Stiri despre management

  193 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Rolul bucătarului în sectorul turistic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rolul bucătarului în sectorul turistic

  Mi-am propus să vorbesc despre turism - manager dar să pun în valoare şi rolul bucătarului - cât de important este un bucătar în locul în care îşi desfăşoară activitatea.

 • Consilierii judeţeni au votat: spitalul judeţean va avea management privat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consilierii judeţeni au votat: spitalul judeţean va avea management privat

  Consilierii judeţeni au aprobat cu unanimitate de voturi proiectul de hotărâre pentru atribuirea contractului de management privat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Documentul prevede ca valoarea maximă a atribuire să fie în proporţie de 0,7% din bugetul unităţii medicale pe anul trecut.

 • Şeful TVR şi-a dat doctoratul la Iaşi . Vezi cum s-a descurcat UPDATE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeful TVR şi-a dat doctoratul la Iaşi . Vezi cum s-a descurcat UPDATE

  Alexandru Lăzescu a primit titlul de doctor în management luni, 23 aprilie, când a prezentat lucrarea de doctorat intitulată „Managementul grupurilor de tip holding în mass media şi comunicaţii". Membrii comisiei i-au dat calificativul foarte bine.

 • Incompetenţă de sute de milioane de euro la Casa de Pensii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Incompetenţă de sute de milioane de euro la Casa de Pensii

  Verificările făcute de Curtea de Conturi la Casa Naţională de Pensii au scos la iveală un management defectuos, soldat cu pierderi de peste 130 de milioane de euro, iar datoriile nerecuperate au depăşit 6 miliarde de euro.

 • Cine râvneşte la posturile de conducere din învăţământ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine râvneşte la posturile de conducere din învăţământ

  170 de cadre didactice din Sălaj s-au înscris online până luni, 5 martie, pentru a face parte din Corpul Naţional al Experţilor în Management Educaţional. Apartenenţa la acest corp le va da dreptul să participe, începând din acest an, la concursurile de ocupare a funcţiilor de director şi director adjunct în şcoli, dar şi la cele pentru inspectori şcolari.

 • Ar mai fi căzut banca Lehman Brothers dacă ar fi avut o femeie la conducere?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ar mai fi căzut banca Lehman Brothers dacă ar fi avut o femeie la conducere?

  Stilul de conducere al femeilor pare a fi mai potrivit pentru perioadele economice dificile, decât modul de conducere specific bărbaţilor. Cel puţin asta reiese dintr-un studiu realizat de psihologii Geoff Trickey şi So Yi Yeung, din Marea Britanie. Ar mai fi căzut oare marea bancă de investiţii americană Lehman Brothers (“Fraţii Lehman”) dacă dacă ar fi fost un fel de “Lehman Sisters” (adică “Surorile Lehman”)?

 • Reabilitarea Spitalului Judeţean, în pericol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reabilitarea Spitalului Judeţean, în pericol

  Blocajul continuu al bugetului de investiţii al Consiliului Judeţean Teleorman a dus la multiple complicaţii, legate de mai ales de cofinanţarea unor proiecte europene.

 • Cum aduci o firmă pe profit în numai trei luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum aduci o firmă pe profit în numai trei luni

  Adrian Volintiru a preluat în vară conducerea companiei industriale Vulcan din grupul Tender, pe care a readus-o pe plus după un an şi jumătate de pierderi. Fondată în 1904, Vulcan este o companie tradiţională pentru industria românească, fiind unul dintre cei mai mari producători de utilaje industriale, în special pentru domeniul petrolier şi energetic.

 • Standarde japoneze de management aplicate la Alba Iulia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Standarde japoneze de management aplicate la Alba Iulia

  Primăria Alba Iulia organizează vineri 14 octombrie 2011 evenimentul „Strălucire japoneză pentru oraşele României“, în vederea extinderii practicilor de management Kaizen deja existente în multe din companiile din România, la o scară mai largă, la nivel de oraş.

 • Controlul MAI la IPJ Călăraşi se finalizează mâine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Controlul MAI la IPJ Călăraşi se finalizează mâine

  Până pe 8 septembrie 2011, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, 17 funcţionari de la Ministerul Administraţiei şi Internelor vin zilnic pentru controlul tematic care a fost anunţat.

 • Bursă de 1500 de euro pentru cursuri de management
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bursă de 1500 de euro pentru cursuri de management

  Cei care doresc să câştige o serie de cursuri gratuite pentru obţinerea Certificatului Profesional de Management pot participa la concursul organizat de CODECS. Cei interesaţi pot să se înscrie la concurs pe LinkedIn până pe 26 septembrie.

 • Viitorii medici caută inspiraţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorii medici caută inspiraţie

  Actorul Mircea Albulescu le-a vorbit tinerilor despre profesie şi motivaţie. Timp de cinci săptămâni, 100 de studenţi ai Universităţii de Medicină „Carol Davila“ au participat la un program de educaţie în leadership, organizat de Fundaţia Leaders.

 • Ce face Guvernul ca să nu piardă fondurile UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce face Guvernul ca să nu piardă fondurile UE

  Executivul a transmis Comisiei Europene un plan de măsuri privind absorbţia banilor comunitari, pentru a nu risca retragerea fondurilor începând cu 2012. Deblocarea posturilor, salarii mari în Autorităţile de Management şi condiţii mai dure în contracte sunt soluţiile Guvernului pentru creşterea absorbţiei de fonduri.

 • Ce să nu spui la serviciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce să nu spui la serviciu

  O asistentă medicală angajată la o clinică de stat locală din Long Island, statul american New York, încă poartă pică managementului unităţii. Anul trecut, nu a putut să-şi ia liber la 30 iunie, când aniversa 35 de ani de căsnicie.

 • Cei 22 de ani de singurătate ai „gladiatorului“ Vorga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei 22 de ani de singurătate ai „gladiatorului“ Vorga

  Alexandru Vorga nu şi-a văzut niciodată părinţii şi fraţii. Reporterii „Adevărul” au mers acasă la familia Vorga pentru a vedea ce a pierdut şi ce a câştigat băiatul. „Casa de copii nu e acasă”, ne înştiinţa mai demult o campanie TV. Există însă tineri cărora familia nu le-a oferit nimic iar casa de copii - totul.

Modifică Setările