Stiri despre monarhie

  231 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Republica: moştenire, legitimitate şi viitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica: moştenire, legitimitate şi viitor

  La 71 ani de la instaurarea Republicii, avem nevoie de un restart, iar modelul francez este un bun exemplu de a crea A Treia Republică, inclusiv cu ajutorul familiei regale şi a monarhiştilor.

 • Victor Rebengiuc, la depunerea simbolului Coroanei Regele, în cadrul FNT: „Am fost, sunt şi voi rămâne până la sfârşit devotat monarhiei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Rebengiuc, la depunerea simbolului Coroanei Regele, în cadrul FNT: „Am fost, sunt şi voi rămâne până la sfârşit devotat monarhiei“

  Actorul Victor Rebengiuc, escortat de reprezentanţi ai Asociaţiei Tradiţia Militară, a depus, sâmbătă, în Sala „Memorie” a HUB-ului FNT (Hanul Gabroveni), Coroana Regală (copia fidelă a Coroanei de oţel) – simbolul puterii monarhice, care cu aproape un an în urmă îl însoţea pe Regele Mihai pe ultimul său drum.

 • Cine este doamna misterioasă care a stat în spatele principelui Nicolae la cununia religioasă. A părut să preia rolul mamei nepotului regelui Mihai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine este doamna misterioasă care a stat în spatele principelui Nicolae la cununia religioasă. A părut să preia rolul mamei nepotului regelui Mihai

  O doamnă îmbrăcată într-un costum violet, cu chipul ascuns parţial de o voaletă, a stârnit curiozitate în rândul celor prezenţi la cununia religioasă a fostului principe Nicolae cu Alina Binder. Doamna a stat în permanenţă alături de mire în biserică şi a părut că a preluat pentru acest moment special rolul mamei lui Nicolae.

 • M.S. Margareta, fiica Regelui Mihai, la 69 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  M.S. Margareta, fiica Regelui Mihai, la 69 de ani

  Într-o Românie tradiţională profund marcată de figura bărbatului dominant, autoritar şi impulsiv, de aproape 30 de ani femeile românce au în faţa ochilor un model de eleganţă, stil, rafinament, graţie şi feminitate. Un model de femeie devotată naţiunii, cauzelor sociale şi educaţionale, o personalitate cu o educaţie şi o experienţă de viaţă extrem de valoroasă.

 • Regele, comuniştii şi coroana!
Adevărata istorie a abdicării lui Mihai I
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regele, comuniştii şi coroana! Adevărata istorie a abdicării lui Mihai I

  La şapte decenii distanţă, destinul îşi arată ironia: ne aflăm în locul în care Mihai I a fost forţat să abdice, descendenţii Regelui sunt aici, reprezentanţii Statelor Unite, aliaţii Suveranului, sunt şi ei de faţă. Lipsesc însă complotiştii comunişti, pe care istoria i-a învins.

 • Însemnările unui octogenar (III)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Însemnările unui octogenar (III)

  Nu sunt monarhist, repet, dar nu pot să nu scot în lumină cu admiraţie virtutea funeraliilor naţionale regale de a răscoli sufletul unei ţări întregi şi de a o solidariza nobil în smerenia şi preţuirea şi respectul şi recunoştinţa meritate faţă de un Rege adevărat, modest şi cuminte şi înţelept şi răbdător devotat în dragostea şi slujirea faţă de neamul nostru.

 • De ce lansează PSD
scenarii monarhice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce lansează PSD scenarii monarhice

  Lecţia numărul unu pe care PSD a învăţat-o în politică a fost diversiunea. Din decembrie 1989 şi până astăzi membrii acestei formaţiuni politice au excelat în a crea realităţi paralele, inclusiv conceptul statului paralel pe care îl vântură astăzi. Monarhia pesedistă este un concept asupra căruia trebuie să medităm, după cum spune Niculae Bădălău, preşedintele executiv al PSD.

 • PSD se joacă
de-a referendumul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD se joacă de-a referendumul

  Şi-au sacrificat ei, mai marii PSD-ului ziua de duminică, şi-au suflecat mânecile, au luau abacul, şi-au pus cotierele, au luat creionul chimic şi s-au apucat de făcut ceea ce sperau să fie calculele finale.

 • Monarhia nu (mai) poate salva România! O altă diversiune ordinară marca PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monarhia nu (mai) poate salva România! O altă diversiune ordinară marca PSD

  Horrible dictu (et auditu): nimic nu o poate salva! Dar, precum în bancul cu bătrânica pe care o treceau cu toţii strada, deşi ea nu voia, poate că nici nu e nevoie, ne-au salvat geografia şi istoria. Existăm, slavă Domnului, poate mai bine chiar decât o merităm! Cât despre monarhia constituţională, aceasta este o variantă pe cât de superioară republicii, pe atât de iluzorie. Din nefericire.

 • Monarhia salvează PSD. Tăriceanu şi Bădălău susţin un referendum pe tema monarhiei. Când ar avea loc acesta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monarhia salvează PSD. Tăriceanu şi Bădălău susţin un referendum pe tema monarhiei. Când ar avea loc acesta

  Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu,  susţin convocarea unui referendum pe tema monarhiei, în contextul simpatiei manifestate de români faţă de Casa Regală la funeraliile Regelui Mihai. Referendumul pentru monarhie ar putea fi convocat simultan cu referendumul pentru familia tradiţională. Revenirea la monarhie ar scuti PSD de prezidenţiale, alegeri pierdute în 2004, 2009 şi 2014.

 • Trăiască Regele, dar numai dacă a murit deja!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trăiască Regele, dar numai dacă a murit deja!

  Pentru cîteva zile de fast şi emoţie, budoarul istoric s-a deschis şi a scos la vedere seretele unei gramatici sufleteşti derutante: românismul. Traducerea acestei forme de viaţă şi gîndire nu e imposibilă dar îşi vătămează, de regulă, autorul.

 • Mintea românilor de pe urmă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mintea românilor de pe urmă

  Funeraliile regelui Mihai, al cărui model de comportament politic va rămâne intangibil, au scos la iveală o altă „calitate” a comunităţii noastre, gândirea retroactivă. După ce zeci de ani regele a fost respins, ignorat şi marginalizat, acum românii şi-au descoperit efuziunea monarhistă. Ceasul al doisprezecelea, la care se trezesc întotdeauna românii este, încă o dată, tardiv.