
Djokovici intră în istoria tenisului: 8 martie, ziua care îl va face unic. Ce şi-a propus pentru viitor
Nole (33 de ani) e ca vinul! Cu cât înaintează în vârstă, cu atât devine mai bun. Iar rezultatele sale confirmă acest lucru.
Nole (33 de ani) e ca vinul! Cu cât înaintează în vârstă, cu atât devine mai bun. Iar rezultatele sale confirmă acest lucru.
LPF doreşte modificarea Legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, în sensul de a permite vânzarea şi consumul berii slab alcoolizate în cadrul arenelor sportive.
De câteva săptămâni, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ştefan, a demarat o campanie puternică pentru ca fanii să revină la meciurile din prima ligă.
Din martie anul trecut, accesul spectatorilor pe arenele din ţară a fost interzis şi, chiar dacă între timp multe locuri s-au redeschis, respectând normele sanitare, stadioanele de fotbal, şi aşa goale înainte de pandemie, au rămas cu porţile închise.
Aşa cum era de aşteptat, sârbul de 33 de ani a pus capăt parcursului de vis pentru rusul Aslan Karatsev (114 ATP), apărut pe tabloul principal din calificări.
Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a început un demers puternic pentru revenirea fanilor la meciurile din Liga I, însă acest lucru nu se va întâmpla prea curând.
Arena „Arcul de Triumf“ a fost modernizată, în vederea organizării unor meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal la Bucureşti. Recepţia a avut loc la data de 4 decembrie 2020, iar de atunci a apărut un scandal care ia amploare pe zi ce trece.
Chiar dacă se află în grupul privilegiaţilor de la Adelaide, Novak Djokovici (33 de ani, 1 ATP) a cerut condiţii mai bune de carantină pentru jucătorii aflaţi în izolare totală, la Melbourne.
După ce sportivii olimpici şi stafful lor au fost incluşi în a doua etapă, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a reacţionat, spunând că la fel ar trebui să se întâmple şi cu toţi cei care activează în primul eşalon.
Liderul mondial a ajuns în prim-plan, pentru a doua oară în această pandemie. Prima dată, el a fost acuzat pentru că a organizat Adria Tour, un demonstrativ în care au fost ignorate normele sanitare.
Autorităţile din Australia au ripostat dur, după ce atât Novak Djokovici, cât şi Sorana Cîrstea au cerut condiţii speciale de carantină pentru cei care au intrat în contact cu bolnavii de COVID-19.
Liderul ATP a înfiinţat, anul trecut, „Professional Tennis Players Association“. Iar acum, în calitate de membru fondator PTPA, a luat atitudine faţă de ceea ce se întâmplă cu 72 de sportivi carantinaţi în Australia pentru următoarele 14 zile.
Când Sebastian Colţescu a fost răstăgnit pentru apelativul „ăla negru“, Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), prin vocea fostului şef, Ionuţ Stroe, şi-a cerut scuze, a doua zi. Acum, o reacţie în cazul fostului tehnician de la Gaziantep a apărut abia după ce presa a semnalat nepăsarea autorităţilor române.
Un sportiv aflat încă în activitate, Carol-Eduard Novak (44 de ani) vrea să şi încurajeze mişcarea, nu doar să vorbească despre ea, în faţa camerelor.
La Sala „Nadia“, la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), a avut loc ceremonia în cadrul căreia s-a predat mandatul noului ministru.
Cel mai des întâlnit meci din istoria tenisului masculin, cel dintre Novak Djokovici (1 ATP) şi Rafael Nadal (2 ATP) şi-a consumat, duminică, episodul cu numărul 56 la Roland Garros.
Duelul dintre Novak Djokovici (1 ATP) şi Pablo Carreno-Busta (18 ATP) din optimile de la US Open s-a lăsat cu descalificarea liderului mondial. Partida s-a repetat la French Open, de această dată în sferturi, şi a născut o altă situaţie tensionată.
Sârbul de 33 de ani are un 2020 formidabil, cu 35 de victorii în 36 de meciuri - singura înfrângere a fost, de fapt, descalificarea de la US Open! -, însă e urmărit de o serie de incidente bizare, de Dosarele X.
Liderul mondial are un 2020 formidabil: 35 de victorii şi o singură înfrângere. Iar acea înfrângere a fost, de fapt, descalificarea în optimile de la US Open, după incidentul cu femeia care arbitra la linie, Laura Clark. Din păcate, momentul s-a repetat la Paris, cu alt arbitru!
Dacă Simona Halep (2 WTA) e jucătoarea de neînvins din circuitul WTA, la băieţi, Novak Djokovici (1 ATP) e cel care zburdă pe teren, indiferent de suprafaţă.
Când s-a spus că descalificarea sârbului de la optimile de la US Open 2020 va umbri restul turneului, nu s-a exagerat. Competiţia s-a încheiat de o săptămână şi încă se vorbeşte despre episodul cu Nole.
Turneul masculin de la Foro Italico a devenit şi mai intens mediatizat, din două motive: revenirea lui Rafael Nadal în circuit, după şase luni şi jumătate, plus prima apariţie a lui Novak Djokovici pe teren, după descalificarea de la US Open, în optimi.
Spaniolul de 34 de ani a fost un beneficiar direct al faptului că Nole a fost aruncat în afara turneului de la Flushing Meadows, în optimi. Asta pentru că, deocamdată, rămâne în faţa sârbului la totalul trofeelor majore: 19 la 17.
La zece zile după un moment care îi va marca, fără îndoială, cariera şi anume descalificarea din optimile de la US Open 2020, sârbul de 33 de ani a jucat din nou, de această dată pe o altă suprafaţă, arătând că rămâne un sportiv redutabil.
Dacă reacţia soţiei lui Nole a fost una normală, în schimb, spaniolul Pabol Carreno-Busta, care a beneficiat de descalificarea sărbului, a arătat că e un sportiv care ştie ce înseamnă să fii decent.
Liderul ATP a părăsit US Open 2020, în optimi, după un incident care face înconjurul lumii şi, cu siguranţă, va „păta“ proba masculină din acest an.
În absenţa rivalilor săi de tradiţie, Rafael Nadal şi Roger Federer, sârbul de 33 de ani avea cale liberă spre trofeu, însă un moment bizar l-a aruncat în afara turneului.
„Weekend Adevărul“ a luat legătura cu George Forţu, psiholog, într-o încercare de a afla motivele pentru care, în anumite situaţii, pandemia a scos tot ce e mai rău din oameni.
Despre COVID-19 s-a scris şi s-a vorbit atât de mult, încât pentru unii pericolul s-a banalizat. Logica însă ne spune că trebuie să rămânem precauţi şi să învăţăm din greşelile celor care nu fac asta.
Liderul mondial a greşit, încălcând orice normă sanitară, în plină pandemie. Şi a plătit preţul cu vârf şi îndesat. Totuşi, anumite reacţii la adresa sa au depăşit cu mult limitele bunului simţ.