Stiri despre libertate de exprimare

  62 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Românache, noul nostru zeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românache, noul nostru zeu

  Îl ştii. N-au cum să nu-l ştii. Te loveşti de el peste tot. Mai ales pe internet. Oriunde este prilej de gâlceavă, Românache apare prompt, are idei, are soluţii, poate gâdila pe burtă veşnicia lumii doar cu un deget. Este genial, este neasemuit de spiritual şi deţine numai şi numai adevăruri de nezdruncinat. El şi numai El. Cu E mare.

 • Cenzura în era ciberneticii şi nebunii periculoşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cenzura în era ciberneticii şi nebunii periculoşi

  În lumea oligarhiei de tip PSDist chestiunea libertăţii de exprimare şi opinie se rezolvă simplu. Dispare oferta televizunii independente. Dar şi netul a ajuns sub stare de asediu. Şi nu doar în est. Ce-i de făcut?

 • USR, acest nou PCR!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  USR, acest nou PCR!

  USR propune puşcărie de până la 10 ani pentru cei care răspândesc idei cu caracter comunist în spaţiul online. Formularea vagă poate duce la abuzuri!

 • Şcoala de Fake News (2)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoala de Fake News (2)

  Abordările precum cea a „orei de fake news“ ţin de un „paternalism luminat“ – care are, în fapt, drept obiectiv controlul libertăţii de exprimare, scriam în prima parte a acestui articol, publicată săptămâna trecută.

 • USR cere autorităţilor oprirea procesului de extrădare a jurnalistului turc: „Este inacceptabil ca un guvern european să dea curs cererii unui dictator”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  USR cere autorităţilor oprirea procesului de extrădare a jurnalistului turc: „Este inacceptabil ca un guvern european să dea curs cererii unui dictator”

  USR solicită autorităţilor române să oprească acţiunea de extrădare a jurnalistului turc, pe motiv că un astfel de gest ar demonstra abdicarea instituţiilor române de la drepturile fundamentale, precum cel la viaţă şi la libertatea de exprimare. Liderul senatorilor USR, Vlad Alexandrescu, a mai spus că este „incalificabil” ca „guvernul Dragnea-Dăncilă să pocnească din călcâie la cereri venite din partea unui dictator”.

 • Cinci ani de închisoare pentru un tânăr din Rusia care a făcut meme-uri despre religie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinci ani de închisoare pentru un tânăr din Rusia care a făcut meme-uri despre religie

  Autorităţile ruse au înregistrat până în prezent 762 de „crime extremiste”, multe dintre acestea reprezentând postări pe reţelele sociale. Într-o astfel de situaţie se află un student de 19 ani care urmează să facă până la cinci ani de închisoare pentru că a făcut mai multe meme-uri despre religie, relatează HRW (Human Rights Watch).

 • Cofetarul din Colorado şi „soţul“ nerecunoscut sau despre
două decizii istorice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cofetarul din Colorado şi „soţul“ nerecunoscut sau despre două decizii istorice

  În presa românească a trecut aproape neobservată ştirea că în Statele Unite s-a făcut în sfârşit dreptate în cazul cofetarului din Colorado care a refuzat să facă tortul pentru nunta a doi bărbaţi homosexuali. E o veste bună, una din puţinele veşti bune în ceea ce priveşte vechea şi buna noastră libertate de exprimare, ameninţată tot mai mult de noua şi proasta cenzură şi autocenzură ideologică.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Autist e PSD! Despre libertatea de exprimare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Autist e PSD! Despre libertatea de exprimare

  Ca fost psihiatru şi doctor în psihologie, nu îmi vine să cred ce rafinată a ajuns opinia publică din România, că grupuri diferite sar ca arse atunci cînd oamenii folosesc termeni psihologici cu scopul net de a se critica unii pe alţii:

 • Lider PNL: PSD reprimă libertatea de exprimare pe reţelele sociale. Dragi pesedişti, de ce vă temeţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lider PNL: PSD reprimă libertatea de exprimare pe reţelele sociale. Dragi pesedişti, de ce vă temeţi?

  Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, îi acuză pe cei din PSD că apelează la autorităţile publice pentru ca persoanele care promovează manifestaţii pe reţelele sociale să fie sancţionate. Potrivit liderului PNL, asemenea practici mai sunt întâlnite în regimuri care nu au nicio treabă cu valorile euro-atlantice, cum e cazul regimului de la Moscova, condus de Vladimir Putin.

 • Preamăritul Sân. O poveste distopică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preamăritul Sân. O poveste distopică

  Nimeni nu mai avea nicio scăpare. Cu atât mai mult cei care erau bănuiţi că nu ar adula Preamăritul Sân. Cu toţii, femei sau bărbaţi, erau târâţi în faţa uriaşului sân aflat în piaţa centrală a oraşului. Acolo, toţi trebuiau să se închine uriaşului Preamăritului Sân. Circulau tot felul de zvonuri despre o închisoare în afara oraşului, unde cei vinovaţi de hulă erau înfometaţi, torturaţi şi omorâţi în cele din urmă. O dictatură sângeroasă.

 • România,
condamnată la CEDO pentru nerespectarea libertăţii de exprimare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, condamnată la CEDO pentru nerespectarea libertăţii de exprimare

  Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit că România i-a încălcat dreptul la liberă exprimare jurnalistei Feri Predescu, din Constanţa, condamnată în 2007 de o instanţă din România pentru că l-a criticat pe primarul Radu Mazăre într-o emisiune televizată.

 • De ce ura îşi are limitele ei... legale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ura îşi are limitele ei... legale

  La 1928, Oliver Wendell Holmes Jr., pe atunci judecător al Curţii Supreme a SUA, afirma că într-o societate liberă trebuie să protejăm „nu numai exprimarea liberă a celor care sunt de acord cu noi, ci şi libertatea pentru gîndul pe care îl detestăm”. Cu aproape jumătate de secol mai tîrziu, Curtea de la Strasbourg explica clar nevoia de a proteja sub umbrela libertăţii de exprimare şi acele formulări care „ofensează, şochează sau deranjează”.