Stiri despre cristian mandeal

  53 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Premieră istorică la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premieră istorică la Ateneul Român

  Într-adevăr istorică! Bine a caracterizat-o – în preambulul recentului concert de la Sala Mare a Ateneului - violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu, managerul Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”.

 • Ziua Mihai Eminescu şi Ziua Culturii Naţionale. Cristian Mandeal dirijează Orchestra Română de Tineret
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Mihai Eminescu şi Ziua Culturii Naţionale. Cristian Mandeal dirijează Orchestra Română de Tineret

  Concertul, care reprezentă culminaţia seriei de manifestări dedicate pe 15 ianuarie Zilei Culturii Naţionale va avea loc la Ateneul Român. Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal şi Corul de cameră Preludiu condus de Voicu Enăchescu onorează acest eveniment. Tot pe 15 ianuarie este şi Ziua Mihai Eminescu, marcându-se 165 de ani de la naşterea poetului naţional.

 • Radiro a recidivat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radiro a recidivat

  Spre final de septembrie, Radio România a invitat melomanii să urmărească ediţia II a Festivalului Internaţional RadiRo, propunând, de această dată, programe susţinute de 5 orchestre europene Radio, conduse de dirijori tineri, colaborând cu solişti de asemenea din (încă) tânăra generaţie, parte cunoscuţi nouă, parte descoperiţi abia acum, cu mai mult sau mai puţină încântare.

 • Rapsodiile enesciene… în versiune finlandeză şi română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rapsodiile enesciene… în versiune finlandeză şi română

  O atmosferă electizantă, un public entuziast, ropote de apluze ce pareau a nu avea sfârşit… au răsplătit concertul muzicienilor finlandezi, membri ai Orchestrei Radio din Helsinki; la sfârşitul acestuia, în aplauzele insistente ale publicului, drept supliment, a fost intonată prima Rapsodie enesciană în la major.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Enescu şi muzica lumii", un festival în cinci oraşe

  Festivalul Internaţional “Enescu şi muzica lumii” aduce în atenţia publicului concertul Orchestrei Române de Tineret dirijate de Cristian Mandeal, prin concerte programate la Sinaia - Sala Cazino (19 august) şi Bucureşti - Ateneul Român (20 august).

 • Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, a încântat publicul berlinez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, a încântat publicul berlinez

  Orchestra Română de Tineret, condusă de dirijorul Cristian Mandeal, a strălucit, marţi seară, pe scena Filarmonicii din Berlin, în prima apariţie a unei orchestre româneşti pe această scenă. Artiştii au demonstrat, prin virtuozitatea partiturilor interpretate, clasa de nivel international a Orchestrei Române de Tineret.

 • Cristian Mandeal dirijează un ansamblu cu peste 200 de muzicieni, în Japonia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Mandeal dirijează un ansamblu cu peste 200 de muzicieni, în Japonia

  Pe 13 aprilie, la Tokyo Bunka Kaikan, care este una dintre cele mai importante săli de concert din capitala Japoniei, dirijorul Cristian Mandeal se va afla la pupitrul orchestrei Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra. Concertul de Gală pe care îl va dirija  aniversează cea de-a zecea ediţie a evenimentului Spring Festival in Tokyo.

 • „Serial” aniversar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Serial” aniversar

  Se pare că stagiunea Radio se află într-o zodie fastă, avalanşa evenimentelor „obligându-ne” să revenim frecvent în sala de concerte, pentru că „oferta” a fost şi este extrem de generoasă, aşa încât nu trebuie ratat niciun astfel de moment în care marea muzică beneficiază, în general, de interpreţi cu totul speciali.

 • Bagheta magică a lui Cristian Mandeal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bagheta magică a lui Cristian Mandeal

  În programul susţinut, sâmbătă, de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, dirijată de Cristian Mandeal, se regăsesc „Capriciu român pentru vioară şi orchestră“ de Enescu, şi „Simfonia a III-a“ de Mahler.

 • Pianistul Murray Perahia va urca pe scena Festivalului „Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pianistul Murray Perahia va urca pe scena Festivalului „Enescu”

  Murray Perahia (66 de ani), unul dintre cei mai apreciaţi pianişti la nivel internaţional şi deţinător a două premii Grammy, va susţine un recital la Festivalul „George Enescu”, pe 28 septembrie, de la ora 17.00, la Ateneul Român.

 • Gala Ceaikovski, sub bagheta lui Cristian Mandeal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gala Ceaikovski, sub bagheta lui Cristian Mandeal

  În cea de-a treia zi a primăverii, 3 martie, Orchestra Naţională de Tineret a României oferă, la Sala Radio, un concert dedicat în întregime celui ce poate fi considerat cel mai romantic compozitor al tuturor timpurilor: Piotr Ilici Ceaikovski, sub bagheta unuia dintre cei mai mari dirijori români  - Cristian Mandeal.

 • Mandeal dirijează la Berlin  
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mandeal dirijează la Berlin  

  Cea de-a 13-a ediţie a Festivalului „Young Euro Classic” de la Berlin va găzdui, pe 4 august, un concert al Orchestrei Române de Tineret, dirijat de Cristian Mandeal. Festivalul se va desfăşura în perioada 27 iulie-12 august şi va reuni peste 1200 de tineri muzicieni talentaţi din întreaga lume.  

 • VIDEO Mari concerte în Festivalul „Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Mari concerte în Festivalul „Enescu“

  Melomanii se pot bucura săptămâna aceasta de concerte susţinute de London Symphony Orchestra şi The Mariinsky Theatre Symphony Orchestra. Dirijori precum Valery Gergiev, Cristian Mandeal, Horia Andreescu şi Christian Zacharias vor coordona mari orchestre ale lumii, la Festivalul „George Enescu“.

Modifică Setările