Stiri despre monarhie

  233 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • PNŢCD îşi propune revenirea la monarhie. Ce şanse oferă analiştii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNŢCD îşi propune revenirea la monarhie. Ce şanse oferă analiştii

  Conducerea PNŢCD şi-a redefinit politica de promovare a partidului printr-un obiectiv îndrăzneţ: restaurarea monarhiei. Politologii contactaţi de „Adevărul“ nu oferă însă prea multe şanse proiectului anunţat cu glas tare de ţărănişti.

 • PNŢCD
s-a relansat cu un scop înalt: referendum pentru monarhie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNŢCD s-a relansat cu un scop înalt: referendum pentru monarhie

  Congresul PNŢCD desfăşurat sâmbătă la Opera Naţională l-a reconfirmat pe Aurelian Pavelescu în fruntea partidului. Unul dintre obiectivele sensibile anunţate de Pavelescu este reinstaurarea monarhiei constituţionale în România.

 • Aniversarea Regelui Mihai, cel mai controversat şef al statului român, subiectul care a învrăjbit cititorii Adevărul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aniversarea Regelui Mihai, cel mai controversat şef al statului român, subiectul care a învrăjbit cititorii Adevărul

  Articolele de pe blogurile adevarul.ro care au făcut referire la aniversarea zilei de naştere a Regelui Mihai I au strâns sute de comentarii cu opinii pro sau contra monarhie. Lovitura de stat de la 23 august 1944, abdicarea din 30 decembrie 1947 şi un eventual referendum pentru republică sau monarhie constituţională au stârnit cele mai aprinse controverse între cititorii adevarul.ro.

 • Regele Mihai: O
altă Românie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regele Mihai: O altă Românie!

  Regele Mihai a împlinit 92 de ani. O viaţă plină de evenimente istorice de maximă importanţă pentru destinul României.

 • GALERIE FOTO Regina Ana împlineşte 90 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GALERIE FOTO Regina Ana împlineşte 90 de ani

  Pe Regina Ana a României am cunoscut-o personal, cu mai mulţi ani în urmă, cu ocazia lansării cărţii mele „Marie of Romania. Images of a Queen”, însoţindu-l pe Regele Mihai. Majestatea Sa Regina fascinează prin spontaneitate, este plină de viaţă, o fire optimistă, iar prin devotamentul său a format o frumoasă familie. Experienţa de viaţă i-a dat o sensibilitate deosebită în a înţelege oamenii.

 • Doi-trei regi şi un împărat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi-trei regi şi un împărat

  Nu vreau să vă spun un basm, ci să vă vorbesc despre romi. Lor le datorăm o recentă reînsufleţire - ce-i drept, polemică, dar şi foarte originală - a ideii monarhice.

 • Monarhia, simbolul sub care s-a construit România modernă. Arbore genealogic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monarhia, simbolul sub care s-a construit România modernă. Arbore genealogic

  10 mai 1866. Prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen depunea în faţa Parlamentului următorul jurământ: „Jur de a fi credincios legilor ţării, de a păstra religiunea României precum şi întegritatea teritoriului ei, şi de a domni ca domn constituţional”. Cu aceste cuvinte, Carol devenea oficial domnitor al României.

 • Ocupaţia Catherinei Middleton este de „prinţesă”, potrivit certificatului de naştere al bebeluşului regal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ocupaţia Catherinei Middleton este de „prinţesă”, potrivit certificatului de naştere al bebeluşului regal

  Începând de vineri, nou-născutul Prinţului William şi al Catherinei Middleton are certificatul de naştere întocmit şi poate fi numit Prinţul Geroge al Marii Britanii conform literei legii. Deşi spaţiile libere din certificat nu au fost umplute cu un scris foarte citeţ, putem vedea că ocupaţia mamei nou-născutului este aceea de „prinţesă”.

 • Cât să stai la putere?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât să stai la putere?

  Robert Mugabe are 89 de ani. Mai mult de o treime din ei i-a petrecut ca premier şi, după abolirea acestei funcţii, ca preşedinte al Zimbabwe. Acum e din nou în campanie şi îl va înfrunta, ca şi-n 2008, pe Morgan Tsvangirai, într-un scrutin programat pe 31 iulie. Mai tânăr cu zece ani decât Mugabe, Albert al II-lea al Belgiei a abandonat duminica trecută tronul, în favoarea fiului său, după două decenii de domnie.

 • Cele mai interesante statistici legate de naşterile regale din Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai interesante statistici legate de naşterile regale din Marea Britanie

  Prinţul William şi soţia lui, Catherine Middleton, aşteaptă din moment în moment naşterea primului lor copil. Ducesa de Cambridge este, de luni dimineaţă, internată în spital şi se află în prima etapă de travaliu. În aşteptarea marelui eveniment, jurnaliştii CNN prezintă cele mai interesante numere, statistici şi informaţiile despre naşterile bebeluşilor regali din Marea Britanie.

 • Prinţul William s-a relaxat jucând polo, înainte de naşterea bebeluşului regal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prinţul William s-a relaxat jucând polo, înainte de naşterea bebeluşului regal

  Prinţul William al Marii Britanii a jucat polo duminică alături fratele său Harry şi de verişoara sa Zara Phillips, care a anunţat săptămâna trecută că este însărcinată. Aceştia s-au relaxat, în timp ce soţia ducelui de Cambridge ar fi internată în spital, aşteptând să nască din moment în moment.

 • Regele Albert al II-lea şi-a anunţat abdicarea. De ce părăseşte tronul Belgiei acum?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regele Albert al II-lea şi-a anunţat abdicarea. De ce părăseşte tronul Belgiei acum?

  Abdicarea grăbită a Regelui Albert al II-lea al Belgiei ar putea fi o decizie menită să evite reforma funcţiei regale, înainte de alegerile din 2014, care se poate transforma într-un avantaj important pentru succesorul său, prinţul Philippe. Profesorul de istorie belgian Francis Balace explică principalele scenarii care s-ar putea afla în spatele hotărârii luate de casa regală din Belgia.

 • Istoricii
merg pe mâna monarhiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoricii merg pe mâna monarhiei

  „Adevărul“ continuă campania privind revizuirea Constituţiei, în contextul în care comisia condusă de Crin Antonescu a votat, în numai 11 zile de lucru, o serie de amendamente scandaloase, prin care parlamentarii au căpătat puteri nemărginite. Cât despre forma de guvernământ, monarhia nici măcar n-a intrat pe lista dezbaterilor, fiind în continuare un subiect ignorat de parlamentari. Istoricii sunt de altă părere.

 • Constituţia României, de la Carol I la Antonie Iorgovan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constituţia României, de la Carol I la Antonie Iorgovan

  Comisia de revizuire a Constituţiei, condusă de Crin Antonescu, a adoptat, în numai 11 zile de lucru, o serie de amendamente inutile şi scandaloase, care îngreunează textul Legii fundamentale, sporind puterea parlamentarilor. În acest context, ziarul „Adevărul“  face o trecere în revistă a Constituţiilor care au stat la baza României, de la instalarea monarhiei, trecând prin regimul comunist şi ajungând la agitaţia politică a zilelor noastre.

 • Traian Băsescu: Românii au nevoie de un răspuns definitiv privind
monarhia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traian Băsescu: Românii au nevoie de un răspuns definitiv privind monarhia

  Preşedintele Băsescu a declarat marţi că românii ar trebui să poată, prin vot, să dea un răspuns final privind monarhia, care, potrivit acestuia, are o susţinere de 15%-18%, el menţionând că posibilitatea ca poporul să se exprime pe acest subiect ar trebui stabilită la revizuirea Constituţiei.

 • Drapelul cu sau fără stemă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drapelul cu sau fără stemă

  După aproape douăzeci de ani de la actuala Constituţie, unde, în articolul 12, alineatul 1, se spune că: „Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu” (proporţiile, nuanţele culorilor precum şi protocolul drapelului au fost stabilite prin Legea nr. 75 din 16 iulie 1994),

 • Poporul creativ a scris deja Constituţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poporul creativ a scris deja Constituţia

  Forumul Constituţional - organism care face propuneri pentru modificarea Constituţiei - este, azi, o colecţie de gânduri colective şi multe alte dorinţe individuale. Se vrea „neutralitatea internetului în condiţiile specificate de lege“, „garantarea secretului corespondenţei“, să fie specificat clar că „se pot căsători doar femeia cu bărbatul“, „monarhie constituţională“ sau „evaluarea aleşilor la finalul mandatelor, cu negativ şi pozitiv.“

 • Aristocraţia britanică cere schimbarea legii succesiunii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aristocraţia britanică cere schimbarea legii succesiunii

  Familiile cu sânge albastru din Marea Britanie au cerut ieri ca legea succesiunii să fie modificată pentru a permite şi femeilor să moştenească titlurile nobiliare, numind actualele prevederi „învechite şi profund incorecte”.

 • VIDEO Ziua Regalităţii a fost sărbătorită la Baia Mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ziua Regalităţii a fost sărbătorită la Baia Mare

  Monarhiştii maramureşeni au sărbătorit ziua de 10 mai printr-o acţiune de amploare. Tripla semnificaţie a acestei date, Ziua Regalităţii, Ziua Independenţei de Stat şi ziua în care România a fost declarată regat, a făcut ca mai mulţi adepţi ai regimului monarhic să celebreze importanţa acestei zile pe străzile din Baia Mare.

 • Regaliştii României. Poveşti cum numai monarhiştii pot trai: cele mai frumoase urări ale românilor care îi iubesc de-o viaţă pe Regele Mihai şi pe Regina Ana
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regaliştii României. Poveşti cum numai monarhiştii pot trai: cele mai frumoase urări ale românilor care îi iubesc de-o viaţă pe Regele Mihai şi pe Regina Ana

  Anul acesta, Ziua Regalităţii este sărbătorită făra Rege şi Regină, însă cei mai înfocaţi adepţi ai Regelui simt această zi ca pe cea mai mare sărbătoare. Ziua de 10 mai înseamnă biruinţa lor, a monarhiştilor, iar cu prilejul acestei zile, regaliştii s-au întrecut în cele mai frumoase gânduri transmise Regelui lor. adevarul.ro vă prezintă poveştile celor care trăiesc pentru Rege, ale regaliştilor convinşi ai României.