Stiri despre libertate de exprimare

  67 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Noua cenzură a extremei stângi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua cenzură a extremei stângi

  Îngenuncherea unor instituţii de presă cândva prestigioase în faţa noii cenzuri a extremei stângi pune în dificultate nu doar mass-media. Ci şi imperativul marginalizării rasismului şi antisemitismului - şi democraţia.

 • Analiză. Cum a ajuns să discrimineze politic instituţia antidiscriminare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiză. Cum a ajuns să discrimineze politic instituţia antidiscriminare

  Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării, structură aflată sub control parlamentar şi unde şapte din nouă membri sunt aproape de terminarea mandatului, a taxat dur mai mulţi politicieni din partea Puterii, inclusiv pe preşedintele Klaus Iohannis, în timp ce numeroşi PSD-işti au beneficiat de clemenţă.

 • Procurorul general al SUA: Suntem într-o perioadă similară cu zilele Bisericii
timpurii, când autorităţile romane îi obligau pe creştini să-si încalce
credinţele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Procurorul general al SUA: Suntem într-o perioadă similară cu zilele Bisericii timpurii, când autorităţile romane îi obligau pe creştini să-si încalce credinţele

  Săptămâna trecută, procurorul general al SUA, William Barr  a ţinut un discurs despre libertatea religioasă la Notre Dame Law School. Barr arată că unul dintre cele mai importante aspecte ale libertăţii religioase este libertatea de a-ţi transmite credinţa copiilor. Aici se dă una dintre bătăliile centrale ale acestor ani.

 • Românache, noul nostru zeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românache, noul nostru zeu

  Îl ştii. N-au cum să nu-l ştii. Te loveşti de el peste tot. Mai ales pe internet. Oriunde este prilej de gâlceavă, Românache apare prompt, are idei, are soluţii, poate gâdila pe burtă veşnicia lumii doar cu un deget. Este genial, este neasemuit de spiritual şi deţine numai şi numai adevăruri de nezdruncinat. El şi numai El. Cu E mare.

 • Cenzura în era ciberneticii şi nebunii periculoşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cenzura în era ciberneticii şi nebunii periculoşi

  În lumea oligarhiei de tip PSDist chestiunea libertăţii de exprimare şi opinie se rezolvă simplu. Dispare oferta televizunii independente. Dar şi netul a ajuns sub stare de asediu. Şi nu doar în est. Ce-i de făcut?

 • USR, acest nou PCR!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  USR, acest nou PCR!

  USR propune puşcărie de până la 10 ani pentru cei care răspândesc idei cu caracter comunist în spaţiul online. Formularea vagă poate duce la abuzuri!

 • Şcoala de Fake News (2)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoala de Fake News (2)

  Abordările precum cea a „orei de fake news“ ţin de un „paternalism luminat“ – care are, în fapt, drept obiectiv controlul libertăţii de exprimare, scriam în prima parte a acestui articol, publicată săptămâna trecută.

 • USR cere autorităţilor oprirea procesului de extrădare a jurnalistului turc: „Este inacceptabil ca un guvern european să dea curs cererii unui dictator”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  USR cere autorităţilor oprirea procesului de extrădare a jurnalistului turc: „Este inacceptabil ca un guvern european să dea curs cererii unui dictator”

  USR solicită autorităţilor române să oprească acţiunea de extrădare a jurnalistului turc, pe motiv că un astfel de gest ar demonstra abdicarea instituţiilor române de la drepturile fundamentale, precum cel la viaţă şi la libertatea de exprimare. Liderul senatorilor USR, Vlad Alexandrescu, a mai spus că este „incalificabil” ca „guvernul Dragnea-Dăncilă să pocnească din călcâie la cereri venite din partea unui dictator”.

 • Cinci ani de închisoare pentru un tânăr din Rusia care a făcut meme-uri despre religie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinci ani de închisoare pentru un tânăr din Rusia care a făcut meme-uri despre religie

  Autorităţile ruse au înregistrat până în prezent 762 de „crime extremiste”, multe dintre acestea reprezentând postări pe reţelele sociale. Într-o astfel de situaţie se află un student de 19 ani care urmează să facă până la cinci ani de închisoare pentru că a făcut mai multe meme-uri despre religie, relatează HRW (Human Rights Watch).

