Stiri despre monarhie

  233 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Constanţa în superbe imagini de epocă. Lumea apusă de la malul mării, în fotografii salvate de colecţionari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa în superbe imagini de epocă. Lumea apusă de la malul mării, în fotografii salvate de colecţionari

  O multitudine de imagini de epocă poartă semnătura electronică a unui foarte cunoscut colecţionar român - Photo Historia, alias medicul Sorin Nica. El oferă publicului şansa de a se conecta la o lume apusă, pe care contemporanii o apreciază din ce în ce mai mult - pentru eleganţă, rafinament, bun gust şi valori care nu se demodează niciodată.

 • VIDEO INTERVIU Cine mai are nevoie de Casa Regală a României?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO INTERVIU Cine mai are nevoie de Casa Regală a României?

  5 decembrie va rămâne, pentru o vreme cel puţin, data din calendar la care ne-a părăsit ultimul rege. În urmă cu doi ani, Mihai I pleca pentru totdeauna dintre noi, lăsând în urma sa o istorie aproape seculară, o familie îndurerată, dar şi divizată, şi o naţiune care nu a ştiu niciodată când e momentul să facă o alegere inspirată pentru viitorul ei.

 • Republica: moştenire, legitimitate şi viitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica: moştenire, legitimitate şi viitor

  La 71 ani de la instaurarea Republicii, avem nevoie de un restart, iar modelul francez este un bun exemplu de a crea A Treia Republică, inclusiv cu ajutorul familiei regale şi a monarhiştilor.

 • Victor Rebengiuc, la depunerea simbolului Coroanei Regele, în cadrul FNT: „Am fost, sunt şi voi rămâne până la sfârşit devotat monarhiei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Rebengiuc, la depunerea simbolului Coroanei Regele, în cadrul FNT: „Am fost, sunt şi voi rămâne până la sfârşit devotat monarhiei“

  Actorul Victor Rebengiuc, escortat de reprezentanţi ai Asociaţiei Tradiţia Militară, a depus, sâmbătă, în Sala „Memorie” a HUB-ului FNT (Hanul Gabroveni), Coroana Regală (copia fidelă a Coroanei de oţel) – simbolul puterii monarhice, care cu aproape un an în urmă îl însoţea pe Regele Mihai pe ultimul său drum.

 • Cine este doamna misterioasă care a stat în spatele principelui Nicolae la cununia religioasă. A părut să preia rolul mamei nepotului regelui Mihai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine este doamna misterioasă care a stat în spatele principelui Nicolae la cununia religioasă. A părut să preia rolul mamei nepotului regelui Mihai

  O doamnă îmbrăcată într-un costum violet, cu chipul ascuns parţial de o voaletă, a stârnit curiozitate în rândul celor prezenţi la cununia religioasă a fostului principe Nicolae cu Alina Binder. Doamna a stat în permanenţă alături de mire în biserică şi a părut că a preluat pentru acest moment special rolul mamei lui Nicolae.

 • M.S. Margareta, fiica Regelui Mihai, la 69 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  M.S. Margareta, fiica Regelui Mihai, la 69 de ani

  Într-o Românie tradiţională profund marcată de figura bărbatului dominant, autoritar şi impulsiv, de aproape 30 de ani femeile românce au în faţa ochilor un model de eleganţă, stil, rafinament, graţie şi feminitate. Un model de femeie devotată naţiunii, cauzelor sociale şi educaţionale, o personalitate cu o educaţie şi o experienţă de viaţă extrem de valoroasă.

 • Regele, comuniştii şi coroana!
Adevărata istorie a abdicării lui Mihai I
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regele, comuniştii şi coroana! Adevărata istorie a abdicării lui Mihai I

  La şapte decenii distanţă, destinul îşi arată ironia: ne aflăm în locul în care Mihai I a fost forţat să abdice, descendenţii Regelui sunt aici, reprezentanţii Statelor Unite, aliaţii Suveranului, sunt şi ei de faţă. Lipsesc însă complotiştii comunişti, pe care istoria i-a învins.

 • Însemnările unui octogenar (III)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Însemnările unui octogenar (III)

  Nu sunt monarhist, repet, dar nu pot să nu scot în lumină cu admiraţie virtutea funeraliilor naţionale regale de a răscoli sufletul unei ţări întregi şi de a o solidariza nobil în smerenia şi preţuirea şi respectul şi recunoştinţa meritate faţă de un Rege adevărat, modest şi cuminte şi înţelept şi răbdător devotat în dragostea şi slujirea faţă de neamul nostru.

 • De ce lansează PSD
scenarii monarhice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce lansează PSD scenarii monarhice

  Lecţia numărul unu pe care PSD a învăţat-o în politică a fost diversiunea. Din decembrie 1989 şi până astăzi membrii acestei formaţiuni politice au excelat în a crea realităţi paralele, inclusiv conceptul statului paralel pe care îl vântură astăzi. Monarhia pesedistă este un concept asupra căruia trebuie să medităm, după cum spune Niculae Bădălău, preşedintele executiv al PSD.

 • PSD se joacă
de-a referendumul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD se joacă de-a referendumul

  Şi-au sacrificat ei, mai marii PSD-ului ziua de duminică, şi-au suflecat mânecile, au luau abacul, şi-au pus cotierele, au luat creionul chimic şi s-au apucat de făcut ceea ce sperau să fie calculele finale.

 • Monarhia nu (mai) poate salva România! O altă diversiune ordinară marca PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monarhia nu (mai) poate salva România! O altă diversiune ordinară marca PSD

  Horrible dictu (et auditu): nimic nu o poate salva! Dar, precum în bancul cu bătrânica pe care o treceau cu toţii strada, deşi ea nu voia, poate că nici nu e nevoie, ne-au salvat geografia şi istoria. Existăm, slavă Domnului, poate mai bine chiar decât o merităm! Cât despre monarhia constituţională, aceasta este o variantă pe cât de superioară republicii, pe atât de iluzorie. Din nefericire.

