Gaz peste focul scandalului de la hochei: Se cere public demisia ministrului Sportului, Eduard Novak

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hochei

Mondialul de hochei, găzduit de Ljubljana (Slovenia), a furnizat numai înfrângeri pentru naţionala României. Rezultatele de pe gheaţă însă nu interesează pe nimeni. Competiţia s-a transformat într-un veritabil scandal politico-sportiv.

România a retrogradat în al treilea eşalon valoric după turneul încheiat, weekendul trecut, în Slovenia. Din punct de vedere strict sportiv însă, acest lucru a trecut neobservat. 

În schimb, povestea intonării imnului Ţinutului Secuiesc, pe care Adevărul a explicat-o aici, a devenit un scandal naţional. În urma căruia, probabil, vor cădea vineri primele capete. Pentru că atunci e programată o şedinţă la Federaţia Română de Hochei pentru a analiza ce s-a întâmplat, la Ljubljana.

Până atunci, potrivit reacţia ministrului în acest caz şi i-a reproşat şi faptul că neglijează rugby-ul românesc.

Ce a spus Mircea Copaci?

*Am primit cu consternare şi regret cele petrecute la meciul de hochei România – Ungaria.

*Sportivii care luptă sub culorile naţionalei nu mai au reprezentarea importanţei şi onoarei de a fi în această postură, nu înţeleg că în evenimentele sportive respective, ei SUNT ROMÂNIA! Au o responsabilitate faţă de ţara lor şi SUNT ROMÂNI indiferent de etnie!

*Să nu mă înţelegeţi greşit, eu nu îmi îndrept furia împotriva sportivilor, pentru că puţini ştiu cât este de dificilă viaţa unui sportiv de performanţă. Toţi cei care nu îşi fac datoria şi nu îşi înţeleg menirea în sport, ar trebui să îşi facă o analiză serioasă a propriilor acţiuni şi să ia măsuri de revenire la o abordare normală a lucrurilor!

*Cât despre atitudinea ministrului tineretului şi sportului, condamn vehement nesancţionarea intonării imnului Ţinutului Secuiesc de către echipa naţională, cu atât mai mult cu cât este la rândul său sportiv care a concurat sub culorile naţionale!

*Dacă era vorba despre oricine altcineva, poate înţelegeam că nu ştie ce înseamnă să ţi se cânte imnul, însă, pentru că dânsul ştie exact ce înseamnă acest lucru, de aceea nu a sancţionat intonarea imnului secuiesc: discursul şi acţiunile care încurajează autonomia Ţinutului Secuiesc fac parte din normal!

*Gândindu-mă la atitudinea ostilă pe care ministrul a avut-o faţă de rugby-ul românesc, faptul că nu a sprijinit acest sport deşi este, în prezent, singurul sport de echipă care participă la Cupa Mondială şi cel mai bine clasat sport de echipă în ranking-ul mondial, este inadmisibil să ratezi o ocazie unică de a promova România în lume!

*Acţiunile ministrului Novak sunt anti-româneşti! Demisia!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite