Stiri despre ion diacov

  26 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ion Diacov: Banii din furtul miliardului nu vor mai reveni în haznaua statului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Diacov: Banii din furtul miliardului nu vor mai reveni în haznaua statului

  Fostul procuror-şef al municipiului Chişinău Ion Diacov consideră că banii care au fost fraudaţi în cazul furtului miliardului nu vor mai reveni niciodată în haznaua statului. Fostul procuror susţine că nu va fi stabilit niciodată nici adevărul despre „furtul secolului” pentru că nu există voinţă, transmite IPN.

 • Ion Diacov: De dosarul privind frauda bancară se vor ocupa foşti procurori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Diacov: De dosarul privind frauda bancară se vor ocupa foşti procurori

  Fostul procuror al municipiului Chişinău Ivan Diacov declară că procurorii care se ocupau de dosarul privind frauda din sistemul bancar vor fi înlocuiţi. Potrivit lui, de dosarul respectiv de rezonanţă se vor ocupa oameni din afara sistemului Procuraturii, mai exact, foşti procurori. Ivan Diacov susţine că actualmente se poartă discuţii cu foştii procuror şi se caută soluţii pentru a-i încadra din nou în sistem, transmite IPN.

 • Ion Diacov: Am votat pentru un Chişinău lipsit de corupţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Diacov: Am votat pentru un Chişinău lipsit de corupţie

  Ion Diacov, candidatul Partidului Politic Partidul Nostru la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, a votat pentru un oraş lipsit de corupţie. După ce şi-a exprimat dreptul la vot, candidatul a spus că „primarul Chişinăului este persoana care poate pune punct corupţiei în capitală”, transmite IPN.

 • Ion Diacov: Vin la Primărie să lupt cu crima organizată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Diacov: Vin la Primărie să lupt cu crima organizată

  Candidatul „Partidului Nostru” la şefia Capitalei, Ivan Diacov, spune că vine la Primărie să lupte cu crima organizată şi să ofere o viaţă mai bună, onestă şi liniştită chişinăuienilor. Potrivit lui, suntem cu toţii martori că în ultimii ani în Primărie „s-a cuibărit o mafie” care a împărţit pe placul ei bunurile publice. Declaraţiile au fost făcute la dezbaterile publice „Doar unul din mulţi: cine şi de ce?”, organizate de Agenţia de presă IPN.

 • Cine este Ion Diacov, candidat la funcţia de primar de Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine este Ion Diacov, candidat la funcţia de primar de Chişinău

  Ion Diacov candidează la funcţia de primar general al municipiului Chişinău din partea Partidului Politic „Partidul Nostru”. Sloganul de campanie al candidatului este: „Salvăm Chişinăul împreună”. Alegerea sloganului este motivată prin faptul că „oraşul a devenit una dintre cele mai delăsate localităţi urbane din ţară”.

 • Ion Diacov, despre dorinţa lui Andrei Năstase de a deveni procuror general: El gândeşte la fel ca Vlad Plahotniuc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Diacov, despre dorinţa lui Andrei Năstase de a deveni procuror general: El gândeşte la fel ca Vlad Plahotniuc

  Fostul procuror al municipiului Chişinău Ion Diacov consideră că ministrul de Interne, Andrei Năstase, are un lucru în comun cu ex-preşedintele PDM Vlad Plahotniuc, şi anume faptul că cei doi ar gândi la fel. Afirmaţia a fost făcută în contextul dezvăluirilor lui Andrei Năstase, care a spus că şi-a dorit să devină procuror general, înainte de a ajunge în funcţia de ministru.

 • Ex-procurorul Ion Diacov, dezvăluiri despre cum ministrul de Interne, Dorin Recean, i-a cerut să deschidă un dosar penal pe numele lui Andrei Tranga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ex-procurorul Ion Diacov, dezvăluiri despre cum ministrul de Interne, Dorin Recean, i-a cerut să deschidă un dosar penal pe numele lui Andrei Tranga

  Fostul procuror al municipiului Chişinău, Ion Diacov, susţine că, acum cinci ani în urmă, ministrul de Interne de atunci, Dorin Recean, i-a cerut să deschidă un dosar pe numele omului de afaceri Andrei Tranga, proprietarul lanţului de restaurante „La Plăcinte” şi „Andys Pizza”. Declaraţia a fost făcută vineri, 10 mai, la două săptămâni de la reţinerea lui Andrei Tranga într-un dosar penal deschis pentru şantaj.

 • Ion Diacov: Este nevoie de voinţă politică pentru a avea stat de drept
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Diacov: Este nevoie de voinţă politică pentru a avea stat de drept

  Republica Moldova nu a reuşit să devină un stat de drept. Afirmaţia a fost făcută pentru Radio Europa Liberă de fostul procuror-şef al municipiului Chişinău, Ion Diacov. Potrivit acestuia, în cei aproape 30 de ani de când Republica Moldova şi-a căpătat independenţa, nu s-a mers spre edificarea statului de drept,  ci s-a obţinut în schimb vrajbă, mizerie, înverşunare, sfadă, de toate cele negative, numai nu lucruri pozitive.

 • Ex-procurorul Ion Diacov explică de ce banii furaţi din sistemul bancar încă nu sunt recuperaţi: Cei care au fost implicaţi în furt sunt la putere sau pe lângă putere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ex-procurorul Ion Diacov explică de ce banii furaţi din sistemul bancar încă nu sunt recuperaţi: Cei care au fost implicaţi în furt sunt la putere sau pe lângă putere

  Fostul procuror şef al Chişinăului Ion Diacov susţine că nu se doreşte recuperarea banilor furaţi din sistemul bancar atât timp cât cei care au fost, într-o formă sau alta implicaţi în acest furt, sunt la putere sau pe lângă putere şi nimănui nu-i este convenabil să rezolve acest caz, transmite IPN cu referire la Europe Liberă.

 • Foşti procurori, despre reforma Procuraturii: Instituţia continuă să fie un instrument în mâna politicienilor pentru a se răfui cu oponenţii incomozi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Foşti procurori, despre reforma Procuraturii: Instituţia continuă să fie un instrument în mâna politicienilor pentru a se răfui cu oponenţii incomozi

  Reforma Procuraturii nu a eliberat instituţia de sub influenţa politicului şi nici nu a asigurat independenţa procurorilor. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV 7, transmite IPN. Pe de altă parte, reprezentanţii coaliţiei de guvernare consideră că reforma se află la început, iar implementarea ei va da rezultate.

 • Scrisoarea unui procuror către Vlad Plahotniuc. Investigaţie RISE Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoarea unui procuror către Vlad Plahotniuc. Investigaţie RISE Moldova

  RISE Moldova a publicat o scrisoare clasificată „strict confidenţial” a procurorului Ion (Ivan) Diacov către Vladimir Plahotniuc, scrisoare în care magistratul încearcă să-i explice omului de afaceri mai multe neînţelegeri. RISE Moldova apreciază că acest document demonstrează subordonarea directă a procurorilor în faţa lui Vladimir Plahotniuc.

 • VIDEO Procurorul Capitalei, nemulţumit de activitatea unor judecători. „Ei trebuie traşi la răspundere penală”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Procurorul Capitalei, nemulţumit de activitatea unor judecători. „Ei trebuie traşi la răspundere penală”

  Procurorul mun. Chişinău cere respectarea apelului făcut de preşedintele Nicolae Timofti prin care se cere demisia şi anchetarea persoanelor corupte din sistemul justiţiei. Ion Diacov spune că „sistemul” trebuie curăţat urgent de corupţi şi înlocuiţi cu oameni oneşti prin „măsuri radicale”. Acesta a prezentat mai multe cazuri în care anumiţi judecători i-ar fi favorizat pe mai mulţi infractori condamnaţi pentru diverse crime.

 • Procurorul municipiului Chişinău: Dacă cei din justiţie nu se reformează, atunci îi va reforma strada
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Procurorul municipiului Chişinău: Dacă cei din justiţie nu se reformează, atunci îi va reforma strada

  Procurorul municipiului Chişinău, Ion Diacov, este total revoltat de felul în care funcţionează justiţia din Republica Moldova şi cere eliminarea tututor corupţilor din sistem pentru o reformare reală a justiţiei. În timpul unei conferinţe de presă Diacov a prezentat un caz în care câţiva judecători l-au eliberat pe un infractor deosebit de periculos judecat pentru trafic de droguri, în timp ce aveau suficiente probe pentru a-l condamna.

 • Diacov dezvăluie cine era dorit procuror european în Republica Moldova. „Noua lege va distruge Procuratura”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diacov dezvăluie cine era dorit procuror european în Republica Moldova. „Noua lege va distruge Procuratura”

  Procurorul municipiului Chişinău, Ion Diacov, susţine că noua lege privind Procuratura, care urmează să fie votată în lectura a doua de către Parlament, va distruge acest sistem, iar implementarea acesteia va avea consecinţe catastrofale. Reprezentanţii Procuraturii Generale au răspuns acuzaţiilor, declarând că această lege a fost avizată pozitiv de Comisia de la Veneţia.

 • 10.000 de
consumatori de droguri în Republica Moldova. Flagelul se extinde
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10.000 de consumatori de droguri în Republica Moldova. Flagelul se extinde

  Procurorul municipiului Chişinău, Ion Diacov, a declarat că cea mai gravă problemă pe care o are acum societatea moldovenească este consumul de droguri de către tineri, iar angajaţii organelor de drept fie îi protejează, fie ei înşişi sunt implicaţi în traficul de droguri. Declaraţia fost făcută în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

 • Dosarul „Cubreacov“ a fost închis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dosarul „Cubreacov“ a fost închis

  Procuratura municipiului Chişinău a închis dosarul penal intentat pe faptul răpirii, în anul 2002, a  fostului deputat Vlad Cubreacov. Informaţia a fost confirmată de către procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin.

 • Corneliu Gurin s-a trezit peste noapte procuror general
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corneliu Gurin s-a trezit peste noapte procuror general

  Deputaţii democraţi, liberal-democraţi şi cinci neafiliaţi l-au votat ieri pe Corneliu Gurin la şefia Procuraturii Generale. Juriştii spun că acesta nu prea are idee cum funcţionează sistemul procuraturii.

 • Ministrul Culturii scos curat de procurori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Culturii scos curat de procurori

  Boris Focşa nu a condus în stare de ebrietate, nu a fost beat şi nici nu a încercat să influenţeze agenţii de circulaţie care l-au dus la sediul Poliţiei Rutiere pe consilierul său, Dumitru Acriş.