 • Cofetarul din Colorado şi „soţul“ nerecunoscut sau despre
două decizii istorice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cofetarul din Colorado şi „soţul“ nerecunoscut sau despre două decizii istorice

  În presa românească a trecut aproape neobservată ştirea că în Statele Unite s-a făcut în sfârşit dreptate în cazul cofetarului din Colorado care a refuzat să facă tortul pentru nunta a doi bărbaţi homosexuali. E o veste bună, una din puţinele veşti bune în ceea ce priveşte vechea şi buna noastră libertate de exprimare, ameninţată tot mai mult de noua şi proasta cenzură şi autocenzură ideologică.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Autist e PSD! Despre libertatea de exprimare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Autist e PSD! Despre libertatea de exprimare

  Ca fost psihiatru şi doctor în psihologie, nu îmi vine să cred ce rafinată a ajuns opinia publică din România, că grupuri diferite sar ca arse atunci cînd oamenii folosesc termeni psihologici cu scopul net de a se critica unii pe alţii:

 • Lider PNL: PSD reprimă libertatea de exprimare pe reţelele sociale. Dragi pesedişti, de ce vă temeţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lider PNL: PSD reprimă libertatea de exprimare pe reţelele sociale. Dragi pesedişti, de ce vă temeţi?

  Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, îi acuză pe cei din PSD că apelează la autorităţile publice pentru ca persoanele care promovează manifestaţii pe reţelele sociale să fie sancţionate. Potrivit liderului PNL, asemenea practici mai sunt întâlnite în regimuri care nu au nicio treabă cu valorile euro-atlantice, cum e cazul regimului de la Moscova, condus de Vladimir Putin.

 • Preamăritul Sân. O poveste distopică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preamăritul Sân. O poveste distopică

  Nimeni nu mai avea nicio scăpare. Cu atât mai mult cei care erau bănuiţi că nu ar adula Preamăritul Sân. Cu toţii, femei sau bărbaţi, erau târâţi în faţa uriaşului sân aflat în piaţa centrală a oraşului. Acolo, toţi trebuiau să se închine uriaşului Preamăritului Sân. Circulau tot felul de zvonuri despre o închisoare în afara oraşului, unde cei vinovaţi de hulă erau înfometaţi, torturaţi şi omorâţi în cele din urmă. O dictatură sângeroasă.

 • România,
condamnată la CEDO pentru nerespectarea libertăţii de exprimare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, condamnată la CEDO pentru nerespectarea libertăţii de exprimare

  Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit că România i-a încălcat dreptul la liberă exprimare jurnalistei Feri Predescu, din Constanţa, condamnată în 2007 de o instanţă din România pentru că l-a criticat pe primarul Radu Mazăre într-o emisiune televizată.

 • De ce ura îşi are limitele ei... legale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ura îşi are limitele ei... legale

  La 1928, Oliver Wendell Holmes Jr., pe atunci judecător al Curţii Supreme a SUA, afirma că într-o societate liberă trebuie să protejăm „nu numai exprimarea liberă a celor care sunt de acord cu noi, ci şi libertatea pentru gîndul pe care îl detestăm”. Cu aproape jumătate de secol mai tîrziu, Curtea de la Strasbourg explica clar nevoia de a proteja sub umbrela libertăţii de exprimare şi acele formulări care „ofensează, şochează sau deranjează”.

 • Informaţiile de interes public ar putea fi, din nou, contra-cost în Primăria Bacău: „Cosmin Necula vrea să reintroducă taxele pentru informaţii publice“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Informaţiile de interes public ar putea fi, din nou, contra-cost în Primăria Bacău: „Cosmin Necula vrea să reintroducă taxele pentru informaţii publice“

  Aleşii din Consiliul Local Bacău au fost puşi în faţa unui proiect asumat de primarul Cosmin Necula, pentru modificarea unei hotărâri mai vechi referitoare la inserarea greşită în cuprinsul acesteia a valorii de 20, în loc 19% la TVA. Hotărârea afecta valoarea mai multor taxe. Ba mai mult, într-o anexă era reintrodusă taxa de 5 lei pentru fiecare pagină de informaţii de interes public.

 • Obiectaţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obiectaţi?

  Sînt un mare apărător al minorităţilor. De pildă, nu am nimic împotriva căsătoriilor homosexuale, dacă ambii parteneri sînt fumători. Mă bucur că, în sfîrşit, sîntem de acord: da, e discriminare să crezi că două persoane se pot căsători numai dacă sînt bărbat şi femeie.

 • Federica Mogherini: UE îşi reafirmă hotărârea de a promova libertatea de exprimare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Federica Mogherini: UE îşi reafirmă hotărârea de a promova libertatea de exprimare

  UE îşi reafirmă hotărârea de a sprijini libertatea de opinie şi de exprimare ca drepturi care trebuie exercitate oriunde, pe baza principiilor egalităţii şi nediscriminării, prin orice mijloace de comunicare şi fără a ţine seama de frontiere, a declarat înalta reprezentantă pentru afaceri externe şi politică de securitate, vicepreşedinta Comisiei Europene, Federica Mogherini, cu ocazia Zilei Internaţionale a Libertăţii Presei, transmite IPN.

 • No to racism!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  No to racism!

  Pe toate canalele de televiziune, presupun că şi pe internet, este difuzat zilnic apelul în mai multe limbi provenit din lumea sportului reprodus în titlul însemnărilor mele de azi: nu rasismului!

 • Domnule
preşedinte, aveţi libertatea de exprimare pe care aţi apărat-o! Copiii sunt
târâţi în războiul media
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnule preşedinte, aveţi libertatea de exprimare pe care aţi apărat-o! Copiii sunt târâţi în războiul media

  Domnule preşedinte, ajunge cu joaca de-a preşedintele. V-am înţeles un an şi ceva. Nu mai avem răbdare. În fond, e vorba de vieţile noastre. Zilele trec ca un fum. Imposibil să nu aveţi sentimentul acesta, mai ales de când aveţi o agendă de preşedinte de ţară. Declaraţiile d-voastră de săptămână trecută au alimentat nu doar nemulţumirea românilor, ci au hrănit războiul urii practicat de trustul Intact.

 • Ura faţă de „Antene“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ura faţă de „Antene“

  Ca în toate comunităţile primitive şi nouă ne place să ne împărţim între „noi” şi „ei”, pe bază de distincţii totemice. Noi boierii, ei oierii. Noi cinstiţii, ei hoţii. Noi cei buni, ei cei răi. Noi cei care avem dreptate, ei cei care nu au niciodată dreptate. Ziarişti „buni” şi ziarişti răi. Grupul „care ne trebuie” şi concetăţeni care „nu ne trebuie”. Intelectualii tineri şi frumoşi, împotriva bătrânilor care se uită la Antene.

 • Liviu
Dragnea sau dorinţa de a pune lacăt pe computer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Dragnea sau dorinţa de a pune lacăt pe computer

  La data de 21 octombrie 2015 publicam pe adevărul.ro editorialul intitulat „Liviu Dragnea, între Nicolae Ceauşescu şi Mihail Gorbaciov“. Textul respectiv apărea la scurtă vreme după încheierea lucrărilor Congresului PSD.

 • Miliţienii drepturilor omului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miliţienii drepturilor omului

  De când scriu în mediul online şi am ieşit din turnul de fildeş al „Academiei” am fost etichetat în fel şi chip. De la filosemit vândut lui Soros la antisemit, de la marxist nostalgic după Ceauşescu la neoliberal. Injuriile şi atacurile la persoană nici nu le contabilizez. Cu toate acestea, consider că legislaţia privind „defăimarea socială” este excesivă.

 • Să reglementăm bârfa – sau despre cenzură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să reglementăm bârfa – sau despre cenzură

  Singura raţiune a existenţei „Legii Antidefăimării” este aceea de a construi cadrul necesar pentru intimidare şi suprimare a libertăţii de exprimare. Complimentele mele Liviu Dragnea, complimentele mele PSD – încă un asalt la adresa libertăţilor noastre!

Modifică Setările