu un egal, acasă, cu Suedia în runda a doua (3-3), a dominat prima parte, iar în anumite momente, pur şi simplu, a „bombardat“ careul României.

A fost o consecinţă firească a faptului că, de la începutul acestor preliminarii, s-a dus şi apărarea, cât de cât, solidă a tricolorilor din ultimii ani. Iar cu Săpunaru şi Toşca în defensivă, cam orice atac advers te face să tremuri.

Dincolo de aceste slăbiciuni din apărare, în echipa României s-au aflat şi câteva „mâini moarte“, în frunte cu decarul Grozav şi continuând cu Stanciu.

Contra, fără reacţii până la deschiderea scorului

După pauză, România a început la fel de slab, acceptând cuminte dominarea teritorială a adversarilor. Şi, era evident că la ce se joacă, deschiderea scorului e o chestiune de timp. 

Din păcate, doar Cosmin Contra n-a sesizat acest lucru, aşa că, în final, inevitabilul s-a produs. Imediat după un şut al lui Keşeru, respins în corner - a fost cea mai mare ocazie a României până în minutul 55! - Norvegia a replicat prin deschiderea scorului.

Anton a greşit grav, iar un şut deviat nefericit de Dragoş Grigore a fost împins în poartă de Elyounoussi (56). Abia la 1-0 pentru Norvegia, Contra s-a „trezit“, a renunţat la Grozav şi la Puşcaş şi i-a introdus pe Ianis Hagi şi pe Ţucudean.

Chiar dacă cele două mutări, dar şi pasul înapoi făcut de gazde, au dinamizat atacul României, golul a căzut tot în poarta lui Tătăruşanu. King l-a ridiculizat pe Dragoş Grigore, i-a pasat lui Odegaard, care, rămas singur cu portarul român, a făcut 2-0 (70).

La acest scor, Contra a mai renunţat la un jucător inutil, Stanciu fiind înlocuit cu Maxim (71). După cinci minute, România a redus din handicap, după golul lui Keşeru, după un corner, şi a trăit cu speranţe finalul de meci.

Acelaşi Keşeru a salvat un punct în prelungirile partidei şi, în ciuda unui joc, per ansamblu, slab, România a plecat neînvinsă de la Oslo. Luni, urmează formalitatea cu Malta, însă apoi, în septembrie, vine Spania pe Arena Naţională!

CITEŞTE ŞI:

Keşeru, interviu demn de Dosarele X: „Stăm bine, am fost solizi, n-am pierdut mingi uşor“. De ce i-a fost frică

Cosmin Contra, şocat şi el de prestaţia echipei la Oslo: „E un egal norocos!“. Ce mutare a anunţat pentru următorul joc

România, o deziluzie: „E un scor mincinos! Total mincinos“. Reacţie dură după egalul cu Norvegia de la Oslo

Stanciu, inexistent pe teren, dar plin de speranţe: A explicat, detaliat, calculele care pot duce România la Euro 2020

Grupa F

Vineri

Norvegia - România 2-2

Suedia - Malta 3-0

Insulele Feroe - Spania 1-4

Clasament

1. Spania 9 puncte

2. Suedia 7p

3. România 4p

4. Malta 3p

5. Norvegia 2p

6. Insuelel Feroe 0p

*Primele două clasate ajung la Euro 2020

Următoarea etapă (10 iunie):

Spania - Suedia 21.45

Malta - România 21.45 (Pro TV)

Insulele Feroe - Norvegia 21.45

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite