Stiri despre dracula

  261 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum a ajuns Vlad Ţepeş cel mai sângeros domnitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a ajuns Vlad Ţepeş cel mai sângeros domnitor

  Vlad Tepes - Dracula a ocupat tronul Tarii Românesti în trei rânduri: 1448, 1456-1462 si 1476. Luând domnia într-un moment de grava criza interna si de decadere a statului muntean pe plan international, situatie generata de îndelungatele lupte interne dintre gruparile Draculestilor si Danestilor, Tepes a promovat în interior o politica autoritara destinata refacerii puterii centrale, iar pe plan extern a angajat Tara Româneasca în

 • The Economist: Neglijenţă şi construcţii de mântuială la Mănăstirea Snagov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  The Economist: Neglijenţă şi construcţii de mântuială la Mănăstirea Snagov

  După ce au apreciat intenţia Elenei Udrea, în calitate de ministru al Turismului, de a folosi imaginea lui Dracula pentru promovarea turistică a României, ziariştii publicaţiei "The Economist" au criticat tentativa eşuată a autorităţilor de a transforma Mănăstirea Snagov, presupusul loc de înmormântare a lui Vlad Ţepeş, într-un obiectiv demn de vizitat pe harta cultural-turistică a împrejurimilor bucureştene.

 • România şi-a prezentat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România şi-a prezentat "frunza" la Madrid

  Membrii ai Ministerului de Dezvoltare Regională şi Turism din România au prezentat astăzi la Madrid noul brand de ţară cu care se va promova în Spania, pentru că, conform acestora, piaţa turistică naţională este "foarte importantă" pentru România, scrie Europa Press.

 • Bistriţa: Vampiriţe în luna de miere şi bătrâni de 80 de ani au venit la Dracula de Halloween
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bistriţa: Vampiriţe în luna de miere şi bătrâni de 80 de ani au venit la Dracula de Halloween

  Peste 8000 de kilometri, două zile în avion, patru zile în autocar, mai multe hoteluri, ghizi, dar mai ales multă distracţie. Aşa poate fi descris în câteva cuvinte DraculaTour to Transilvania. 50 de americani de toate vârstele, au petrecut anul acesta sfârşitul lunii octombrie în Transilvania. Punctul culminant al excursiei a fost petrecerea de Halloween de la Castelul lui Dracula din pasul Tihuţa.

 • Braşov: Petrecerea de Halloween continuă la Castelul Bran
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Braşov: Petrecerea de Halloween continuă la Castelul Bran

  Contele, împreună cu ielele, care vă vor ameţi cu dansul lor, vă aşteaptă la Castelul Bran, cu vin sângeriu. Petrecerea începe de la ora 20.00 şi se încheie la ora 3.00 dimineaţa, când se va rupe vraja.

 • Halloween de poveste în „patria lui Dracula“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Halloween de poveste în „patria lui Dracula“

  Recitaluri live, mese îmbelşugate şi spectacole „horror“ sunt doar câteva dintre ingredientele menite să dea culoare Halloweenului, sărbătorit în staţiunile braşovene. Povestea lui Dracula adună aici, an de an, mii de turişti care vor să intre în atmosfera specifică sărbătorii.

 • Dracula şi frunza de brand
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dracula şi frunza de brand

  Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului dă banii pe frunze când Dracula le bate la uşă. Responsabilii cu brandul de ţară vor să schimbe una dintre puţinele asocieri care nu au conotaţii negative referitoare la ţara noastră, mitul lui Dracula.

 • VIDEO Dacre Stoker, scriitor: „Bram Stoker nu l-a ucis pe contele Dracula“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Dacre Stoker, scriitor: „Bram Stoker nu l-a ucis pe contele Dracula“

  După 112 ani de la apariţia legendarului roman „Dracula“, stră-strănepotul lui Bram Stoker duce mai departe mitul, într-o carte disponibilă acum şi în România. Editura Humanitas Fiction publică „Dracula, mortul viu“. Autorii romanului care continuă celebra poveste sunt Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, şi Ian Holt.

 • Woody Allen îl omoară pe Dracula
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Woody Allen îl omoară pe Dracula

  În culegerea de povestiri „Apărarea invocă nebunia“, apărută la Editura Humanitas, în colecţia „Râsul lumii“, celebrul regizor şi scenarist îl transformă în cenuşă pe contele din Transilvania. Woody Allen crede că Dracula este un aiurit. Autorul îl mitraliază parodic şi pe Hitler şi vorbeşte franc despre propriile tentative de sinucidere.

 • Băsescu despre brandul de ţară: În Carpaţi s-a plămădit această naţiune,
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu despre brandul de ţară: În Carpaţi s-a plămădit această naţiune, "Dracula" nu funcţionează

  Pentru că variantele cu Dracula nu au reuşit să pună România pe harta turistică a lumii, şeful statului pare dispus să ofere noului brand de ţară lansat de Elena Udrea la Shanghai, "Explore the Carphatian garden", o şansă. Traian Băsescu a declarat la Televiziunea Română că bradul de ţară este un program de punere în valoare a României, că "în Carpaţi s-a plămădit această naţiune".

 • Peliculă produsă de Brad Pitt, filmată în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peliculă produsă de Brad Pitt, filmată în România

  Lungmetrajul „Vlad“, inspirat din viaţa tânărului prinţ valah Vlad Ţepeş, va fi produs de Brad Pitt şi va fi filmat parţial în România, la Curtea de Argeş, a declarat pentru Mediafax, ­Prinţesa Lia.