 • Monarhia salvează PSD. Tăriceanu şi Bădălău susţin un referendum pe tema monarhiei. Când ar avea loc acesta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monarhia salvează PSD. Tăriceanu şi Bădălău susţin un referendum pe tema monarhiei. Când ar avea loc acesta

  Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu,  susţin convocarea unui referendum pe tema monarhiei, în contextul simpatiei manifestate de români faţă de Casa Regală la funeraliile Regelui Mihai. Referendumul pentru monarhie ar putea fi convocat simultan cu referendumul pentru familia tradiţională. Revenirea la monarhie ar scuti PSD de prezidenţiale, alegeri pierdute în 2004, 2009 şi 2014.

 • Trăiască Regele, dar numai dacă a murit deja!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trăiască Regele, dar numai dacă a murit deja!

  Pentru cîteva zile de fast şi emoţie, budoarul istoric s-a deschis şi a scos la vedere seretele unei gramatici sufleteşti derutante: românismul. Traducerea acestei forme de viaţă şi gîndire nu e imposibilă dar îşi vătămează, de regulă, autorul.

 • Mintea românilor de pe urmă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mintea românilor de pe urmă

  Funeraliile regelui Mihai, al cărui model de comportament politic va rămâne intangibil, au scos la iveală o altă „calitate” a comunităţii noastre, gândirea retroactivă. După ce zeci de ani regele a fost respins, ignorat şi marginalizat, acum românii şi-au descoperit efuziunea monarhistă. Ceasul al doisprezecelea, la care se trezesc întotdeauna românii este, încă o dată, tardiv.

 • Spiritualitatea regală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spiritualitatea regală

  Moartea Majestăţii Sale Mihai I al României a prilejuit un val de emoţii şi regrete: ce ar fi fost dacă... Legitim şi deloc antidemocratic, s-a iţit întrebarea, chinuitoare pentru unii, cum de nu am binemeritat un alt destin după căderea comunismului. De ce?

 • Ion Iliescu faţă cu Regele Mihai sau despre republica postcomunistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Iliescu faţă cu Regele Mihai sau despre republica postcomunistă

  În primul discurs ţinut, în decembrie 1989, la TVR, Ion Iliescu a spus că Nicolae Ceauşescu „a întinat idealurile socialismului“. Cei mai mulţi au văzut în această afirmaţie, exprimată chiar în limbajul de lemn al ceauşismului, o dovadă a situării lui Iliescu pe poziţii comuniste.

 • Cîndva al României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cîndva al României

  E, oare, anonimatul cel mai crîncen de preferat nimbului veşted de deasupra marilor defăimaţi şi izgoniţi ai istoriei? Cine îşi pune o asemenea întrebare a cîntărit, în gînd, pietrele funerare aşezate, deopotrivă, la căpătîiul necunoscuţilor şi al regilor descoronaţi. Şi le-a găsit la fel de cenuşii. Abia apoi putem vorbi de Regele Mihai. Sincer, dacă avem curajul.

 • Dodon
monarhistul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dodon monarhistul

  Trecerea la cele eterne a unei personalităţi istorice de talia Regelui Mihai I de România nu putea să nu dea naştere unui adevărat consens naţional, poate unicul posibil în aceste zile de profundă dezbinare naţională.

 • DOCUMENTAR Cum ne-am petrecut sfârşitul monarhiei. Micaela Ghiţescu, fost deţinut politic: „S-au anulat toate revelioanele“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DOCUMENTAR Cum ne-am petrecut sfârşitul monarhiei. Micaela Ghiţescu, fost deţinut politic: „S-au anulat toate revelioanele“

  Anul acesta se împlinesc 70 de ani de când regimul monarhic a fost abolit şi a fost înlocuit, abuziv, cu cel comunist. România devenea republică şi odată cu acest moment îi dispăreau elitele, tradiţia, liniştea. „Venise vremea oamenilor fără personalitate“, spunea regele Mihai I. Să privim în trecut, aşadar, spre momentul zero al schimbării, şi să înţelegem.

 • Câştigul românilor la moartea Regelui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câştigul românilor la moartea Regelui

  Acum, odată cu moartea regelui, istoria interzisă are toate canalele deschise pentru a putea fi cunoscută de români, lucru care, în timp, le-ar putea schimba conştiinţele, mentalităţile, i-ar face să privească din altă perspectivă atât trecutul, cât mai ales viitorul. Dacă poporul ar fi cunoscut cu adevărat istoria României, altfel ar fi gândit şi total diferit şi-ar fi ales conducătorii ultimelor decenii.

 • Regele
Mihai al României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regele Mihai al României

  Încep aceste rânduri consacrate personalităţii Regelui Mihai cu un apel la propria-mi biografie. Am avut şi nefericirea, şi neşansa de a mă naşte şi de a-mi face studiile într-o Românie perfect, etanş comunizată. Printre ale cărei specificităţi negative se afla şi aceea de a-şi fi răstălmăcit şi rescris periodic şi la comandă istoria, de a fi făcut din ea un instrument cum nu se poate mai convenabil la îndemâna puternicilor zilei.

 • Regele Mihai, despărţirea imposibilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regele Mihai, despărţirea imposibilă

  Nu am scris niciodată despre Regele Mihai. O fac acum, pentru prima oară, după trecerea sa în Istorie. Am considerat că nu poţi scrie la modul prezent despre cineva care transcede timpul istoric în care suntem situaţi.