A murit Florin Brătescu, primul crainic bărbat al Televiziunii Române: „Fiind unic, era normal ca lumea să mă indrăgească“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Brătescu, cu o carieră de 50 de ani în televiziune, a murit în noaptea de marți spre miercuri la vârsta de 90 de ani. 

Florin Brătescu a fost realizatorul celebrei emisiuni Reflector, de la TVR, una dintre primele emisiuni de anchetă din istoria televiziunii din ţara noastră.  Emisiunea Reflector a fost cea mai faimoasa emisiune ancheta a Televiziunii Romane. Prima difuzare a avut loc pe data de 27/01/1967.

„Cel mai bucuros am fost când am inceput să realizez o emisiune care a avut foarte mare succes la public, «Reflector», pe care am lansat-o, iar cea mai tristă a fost ziua in care nu mi s-a mai permis să fac această emisiune. Era pentru prima dată când se puteau realiza nişte accente critice la adresa celor mari. Am avut intotdeauna aderenţa foarte mare a telespectatorilor. Am fost foarte bine primit, pentru că am fost primul crainic al Televiziunii Române. Oamenii considerau că, fiind primul crainic bărbat, aşa trebuie să se comporte un bărbat. Au luat de bună şi stângăciile inerente începutului şi, in contextul evoluţiei, apărând seară de seară, fiind unic, era normal ca lumea să mă indrăgească. Nu aveau pe altcineva pe cine“, povestea el într-un interviu mai vechi.

Florin Brătescu a fost cel care a înfiinţat, împreună cu profesorul Dan Voiculescu, postul de televiziune Antena 1, prima televiziune privată cu capital românesc. 

Florin Brătescu a murit Sursa foto QMagazine
Florin Brătescu a murit Sursa foto QMagazine

De-a lungul anilor, a fost model pentru mai multe generaţii de jurnalişti şi a contribuit decisiv la îmbunătăţirea libertăţii de exprimare în România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite