Stiri despre fascism

  89 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum se naşte fascismul VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se naşte fascismul VIDEO

  Prin filmul său „Atelierul“, reputatul regizor francez Laurent Cantet avertizează asupra faptului că problemele prea multă vreme nerezolvate şi ignorate de politicieni ale societăţii occidentale pot fi baza unor soluţii radicale ad-hoc, ale unor persoane altfel de bună-credinţă.

 • Războiul cultural din Europa şi umbra lui Hitler (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul cultural din Europa şi umbra lui Hitler (I)

  La 73 de ani de la încheierea celui de-a Doilea Război Mondial şi la peste 60 de ani de la fondarea Comunităţii Economice Europene, precursoarea actualei UE, tema celui de-al Doilea Război Mondial rămâne constantă, şi uneori răbufneşte la suprafaţă în Europa. Adesea, tema războiului este utilizată ca argument în dezbateri politice fără nicio legătură cu marea conflagraţie mondială.

 • Cum a ajuns Memorialul Victimelor Holocaustului platou de filmare
pentru formaţii muzicale VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a ajuns Memorialul Victimelor Holocaustului platou de filmare pentru formaţii muzicale VIDEO

  Memorialul Victimelor Holocaustului, aflat în centrul Capitalei, a fost folosit ca decor în mai multe videoclipuri muzicale. Alexandru Florian, directorul Institutului „Elie Wiesel“ care administrează memorialul, a declarat pentru „Adevărul“ că artiştii nu au avut acordul instituţiei pentru a filma, iar de vină sunt paznicii monumentului.

 • Extremismul în modă: criminalul erou, ajuns vedetă pe tricou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extremismul în modă: criminalul erou, ajuns vedetă pe tricou

  Zelea Codreanu strigă „Prezent!“ la Charlottesville, SUA, Lenin îndeamnă sfătos şi apăsat, în limbajul capitaliştilor marshallizaţi, „To learn, to learn, to learn“, în timp ce Che Guevara priveşte aspru spre un orizont nevăzut, nebănuit, nefast. Sunt doar câteva dintre personajele care apar astăzi pe accesoriile şi hainele tinerilor din lumea liberă. Idealizarea şi romantizarea anti-eroilor istoriei începe, subtil, de aici.

 • Om sau animal? VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Om sau animal? VIDEO

  A, FRICA! Ca în mai toate filmele sale, şi în „Safari“ regizorul austriac Ulrich Seidl face o critică a machismului care distruge civilizaţia occidentală, a „omului alb“, alegându-şi de data aceasta ca subiect vânătoarea de „trofee“ în deşertul sud-african.

 • Trumpismul şi virusul american al rasismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trumpismul şi virusul american al rasismului

  Xenofobia din discursul populismului naţionalist susţinut de către administraţia Trump trebuie văzută în legătură cu lunga şi nefericita istorie a rasismului american. Întoarcerea „naţionalismului alb” în politicile noii administraţii de la Casa Albă şi promovarea unor strategii cu caracter naţionalist pot avea efecte negative pe termen lung.

 • In Trump we Trust, sau despre trumpizare şi efectele trumpismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  In Trump we Trust, sau despre trumpizare şi efectele trumpismului

  Suntem „Martorii Erei Trump”. Pe 20 ianuarie 2017, Donald Trump, multimiliardarul multimedia, va deveni în mod oficial preşedintele Statelor Unite. Al patruzeci şi cincilea preşedinte american marchează o nouă eră în istoria politică a lumii. Nu e doar o nouă administraţie a SUA, ci este şi o nouă epocă în politica globală, în care destinele umanităţii pot fi schimbate definitiv. Ce este „trumpismul” şi ce presupune „trumpizarea”?

 • ANALIZĂ George Friedman: Naţionalismul e în creştere, nu fascismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ George Friedman: Naţionalismul e în creştere, nu fascismul

  Recent, au apărut mai multe articole şi declaraţii care afirmă că fascismul este în creştere în Europa şi că Donald Trump este un exemplu american de fascism. Aceasta este o denaturare a unui fenomen foarte real. Statul naţional se reafirmă drept principalul vehicul al vieţii politice.

 • Cât de europeană este Europa noastră?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de europeană este Europa noastră?

  Tot mai mulţi europeni de oră recentă ridică vocea împotriva Vestului „decadent”, împotriva unei „Europe slabe”. La noi, exced supăraţii pe multiculturalism, ridicoli într-o ţară în care minorităţile reprezintă sub 10% din populaţie. Aceşti vajnici apărători ai „valorilor europene” se grăbesc să acuze liderii din Germania sau din Franţa pentru „criza” lor morală şi politică. De fapt, care sunt valorile Europei?

 • Povestea gălăţeanului care a avut curajul să se ridice împotriva dictaturii regelui Carol al II-lea. Era cunoscut drept un mare economist al lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea gălăţeanului care a avut curajul să se ridice împotriva dictaturii regelui Carol al II-lea. Era cunoscut drept un mare economist al lumii

  Preocupat în mod deosebit de problemele de politică socială, gălăţeanul Virgil Magdearu s-a remarcat de-a lungul vieţii ca redactor-şef al unor reviste economice. Nu a fost de acord cu liberalii, cu fraţii Brătianu, devenind un membru de vază al Ţărăniştilor, dar şi unul dintre cei mai cunoscuţi economişti români la nivel internaţional.

 • Controversa antisemitismului lui Nae Ionescu, din prefaţa la cartea lui Mihail Sebastian, a ajuns, după 80 de ani, în Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Controversa antisemitismului lui Nae Ionescu, din prefaţa la cartea lui Mihail Sebastian, a ajuns, după 80 de ani, în Marea Britanie

  Sub titlul „«Îmi este ruşine să fiu trist»: remarcabila poveste a unui student evreu în România anilor 1920“, scriitorul britanic Paul Bailey publică, în „The Guardian“, o cronică amplă a volumului lui Mihail Sebastian „De două mii de ani“, apărut în ediţia originală cu o prefaţă antisemită semnată de Nae Ionescu, ceea ce va face din Sebastian, paradoxal, ţinta ideologilor de stânga şi de dreapta, deopotrivă.