Stiri despre capitalism

  171 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Multinaţionala
tricoloră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Multinaţionala tricoloră

  A venit momentul ca poporul român, sub conducerea PSD, să rezolve şi problema străinilor. Să afle strănii care este locul lor în România. Să afle de la români!

 • Lectură obligatorie pentru candidaţii la alegerile parlamentare. Studiu de caz: dispariţia unei clase sociale, după 1990
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lectură obligatorie pentru candidaţii la alegerile parlamentare. Studiu de caz: dispariţia unei clase sociale, după 1990

  În anul 2010 era lansată la Polirom cartea antropologului american David Kideckel, rezultat al unor cercetări sociologice ce s-au derulat timp de mai bine de un deceniu. Autorul a trăit în mijlocul comunităţilor de muncitori de pe Valea Jiului şi din zona Făgăraşului, în scopul de a portretiza pe hârtie o imagine cât mai obiectivă a României postsocialiste.

 • Băncile la români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băncile la români

  Preşedinţii şi directorii băncilor comerciale ar trebuie să-şi mişte fundurile din birourile lor şi să coboare la ghişee (front-desk) ca să vadă în ce hal deplorabil sunt serviciile bancare şi modul cum sunt trataţi clienţii.

 • Căderea comunismului a dus la
pierderea unui centimetru din înălţimea locuitorilor din Europa de Est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căderea comunismului a dus la pierderea unui centimetru din înălţimea locuitorilor din Europa de Est

  E weekend. Să ne amuzăm un pic cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare care investeşte bani în studii cel puţin insolite menite să măsoare efectele socio-economice provocate de trecerea fostelor ţări comuniste la capitalism. Să râdem de la înălţimea hilară a ştirii sau să plângem că suntem mai pitici decât vesticii şi din ce în ce mai săraci?

 • Născut
în Complex
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Născut în Complex

  Îmi vine să mă întind pe banca asta de lemn, în formă de frunză. Dar se clatină. Nu e strânsă bine în şuruburi. Ce neglijenţă a celor care au făcut mall-ul! Mi se clatină capul.

 • Mântuirea prin pisiceală VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mântuirea prin pisiceală VIDEO

  MAGIC Sub pretextul unui film „uşurel“, regizorul Barry Sonnenfeld aduce, de fapt, în filmul „Nouă vieţi“, un omagiu cinefil filmelor „de familie“ care-au făcut gloria şi farmecul Hollywoodului clasic.

 • Papa îi îndeamnă pe creştini să salveze planeta de la distrugere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Papa îi îndeamnă pe creştini să salveze planeta de la distrugere

  Papa Francisc a făcut apel joi ca toţi creştinii să se mobilizeze pentru acţiuni care au ca scop salvarea mediului înconjurător şi prevenirea schimbărilor climatice. Acesta a dublat o iniţiativă a sa mai veche în care blama consumerismul în exces şi lăcomia pentru profit financiar, tendinţe periculoase pentru planetă

 • O şosea!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O şosea!

  Cine îl ia pe „nu” în braţe are datoria să fie părinte bun. Trebuie, adică, să-şi înveţe odrasla cum să argumenteze convingător. Din fericire, în România, buna educaţie a lui „nu” vine servită şi e gratuită. În fond, nu există răspuns la vreuna din marile probleme ale ţării care să nu fie „nu”.

 • Despre Feteşti. Capitalism vs. socialism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre Feteşti. Capitalism vs. socialism

  La sfârşitul secolului al XIX-lea, Feteştiul resimţea din plin efectele revoluţiei agro-industriale. Lucrările de desţelenire a solului şi defrişările practicate în Balta Ialomiţei vor face trecerea spre agricultura de tip intensiv, iar transformarea localităţii în nod feroviar are ca efect impulsionarea activităţii industriale.

 • Cum a apărut corporatismul - stahonivismul îmbrăcat în haine noi - şi efectele devastatoare asupra omului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a apărut corporatismul - stahonivismul îmbrăcat în haine noi - şi efectele devastatoare asupra omului

  Alexei Grigorievici Stahanov s-a născut la 3 ianuarie 1906, în Rusia, şi a devenit miner sovietic. În noaptea de 30 spre 31 august 1935, a raportat că a depăşit planul de muncă de peste şapte ori, extrăgând 102 tone de cărbune din mina Ţentralnaia Irmino, faţă de norma obişnuită de 14 tone pe schimb. De atunci, propaganda comunistă l-a folosit ca exemplu.

 • „Money Monster“, când stereotipurile te învaţă lecţii de viaţă VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Money Monster“, când stereotipurile te învaţă lecţii de viaţă VIDEO

  „Money Monster“ este cel mai nou pariu cinematografic al lui Jodie Foster, care revine, de data aceasta, în rolul regizorului. O peliculă cu un subtil mesaj anticapitalist şi anti-sistem, „Money Monster“ are o distribuţie plină de viaţă, cu staruri ca: George Clooney, Julia Roberts sau Dominic West, dar şi feţe noi şi promiţătoare, ca Jack O’Connell sau Caitriona Balfe. Rulează în cinematografele de la noi din 3 iunie.

 • Om bogat, om sărac sau Capitalismul a ajuns subiect
de filme proaste VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Om bogat, om sărac sau Capitalismul a ajuns subiect de filme proaste VIDEO

  BIZIDAY Conflictul actual dintre săraci şi bogaţi, care sfâşie şi va mai sfâşia planeta multă vreme, a ajuns atât de evident încât să devină şi subiectul unui film de public, „Money Monster“ / „Maşina de bani“, regizat de celebra Jodie Foster şi cu George Clooney şi Julia Roberts ca interpreţi principali. Din păcate, un film foarte prost.