Stiri despre monarhie

  233 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Monarhiştii timişoreni cer readucerea Regelui Mihai GALERIE FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monarhiştii timişoreni cer readucerea Regelui Mihai GALERIE FOTO

  În cea de a unsprezecea zi de proteste, la Timişoara a fost rândul regaliştilor să iasă în stradă. În această seară, în Piaţa Victoriei, în paralel cu obişnuiţii manifestanţi care strigau "Jos Băsescu" şi "Jos Guvernul", au protestat şi cei care susţin reinstaurarea Monarhiei şi a Majestăţii Sale Regele Mihai.

 • Omul anului 2011
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omul anului 2011

  Ascensiunea Regelui Mihai până pe locul al doilea în topul încrederii publice, conform Barometrului "Adevărul", reprezintă cea mai importantă schimbare de pe scena politică a anului 2011. Cum de a fost posibil? O explicaţie se poate găsi chiar în Mesajul tradiţional pe care Regele îl transmite românilor, fără întrerupere, din 1940 încoace.

 • Omul Anului: Regele Mihai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omul Anului: Regele Mihai

  Am vrut să facem un top al evenimentelor şi al oamenilor care, prin acţiunile lor, prin discursurile şi comportamentul lor public, au contribuit, în acest an la schimbarea în bine a acestei ţări.

 • Povestea clujeanului acuzat de horthyşti că ar fi spionul regelui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea clujeanului acuzat de horthyşti că ar fi spionul regelui

  Marius Cuteanu, 93 de ani, cetăţean de onoare al Clujului, l-a văzut pe Regele Mihai când era copil, în vara lui 1927, la Peleș. 17 ani mai târziu, în 1944, clujeanul a fost la un pas de a fi arestat de horthyști, în noaptea de 23 spre 24 august 1944, după discursul Regelui de atunci.

 • Republică sau monarhie?Sunteţi de acord cu organizarea unui referendum referitor la forma de guvernământ?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republică sau monarhie?Sunteţi de acord cu organizarea unui referendum referitor la forma de guvernământ?

  În spiritul Constituţiei din 1923, regele este în serviciul naţiunii, apărător al păcii şi al drepturilor fundamentale ale tuturor cetăţenilor, factor de stabilitate politică, de progres moral. Astăzi, mai mult ca oricând , monarhia constituţională poate garanta evoluţia democratică a ţării mai bine decât orice alt regim politic." ( Regele Mihai, interviu România Liberă, 1990)

 • FOTO Rolul Monarhiei în România modernă. Astăzi, episodul 2: Frica de Rege. Scurtă istorie a ultimelor două decenii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Rolul Monarhiei în România modernă. Astăzi, episodul 2: Frica de Rege. Scurtă istorie a ultimelor două decenii

  După decembrie 1989, România a păşit cu frică în noua societate. Speriaţi de ce urma să se întâmple, mulţi cetăţeni priveau circumspect noua orânduire socială ce se prefigura. De ce se temeau românii? De şomaj, de noile partide, de lipsa de stabilitate sau de inflaţie. Unele temeri erau justificate. Altele erau induse însă de noii conducători. ”Vin moşierii!”, ”Nu ne vindem ţara!” - se striga pe străzi.

 • Maroc: Regele nu convinge tinerii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maroc: Regele nu convinge tinerii

  Opoziţia nu vrea monarhie constituţională, ci parlamentară. Pentru a-şi face auzite cererile, mii de marocani au protestat, ieri, în stradă, în mai multe oraşe din ţară, la chemarea Mişcării de Tineret 20 februarie. 

 • Nunta secolului: înrudirea casei regale româneşti cu cea a Marii Britanii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nunta secolului: înrudirea casei regale româneşti cu cea a Marii Britanii

  Evenimentul de vineri are potenţialul de a influenţa modul cum britanicii îşi privesc monarhia. Mulţi dintre ei nu cred că va mai dura 100 de ani. Nunta cuplului Charles Windsor – Kate Middleton a provocat dezbateri privind relevanţa monarhiei britanice în secolul al 21-lea.

 • Regele Mihai I şi secolul său
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regele Mihai I şi secolul său

  Istoria Regelui care i-a fost refuzat României e rezumatul veacului nebun care a încheiat mileniul al II-lea. Ultimele Sărbători de iarnă ale Regelui Mihai în ţara sa au fost negre, ca un doliu. După 63 de ani de la abdicarea forţată, Majestatea Sa petrece în linişte, cu familia, acasă, la Săvârşin.

 • Întrebarea săptămânii: Monarhie sau republică?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întrebarea săptămânii: Monarhie sau republică?

  Instabilitatea scenei politice din prezent, cu efecte dezastruoase în situaţia economică a României, ne aminteşte de o întrebare care a aprins spiritele la începutul anilor ‘90: rege sau preşedinte? Istoria are marea calitate de a le oferi atât monarhiştilor, cât şi republicanilor, suficient material pentru susţinerea poziţiilor. În favoarea cui se înclină însă balanţa?

 • Monarho-republica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monarho-republica

  Preşedintele Italiei este ales de Parlament şi nu are prea multe atribuţii: reprezintă Statul şi are un rol în numirea premierului.